Mliekarenská ulica-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 11. augusta 2020

Na pozemkoch parc. č. 5158/20, 5169/2, 5158/1, 5169/56 už niekoľko mesiacov utešene vyrastá ČIERNA stavba - Polyfunkčný objekt garáží a predajne motocyklov, na ktorý NEBOLO vydané stavebné povolenie. Vydané bolo iba územné rozhodnutie právoplatné 18.1.2020 a stavebné konanie bolo ZASTAVENÉ rozhodnutím z 8.6.2020, keďže sa zistilo, že stavebník stavbu realizuje bez stavebného povolenia.

1. Ako je možné, že stavebný úrad stavbu nezastavil už pred niekoľkými mesiacmi !!! V stavbe sa pokračovalo aj po zastavení stavebného konania !!!

2. To máme uveriť tomu, že si nikto zo stavebného úradu niekoľko mesiacov nevšimol, že sa stavia načierno ?! Alebo stavebný úrad vždy čaká na podnet a sám od seba nekoná ??

3. Aký bude ďalší postup - zaplatí stavebník smiešnu pokutu a všetko bude v poriadku ?

11. august 2020

Anonymný užívateľ

Rozhodnutie o zastavení stavebného konania.
11. august 2020

Anonymný užívateľ

Text rozhodnutia.
11. august 2020

...

Na stavbe sa veselo pracovalo aj dnes. Zostáva veriť, že odbor výstavby poskytne ničnehovoriace a ničneriešiace stanovisko v lehote, keď už bude stavba úplne dokončená. Veď žijeme na Slovensku, vzorovom príklade právneho štátu.
12. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí oddelenie stavebného poriadku.

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
12. august 2020

Alex Jelus

Vážený anonym kontaktujte ma rád sa s vami porozprávam.
01. september 2020

...

Ani po 3 týždňoch žiadna odpoveď, ale veď na to sme si už dávno zvykli. Na čiernej stavbe sa ako inak každodenne intenzívne pracuje.
09. september 2020

...

Mesiac od pridania od podnetu a odpoveď či nebodaj riešenie žiadne. Ale veď kto by aj v Prievidzi čakal opak. Podnet NERIEŠENÝ !!!!
10. september 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Admin OPS
[email protected]
17. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stavebník požiadal o vydanie stavebného povolenia, stavebný úrad oznámil začatie stavebného konania, na ktorom bolo zistené, že stavba bola začatá. Stavebník bol na konaní vyzvaný k prerušeniu stavebných prác a stavebný úrad stavebné konanie zastavil. Následne bola stavebníkovi zaslaná výzva k predloženiu žiadosti o dodatočné povolenie stavby.

Bolo začaté a v súčasnosti prebieha konanie o dodatočnom povolení stavby.
Pokuty za porušenie stavebného zákona rieši právna kancelária mesta Prievidza.

Ing. Gizela Búryová
Vedúca oddelenia stavebného poriadku
21. september 2020

Anonymný užívateľ

Takže všetko je v poriadku, žiadateľ o stavebné povolenie stavia naďalej načierno, hoci mu to stavebný úrad zakázal a nikomu to neprekáža. Pánovi Jelušovi už rozhodne nie, i keď on sám vlastníkom predmetnej parcely nie je.
21. september 2020

Alex Jelus

Vážený anonym, čo všetko vie a stará sa do vecí o ktorých nič nevie. Ak chcete informácie opätovne Vás vyzývam konktaktujte ma a neskrývajte sa za anonymného užívateľa.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania