Smetisko v okolí ihriska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 28. mája 2014

V okolí ihriska na ulici Na Karasiny sa moderne vychovaná mládež neunúva vyhadzovať odpadky do kontajnerov, veď je predsa podstatne jednoduchšie zahodiť ich do trávy.

Okolie susediaceho paneláka neustále pripomína smetisko, povaľuje sa tam množstvo plastových fliaš, obalov od pizze a iného odpadu.

Riešením by mohlo byť umiestnenie smetnej nádoby pri ihrisku, najbližšie smetné nádoby sa nachádzajú príliš ďaleko na to, aby sa vyčerpaní tínedžeri unúvali k nim chodiť s odpadkami.

Pri odpovedi k podnetu uveďte konštruktívne návrhy na vyriešenie problému, nie prázdne frázy a výhovorky, prečo sa smetná nádoba pri ihrisku nemôže v žiadnom prípade umiestniť.

28. máj 2014

nnn

Si piste ze Vam napisu ze smetiaky nedaju a su nato VPP pracovnici.Uz som pisal aby dali do Necpal a nic.
30. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Na podnet zodpovie a prípadné riešenie podnetu zabezpečí referent pre komunálne odpadové hospodárstvo. O ďalšom postupe vás budeme informovať.

Michal Ďureje
hovorca mesta
04. jún 2014

prievidzanka

Ja si myslim ze ani smetiak nepomoze ...dnesna mladez aj keby ma 10kosov pri sebe,tak urobia bordel..
10. jún 2014

Odpoveď samosprávy

V lokalite bola vykonaná obhliadka, v okolí ihriska sa nachádzalo niekoľko plastových fliaš a plastových obalových materiálov. Tieto patria medzi komunálny odpad, ktoré majú obyvatelia povinnosť triediť. V blízkosti ihriska sa nachádza celá sada nádob na triedené zložky komunálneho odpadu ako aj nádoby na zmesový komunálny odpad, neďaleko ihriska na zastávke MHD je tiež umiestnený rekreačný smetník, do ktorého majú obyvatelia možnosť komunálny odpad vhodiť.

Monika Majdanová
referentka životného prostredia MsÚ
17. jún 2014

Martin Drozd

A keby ste tak občas vybehli von a upozornili ich, alebo ešte lepšie to s nimi aj upratali, nebol by s tým taký problém. Ja si občas takto zbehnem k nám do parku a s juniormi pozbierame odpadky, samozrejme, že je tam i tak bordel, lebo keď ich nikto nevidí, tak sa im to nechce trepať do smetných nádob.
18. august 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu. Podnet je vyriešený.
Aktivačný pracovníci vykonávajúci aktivačnú činnosť v meste Prievidza pravidelne zabezpečujú čistenie ihrísk vo všetkých lokalitách na Ul. Na Karasiny.

S pozdravom
Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania