Problém s parkovania pri golfe,zhoršená priechodnosť Riečnej ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Miroslav Fazika 12. mája 2014

Chceli by sme nahlásiť dlhobobejší problém s parkovaním áut pri golfe a tým aj o dosť zhoršenú priechodnosť autami na Riečnej ulice. Nakoľko bývame v tejto lokalite dosť nám komplikuje dostať sa bez problémov autom po tejto ulici, hlavne v sezóne a letných mesiacoch alebo pri rôznych akciách počas roka ako je napr. potápanie Moreny a pod., keď dosť občanov navštevuje golfové ihrisko a prídu autami. Vôbec tu nie je dobre doriešený problém s parkovaním. Autá parkujú krížom krážom pri krajnici, dosť veľkou časťou auta samozrejme zasahujú do vozovky, ale aj parkujú kolesami na trávniku a pri väčších návštevách, keďže nemajú už kde parkovať nám parkujú až pred domami (ako vidno aj na fotkách), čo dosť znepríjemňuje naše bývanie, niekedy nájdeme po nich aj odhodené odpadky. Vôbec sa nedá prejsť dobre autom po ulici, keď ide oproti osobné auto a už vôbec sa nedá prejsť, keď ide oproti nákladné auto, čo je dosť často, keďže je blízko priemyselný park a takto si skracujú nákladné autá cestu do centra mesta a nejdú po obchvate. Riešením parkovania by bolo, keby sa vybudovali vedľa krajnice na ľavo parkovacie miesta napr. od garáží až po golfové ihrisko, čo by trošku zobralo síce z trávnatej plochy, ale posunulo by autá z cesty úplne dole a tak by sa docielila aj bezpróblemová priechodnosť Riečnej ulice. Vôbec by nemuselo byť povrh parkovania zo zámkovej dlažby, možno by stačilo štrkom to urobiť, len aby sa to urobilo a vyriešilo to uvedený problém. No a v tejto lokalite mestského parku sa plánuje v najbližšej dobe vybudovať cyklotrasa asfaltový chodník pre cyklistov a korčuliarov, ktorý bude mať 490 metrov. V lokalite mestského parku má podľa ďalšieho pripraveného projektu vyrásť aj fitnes ihrisko na štýl work - outového ihriska, čo samozrejme priláka ďalších občanov, ktorí napríklad prídu tiež autami. Ráta sa aj s parkovacími miestami? Prosíme o vyriešenie tohto dlhodobejšieho problému.

13. máj 2014

Peter

Takéto podnety sem nemá ani význam dávať. Hovorca mesta sa vyjadrí, že treba volať mestskú políciu a na stavebné úpravy mesto nemá peniaze. Nejaké systémové riešenie ? Snívajte s nami....
13. máj 2014

Marek

Jasné, urobiť parkovacie plochy na úkor zelene, parku, to zas bude. "Paráda." toto dokáže napísať iba totálny arogant, ktorý má 4 autá. Keď nedokážeš prejisť autom popri zaparkovaných autách pán Fazika, potom odobzdaj vodičský preukaz.
13. máj 2014

Miro G.

Zdá sa, že Marekovi je zákon na smiech - odporúčam pozrieť si zákon č.8/2009, §23 ods.1. No a podla normy mal prevádzkovateľ minigolfového areálu mať vybudovaný odpovedajúci počet parkovacích miest ako pre návštevy, tak aj pre personál. Výstavba korčuliarskej dráhy tento problém iba zhorší. A mesto na to kašle.
13. máj 2014

Miroslav Fazika

Dalo sa čakať, že sa ozvú aj takí ako je Marek. Nechcem zbytočne na takých nadávať, nie je to môj štýl, ale nedalo mi na to zareagovať. Ale vidím, že Marek očividne nerozumie podstate podnetu a podstate veci. Veru neviem, kto má na tejto ulici 4 autá, ale p. Fazika to určite nie je. Nech si pán Marek vyskúša bez próblemov prejsť autom touto Riečnou ulicou popri takto zaparkovaných autách (ako je aj doložených fotkách), keď pôjde napr. nákladné auto oproti, či to dokáže? Na to mu veru ani 4 vodičáky nepostačia. A keď pán Marek naráža na tú zeleň popri ceste, kde by napr. mohli byť aj tie parkovacie miesta, však sa na nej aj tak parkuje. A nikto to nerieši, že sa práve na tráve parkuje, žiadne pokuty a pod. Inde ti dajú hneď pokutu, stačí že kolesom auta kúsok parkuješ na tráve a hneď sú tam mestský policajti. A na tejto ulici je to každému jedno.....
13. máj 2014

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

Užívateľ Marek rešpektujte prosím fakt, že každý človek prikladá prioritu rôznym veciam. Pán Fazika upozornil na problém vo svojom okolí, ktorý je pre neho naliehavý. Navrhol riešenie, o ktorom je možné diskutovať. Komunikujme na tomto portáli prosím vecne a bez osobných výpadov.

Jakub Kmeť
14. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za zaslanie podnetu.
O našom ďalšom postupe a prípadnom riešení podnetu bude informovať odbor výstavby MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
14. máj 2014

Zdenko

Tato ulica je ozaj dost nebezpecna v letnych mesiacoch. Po tejto ceste chodi nemalo cyklistov a korculiarov, a je ozaj nebezpecne ked obchadzate takto stojace auta a este tam mate aj rodinku na bike prip., korculiara. Na problem sa treba ist pozriet priamo na miesto a nie ho riesit od stola...
15. máj 2014

Jaro

Korculiara ked zrazi auto ma problem kedze tam je chodnik nemal co robit na ceste
26. máj 2014

Miroslav Fazika

Dobrý deň, p. Ďureje. Napísali ste, že o ďalšom postupe a prípadnom riešení podnetu bude informovať odbor výstavby MsÚ. Neviem, ako dlho trvá, kým sa kompetentní s odboru výstavby MSÚ rozhýbu a vymáčknu zo seba aspoň nejakú takú odpoveď k uvedenému podnetu, alebo tento podnet u nich zapadne prachom, čo sa veľa krát stáva. Fakt by ma zaujímalo, či sa vlastne uvažuje alebo vôbec neuvažuje s nejakými adekvátnymi parkovacími miestami pri golfe a aj v rámci pripraveného projektu, kde má vyrásť aj fitnes ihrisko na štýl work - outového ihriska a aj cyklotrasy pre cyklistov a korčuliarov, Alebo sa nedočkáme vôbec odpovede k danému podnetu a riešeniu problému pri parkovaní na Riečnej ulici a v jej zhoršenej priechodnosti? No, hlavne, že mesto Prievidza získlalo nedávno cenu za dobrú komunikáciu s ľuďmi v odkazeprestarostu.sk. No, a kde je tá komunikácia teraz?
23. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Na základe podnetu prijatého prostredníctvom oficiálneho portálu mesta Prievidza, bolo vykonané miestne šetrenie za účasti Okresného dopravného inšpektorátu, ktorým sa zistilo nasledovné:
Na Riečnej ulici je možné vzhľadom na šírkové parametre zastaviť nie stáť. Z pohľadu cestného správneho orgánu a Okresného dopravného inšpektorátu je možné situáciu riešiť privolaním MsP.
Mesto Prievidza v súčasnosti vzhľadom na obmedzené finančné možnosti v roku 2014 neuvažuje o výstavbe parkovacích miest v uvedenej lokalite. A to z viacerých dôvodov. Prvým a najzávažnejším je fakt, že väčšina pozemkov v danej lokalite nepatrí mestu Prievidza a teda nemôžeme investovať verejné financie do cudzieho majetku. Ďalším faktom je, že akútnosť budovania parkovacích miest je aj podľa pasportov najpotrebnejšia v takých lokalitách ako Nábr. Sv. Cyrila, Ul. Rázusa, Ul. Energetikov.


Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
30. júl 2019

Anonymný užívateľ

Riečna ulica-parkovanie-problémové

Spraví mesto konečne poriadok s hulvátskym parkovaním na Riečnej ulici v blízkosti parku ? Alebo sa bude tak ako doteraz hrať na mŕtveho chrobáka a tváriť sa, že sa v podstate nič nedeje ?

V minulosti samospráva tvrdila, že budovať parkovacie miesta v uvedenej lokalite nemôže, keďže jej pozemky nepatria. Avšak mestu nepatrí ani pozemok pod samotnou Riečnou ulicou a to už problém nie je ?!! Pozemky v okolí sú vo vlastníctve Slovenskej republiky a spravuje ich Slovenský pozemkový fond.
Keby bol zo strany samosprávy aspoň minimálny ZÁUJEM, tak by uvedený dlhoročný problém bolo možné vyriešiť.

Ak samospráva nevybuduje parkovacie miesta, bude na uvedenej ceste dopravnými značkami a mechanickými zábranami zakázané státie vozidiel ?
02. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v roku 2017 bola vypracovaná projektová dokumentácia na „Vybudovanie spevnených plôch na Riečnej ulici v Prievidzi“ .
Jedná sa o vybudovanie 16 ks pozdĺžne parkovacích miest. V máji 2018 bolo na danú akciu vydané územné rozhodnutie.
Pozemky pod spevnené plochy sú vo vlastníctve SR – v správe SPF Bratislava. Časť pozemku bola SPF odovzdaná protokolom do majetku mesta a ďalšia časť je pripravená na prevod.

Mesto Prievidza po vykonaní prevodu pozemkov do majetku mesta bude pokračovať v príprave stavby zabezpečením vydania stavebného povolenia a následne realizáciou stavby.
Finančné prostriedky na realizáciu stavby sú zaradené do návrhu Programového rozpočtu mesta Prievidza pre rok 2020.

Mgr. Edita Mrázová
referent výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.