Nábrežná ulica-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Tatiana Dercová 02. septembra 2020

Cyklotrasa fajn, takmer dokoncena. Ma vsak jednu vaznu chybu: chodia po nej chodci, cele rodiny s malymi detmi, lebo vsak po novom chodniku sa lepsie kraca... Navrhujem po trase vyznacit piktogramy s oznacenim cyklistu, aby bolo zrejme, ze to nie je chodnik pre chodcov. Obcas by tam mohla zajst aj hliadka mestskej policie a usmernit premavku kvoli bezpecnosti chodcov, korculiarov aj cyklistov. Dakujem.

03. september 2020

majo

no inak to máte veru pravdu.....a nepokúšajte dotyčných na to vôbec upozorniť ak nechcete dostať hubovú 4 cenovej 😁
03. september 2020

Vymyslené

Navrhujem na chodníkoch vyznačiť piktogramy s označením chodcu, aby bolo zrejmé, že to je chodník pre chodcov. Občas by sa mohla aj hliadka mestskej polície prejsť po meste a kontrolovať cyklistov a jazdcov na elektrických kolobežkách či dodržiavajú povinnosti účastníkov cestnej premávky kvôli bezpečnosti chodcov.

A nepokúšajte sa dotyčných cyklistov a jazdcov na elektrických kolobežkách na to vôbec upozorniť, dostanete hubovú 4 cenovej ako ja, lebo oni to hádam nebudú obchádzať a nenechajú sa na ceste zabiť. Vlastná skúsenosť.

Ďakujem.
04. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Cyklotrasa je stále vo výstavbe. I napriek tomu, že verejnosť môže trasu vnímať ako hotový projekt, nie je tomu tak. Cyklotrasa po dokončení bude obsahovať náležité vodorovné a zvislé dopravné značenie. Nakoľko ide o dopravný projekt, projekt cyklotrasy musí obsahovať dopravné značenie a nie piktogramy. Ďakujeme za pochopenie.
Kto? dodávateľ prác-vysúťažená spoločnosť.
Kedy? po dokončení diela- koniec roka 2020

Michal Ďureje- hovorca mesta
30. december 2020

Jozef Jakube

Nábrežná ulica-cyklotrasa-neoznačená

Cyklotrasa je označená iba pre cyklistov - viď značka. Vaša predchádzajúca odpoveď je nekvalifikovaná, keď uvádzate, že tu chodec má prednosť, aký, keď tu nemá vstup. Chodník využívajú napriek tomu všetci, chcel som Vás upozorniť, že tu dochádza ku kolíziami medzi chodcami, cyklistami, psami, korčuliarmi, kočíkmi, Pričom vstup tu majú iba cyklisti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania