Železničiarska ulica-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
ladislav hamran 25. júna 2020

mam dotaz ohladom cyklotrasy ktora ma byt vedena aj cez železničiarsku ulicu. akym sposobom bude na tejto ulici pozmenena doprava, statie, parkovanie? prečo nebola cyklotrasa naplanovana zadnou ulickou popri železničnin tratmajstrovskom objekte ved tato ulicka nie je dopravou obmedzovana a je nevyuzita. dakujem za odpoved

27. jún 2020

Vymyslené

Podľa projektu z marca 2017 tam má byť namaľovaná dopravná značka V 8c - koridor pre cyklistov v oboch smeroch, na ktorom bolo podľa zákona zakázané zastavenie a státie ale je povolená jazda motorových vozidiel. Píšem bolo, lebo od 1.12.2019 platí nová novelizácia cestného zákona a tam už na koridore pre cyklistov nie je zakázané zastavenie a státie.

To je všetko síce pekné, ale na Železničiarskej bolo a je státie (parkovanie) zakázané zákonom tak či tak. Cesta má šírku 6 metrov +/- pár centimetrov. Podľa zákona 8/2009 § 23 bod 1 "Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy." Keďže je tam premávka v oboch smeroch, tak sa tam nedá stáť tak, aby ostalo na ceste voľných 6 metrov a vrámci § 52 bod 2 najmenej 1,5 metra na chodníku. To že to tam teraz ľudia nedodržiavajú, alebo blokujú celý chodník a polícia to nerieši je vec druhá. Po namaľovaní koridoru, alebo čo tam už vymyslia, možno len niekto skôr zavolá políciu a tá príde rozdávať papučky.
29. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí oddelenie výstavby.
Kto? Odbor výstavby
Kedy? júl 2020

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
16. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na Železničiarskej ulici bude v zmysle odsúhlaseného projektu vodorovné dopravné značenie V8c – koridor pre cyklistov. Trasa nie je vedená uvádzanou časťou Staničnej ulice, nakoľko sú to pozemky vo vlastníctve ŽSR a zároveň vyhradený obvod ŽSR.

Ing. Andrea Nikmonová
oddelenie výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.