Ulica M. Hodžu-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Obyvatelia mesta PD 11. júna 2020

Vyriešte prosím dlhotrvajúci problém s p. Frimelom, a p. Vavrom, pozemok patrí mestu PD oni si svojpomocne uložili kocky a spravili parkovanie. Nemajú odkúpene miesta parkovania. Blokujú, zakazujú, vyzývajú obyvateľov aby im tam nikdo neparkoval. My obyvatelia bytovky si tiež platíme parkovne a nemáme kde zaparkovať. Žiadame o vyriešenie problému, odstránenie ich vlastných kociek a sprístupnenie parkovania.

15. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preverí mestská polícia a oddelenie stavebného poriadku.

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
20. jún 2020

Sonic

Ked je tam volne zaprkujte a vybavene.
30. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obyvatelia mesta môžu vybudovať spevnenú plochu na parkovanie na základe platného regulatívu. Ten určuje ako postupovať a ako žiadať o potrebné povolenia. Dokument je uverejnený TU: http://www.prievidza.sk/mesto/uzemny-plan-mesta/regulativ-budovania-parkovacich-miest-sukromnymi-osobami/ Takto vystavané plochy určené na parkovanie môže využívať každý jeden obyvateľ mesta.
Ak niekto chce využívať parkovacie miesto ako vyhradené parkovisko, potom musí zaplatiť sumu 876 eur na rok. Uvedenú agendu rieši referent životného prostredia MsÚ Prievidza.
Na uvedenej parcele a ploche nie je zaplatený nájom žiadneho obyvateľa na vyhradené parkovacie miesto.
Ak majú obyvatelia problém s dlhodobo doparkovaným autom na jednom parkovacom mieste, potom sa môžu obrátiť na MsÚ v Prievidzi a my môžeme vyrubiť nájom za záber verejného priestranstva. V tomto prípade však auto musí sústavne stáť viac ako 30 dní, a potrebujeme uvedenú lehotu zdokumentovať aj s pomocou susedov v bytovom dome. Nevieme presne určiť, či ide o tento prípad.
Akokoľvek, požiadali sme o vykonanie štátneho stavebného dohľadu. V rámci procesov sa budeme snažiť zistiť majiteľa uvedenej plochy a vyzveme ho na nápravu stavu. V prípade, že bude situácia pretrvávať a ktokoľvek bude brániť parkovaniu iným vozidlám a pritom nebude rešpektovať stanovené vyššie spomínané procesy (nezaplatenie vyhradeného parkovacieho miesta) môžeme uvedenú plochu ako vlastník pozemku odstrániť.
Kto? Odbor stavebného poriadku
Kedy? podľa zákonných lehôt, ktoré sú závislé od doručenia informácií

Michal Ďureje - hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania