Svätoplukova ulica-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Milan Tonhajzer 06. septembra 2020

Dobrý deň.Máme už dlhodobý problém s parkovaním aj s prístupovou cestou už niekoľko krát som bol na stretnutí v DK čo trvá niekoľko rokov ,ale vždy je niečo prednejšie ,keby bol nejaký poradovník tak to máme už hotové ,myslel som,keď Mudr.Cigaňák začal robiť cestu spojil som sa s p Hamarom ,ale to nevyšlo tak zas netrpezlivo budeme čakať na dobrú správu ,robím domovníka a nájomníci ma atakujú,že nerobím nič pre tento problém preto vás prosím zaujmite nejaký postoj k tejto situácii ďakujem Milan Tonhajzer Svätoplukova 18/ 8

10. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí odbor výstavby MsÚ.
Kto? odbor výstavby MsÚ

Michal Ďureje- hovorca mesta
14. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pri výbere miesta na realizáciu a opravy spevnených plôch sa zohľadňuje:
- Umiestnenie podzemných inžinierskych sietí, ktoré obmedzujú využiteľnosť územia a zvyšujú náklady na výstavbu spevnených plôch,
- Od drevín nachádzajúcich sa na predmetnom pozemku
- Majetko-právny stav pozemkov.
Pri zisťovaní majetko-právneho stavu musíme konštatovať, že v predmetnej oblasti na Svätoplukovej ulici pozemky nie sú v majetku mesta. Prioritou sú požiadavky na spevnené plochy, ktoré sú umiestnené na pozemkoch mesta.
Stav prístupovej komunikácie do vnútrobloku vykazuje, vzhľadom na vek, porušenie konštrukcie komunikácie kombináciou viacerých porúch – celkový pokles časti komunikácie z dôvodu existencie a opráv porúch podzemných inžinierskych sietí (rozkopávky), neúnosného podkladu, prípadne chýbajúcimi podkladnými vrstvami komunikácie. Vzhľadom na skutočnosť, že sa nachádzame v rovinatom území, na komunikácii sú realizované minimálne priečne a pozdĺžne sklony vozovky. Tým, pri dlhotrvajúcich zrážkach, prípadne pri prívalových dažďoch, dochádza k hromadeniu zrážok. V prípade, že je pripojovacie potrubie z uličnej vpuste poškodené, môže dochádzať k vsakovaniu zrážkových vôd do podložia komunikácie.
Výber konkrétnej lokality pre opravu miestnej komunikácie v danom roku prebieha v spolupráci s príslušným Výborom volebného obvodu, na základe stanovených priorít.
Opravu miestnej komunikácie odporučíme zaradiť do plánu opráv pre nasledujúce obdobie, avšak v súčasnosti je realizácia opráv limitovaná množstvom pridelených finančných prostriedkov v rozpočte mesta.

Oddelenie výstavby a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania