Športová ulica-stĺpik-nadbytočný

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Michal Páleš 11. augusta 2020

Nevhodné riešenie problému s parkovaním. Žiadam okamžité odstránenie namontovaných stĺpikov.
Dôvody:
* Nevhodné osadenie stĺpikov.
* Skoro nemožný prechod záchranných zložiek v prípade požiaru.
* Ak chcem ísť ku vchodu autom, tak potom musím cúvať 50m medzi kríkmi a prašiakmi a nakoniec cúvanie medzi 2 autami na hlavnú cestu.
* Daný problém sa dal vyriešiť osadením stĺpov pozdĺž chodníka, aby nebolo miesto na parkovanie, ale zachovalo sa dosť miesta pre prejazd vozidiel.
* Jedná sa o ľahšie prístupnejší vchod vzhľadom na málo schodov. Toto riešenie značne komplikuje nakladanie vecí do auta a mobilitu obyvateľov tohto paneláku.

13. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí referát dopravy.

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
26. august 2020

Michal Páleš

Sú už nové informácie v tejto veci?
09. september 2020

Michal Páleš

Môžu sa už prosím vyjadriť?
10. september 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Admin OPS
[email protected]
17. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nakoľko sa jedná o chodník, prístup vozidiel tam nie je povolený. Stĺpiky boli na tomto mieste umiestnené práve z dôvodu nerešpektovania pravidiel cestnej premávky.

Ing. Ján Dolhý
Referent pre dopravu
20. september 2020

Michal Páleš

Smiem vedieť, prečo bolo vybrané dané riešenie? Aký konkrétny problém rieši? Prečo neboli umiestnené do stredu paneláku? Či sa uvažovalo aj nad umožnením prístupu ťažkej techniky v prípade potreby.
30. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k umiestneniu stĺpikov sme pristúpili najmä z toho dôvodu, že vozidlá prechádzajúce okolo parkujúceho vozidla na rozšírenej časti chodníka poškodzovali aj priľahlú zeleň. Preto došlo k zamedzeniu parkovania a prechádzaniu vozidiel týmto miestom. V prípade nevyhnutnej potreby prístupu záchranných zložiek je prejazd stále možný z Lúčnej ulice.

Ing. Ján Dolhý
Referent pre dopravu
30. september 2020

Michal Páleš

Prečo neboli osadene pozdĺž problémového miesta, aby bol umožnený príjazd z oboch strán? Žijem tu dosť dlho na to, aby som vedel, že nie vždy je možný príjazd od Lúčnej, vzhľadom na parkovanie aút. Z tej strany chodili taxíky pre starších ľudí, lebo to majú iba 2 malé schody dole napríklad. Väčšina ľudí v paneláku je proti tomuto osadeniu a celý problém sa dal vyriešiť inak. Autá aj tak parkujú stále na tom istom mieste a týmto krokom sa vytvorili ešte 2 nové, ktoré na rozdiel od pôvodných nie sú úplne so zákonom. Takže sa zhoršil komfort na bývanie pre obyvateľov, situáciu vyriešilo až to, keď na problémové miesto osadili ešte betónový kvetináč a nikto sa nedostane k ľahkému prístupu ku svojimi vchodu. Dá sa s tým niečo robiť? Vyzbierať petíciu za vchod napríklad? Toto ne ozaj nešťastné riešenie pre celý panelák.
18. august 2021

Michal Páleš

Športová ulica-chodník-bariérový

Žiadam odstránenie týchto stĺpikov, nakoľko je pri nich osadený betónový kvetináč, ktorý rieši problém s blatom na chodníku.
Ďalšiee dôvody:
- Znemožňujú prístup záchranným zložkám.
- 3 metre k životu (hasiči) to označili za extrémny problém, nakoľko z druhej z druhej strany nevytočia hasičské auto.
- Mamičky nemôžu prejsť s kočíkom, nakoľko sa vytvorili 2 parkovacie miesta pri ich osadení.
- Ako obyvatelia pociťujem zníženie kvality bývania, ktorá je spôsobená zlou dostupnosťou možnosti vykladania ťažkých vecí.
- Problém sa dal od začiatku riešiť inak.

Nedávny požiar vo vedľajšom paneláku iba potvrdzuje hroziace riziko, ktorému sme vystavený, nakoľko kuchyne sú orientované na túto stranu a hustý porast nedovoľuje dobrú dostupnosť z inej strany.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania