Nábrežie A. Kmeťa-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Soňa 04. augusta 2020

Dobry deň, chcem poukázať na to, ze na ulici A. Kmeťa znova začali parkovať auta a porušujú tym Zákon c. 8/2009 Z.z.parag. 23.

05. august 2020

Sonic

Tam nepomaha nic. Policajti v protismere nemaju problem. Auto stojace v krizovatke? Prisla statna policia, 15 minut tam sedeli v aute a nic sa nedialo. Teda mozno ze mu poslu pozdrav, ale o tom dost pochybujem.
Ked nepomoze MsP, myslel som ze statna. Ale ako vidiet na fotke, ani statna nema problem zastavit v protismere na nelegalnom parkovisku.
Ale dureje povie ze to je poriadku.
No na stranke mesta nemaju zverejnene povolenie ani ziadost o vybudovanie parkoviska pred sabbiou.

P.S.
Mesto vie o tychto problemovh dlhe roky. Ale miesto hladania riesenia posle Durejeho aby povedal lebo Sorela.
05. august 2020

Soňa

Zacali tam davat papuče na základe zákona 8/2009 a pekne sa to vyprázdnilo, ale znova tam zacali parkovať najprv jedno, potom dve auta a ked sa im nic nestalo tak zrazu sa ich tam znovu nazbieralo plnú cestu. Tak neviem, ci na to treba vzdy upozorniť, alebo predstavení mesta a polícia to budu aj sami riesiť🤷🏻‍♀️
05. august 2020

Ľubor Mokrý

Pani Soňa, ale to isté platí aj na Východnej ulici
05. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí hovorca mesta.
Kedy? august 2020

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
05. august 2020

Viktor Novy

Sonic, p. Soňa pozrite si zápis zo zasadania VVO, kde ľudia, Vaši susedia, nechceli aby sa to riešilo: http://www.prievidza.sk/upload/wsw/files/file/SAMOSPRAVA/VVO%20zapisnice/2020/z%C3%A1pisnica%20z%20VVO%20%C4%8D_%201-5_3_2020%20(1).pdf

Vy ste tam prečo neboli?
05. august 2020

Sonic

Viktor, a teda na zaklade coho hlasovali poslanci za rosirenie parkovacich miest?
A kolko dostane mesto za prenajom mestskej komunikacie? Toto by malo mesto zverejnit, a tiez aj ODI zverejnit odsuhlasenie tych parkovisk. Lebo to naozaj nebude legalne.
Keby kazdy sukromnik poziadal o parkovacie miesta bude mu vyhovene?
No a vidim ze ich napadlo konecne zjednosmernit ulice. Teda ze sa tak udeje aj v dalsich castiach mesta. Inak to nema zmysel. Prisli na to jednoduche riesenie.
P.S. a dovtedy sa veselo zas bude porusovat zakon?
Pani primatorka.
Ak mate snahu bojovat proti korupcii a porusovaniu zakona, tak aj tieto parkovania treba riesit podla zakona. Zakon o sikrovych pomeroch je tu od roku 2009! Teda bol dostatok casu na zjednosmernenie ulic a vytvorenie bezpecnych ciest. A teda vyhovorky je to tazke obcanov nezaujimaju.
06. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Dobrý deň,
parkovanie na Ul. A. Kmeťa je problematické, nakoľko šírkové parametre uvedenej cesty nedovoľujú dodržať legislatívne ustanovenia o parkovaní vozidiel. Pre predmetnú komunikáciu sa spracováva projekt, ktorý určí spôsob parkovania a aj dopravnú situáciu na predmetnej komunikácii. Výhľadovo je možné, že regulované parkovanie sa rozšíri aj na komunikáciu Ul. A. Kmeťa.

Ak dovolíte vyjadrím sa ku komentáru pána Sonica. Budem veľmi rád, ak sa stretneme a osobne preberieme situáciu s parkovaním na sídlisku Píly, resp. moje predošlé vyjadrenia. Totiž na komunikáciách ako Ul. Banícka, Okružná a iných nie je možné parkovať vozidlá v súlade s predmetným zákonným ustanovením. Šírkové parametre komunikácií na tomto sídlisku ani nespĺňajú parametre pre cestné komunikácie. A áno platí, že ak by sme mali vykonávať kontrolu parkovania vozidiel na sídlisku Píly, vytvorili by sme problém, ktorého riešením by bolo zákaz vjazdu vozidlám na celé sídlisko Píly.

Veľmi rád si s Vami prejdem niektorých predsedov SVB a môžeme ich oboznámiť s mojim stanoviskom a Vašim názorom.

Michal Ďureje - hovorca mesta
06. august 2020

Viktor Novy

Ale p.Ďureje hádam nieste tak naivný aby ste si mysleli, že p.Sonic sa s Vami stretne a dá si niečo vysvetliť. On má svoj názor a tomu stačí.
Vôbec si neviem predstaviť, že by policajti riešili len jednu ulicu a ostatné nie a riešiť celé mesto to by bol problém s parkovaním.
15. august 2020

alex

pán Ďureje,

napísali ste : „Parkovanie na Ul. A. Kmeťa je problematické, nakoľko šírkové parametre uvedenej cesty nedovoľujú dodržať legislatívne ustanovenia o parkovaní vozidiel.”
Prečo je teda na ul. A. Kmeťa pred Sabbiou parkovisko ?
Prečo roky parkujú vozidlá na tejto ulici aj mimo vyznačeného parkoviska pred Sabbiou?

Kedy si konečne mesto uvedomí, že miestne komunikácie nie sú parkoviská ?

Napíšte pán Ďureje odpovede na otázky Sonica :
- na základe čoho hlasovali poslanci za rozšírenie parkovacích miest?
- koľko dostane mesto za prenájom mestskej komunikácie?
- zverejnite žiadosť o vybudovanie parkoviska pred Sabbiou
- zverejnite odsúhlasenie parkoviska ODI
12. marec 2021

Sonic

Alex, pri sabii vyrvorili nove miesto, v krizovatke! Tych 11m2 prenajima mesto(teraz si sadnite) za 2,50€/m2!.
Parkovacie miesta popri handlove su po zisteni samozrejme vybudovane v rozpore zo zakonom. Co mesto urcite vie, ved predsa Katarina je pravnicka. A ak aj nevie neznalost zakona neospravedlnuje.
24. marec 2021

alex

Sonic,
robia si čo chcú ! to parkovacie miesto za TAKÚ SUMU odsúhlasili na MsZ poslanci. Prečo asi ? Každému je jasné, že všetky parkovacie miesta v okolí SABBIE sú vytvorené protizákonne. Obyvateľ musí platiť za parkovacie miesto cez 800 eur ročne a to si musí vybaviť všetky povolenia. Podnikateľ, spriaznený s mestom a poslancami má parkovacie miesto za smiešnu sumu. Občan ŤZP, ktorý ani nie je ŤZP platí za záber verejného priestranstva smiešnu sumu. Takto to funguje, kým to občania nezmenia.
24. marec 2021

alex

Sonic,
vieš čo mi je čudné ? dopravný inšpektorát to buď odsúhlasil, alebo si mesto "poradí" bez oficiálneho povolenia. Až to odsúhlasil - tak je to problém !, čo si myslím, že si na triko nezoberú ! Kým na to niekto dopravný inšpektorát neupozorní, nič sa nedeje. Dopravný poliši predsa nechodia po uliciach a nekontrolujú či mesto niekde svojvoľne robí parkovacie miesta, alebo osadzuje značky. Riešia až na podnet.
23. apríl 2021

Sonic

Alex, najhorsie je ze urady nechcu so mnou komunikovat. Aj zacnu a potom ked zistia o co ide prestanu. ;) ja som navrhoval aby porobili jednosmerne ulice a bolo by po probleme. A nech si tam maju aj parkovisko "nasi ludia" ved katarina a jej kumpani tu nebudu navdzy. A ak si panko zo sabboe mysli ze je sef tak nech. Raz pride zmena a aj na takeho pride co si parkovisko vytvori na zaklade novych zakonov durejeho :) ved predsa piesky su vybudovane v style sorela :) ;) :)
23. apríl 2021

Sonic

postup pri pridelovani vyhradeneho parkovacieho miesta.
23. apríl 2021

Sonic

A ohnutia mestskeho natiadenia poslancami mesta, ved naco ma platit 800€ ked moze mat 27,5€ rosne za 11m2. Krasny priklad ako nam v Prievidzi radtie "náš človek".
26. apríl 2021

Sonic

Edte taka jedna vec preco durejemu neverim. Mne osobne slubil, ze opravi jeden usek cesty. Ze to zabezpeci aby sa to odstranilo. Je tomu 10 rokov. A cuduj sa svete nikto to nebol a zrejme ani nikto nepride. A na jednoduche otazky neodpovie.
Ale nohol by sem pridat prilohu od stavebneho uradu, dopravneho inspektoratu kde su odsuhlasene povolenia na vybudovanie parkovisk. ;) teda sam sa smejem ze ved to je nemozne kedze take nikto nikdy nevydal.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania