Riečna - chýbajúci kôš

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený
meno
Martina 19. októbra 2020

Prečo nám boli odstránené kontajnery na triedený odpad? V roku 2019 sme takmer celá Riečna ulica poskytli podpísanú petíciu za vrátenie kontajnerov. O rok je tu rovnaká situácia. Kontajnery boli premiestnené na nebezpečné miesto pri moste v križovatke kde sa nedá a nesmie stáť nakoľko je to neprehľadná križovatka a ešte aj označená zastávka autobusu. Môžete veriť tomu že väčšina odpadu určeného na triedenie skončí v komunálnom odpade. Kontajnery ktoré boli na pôvodnom mieste boli vždy plné čiže plnili svoj účel . To máme rok čo rok spisovať petície?

20. október 2020

Maja

Vysvetlenie k podnetu p. Martiny. V prvom rade p. Martina už nebýva na Riečnej ulici, presťahovala sa na Viesku, v 2.rade fotky ktoré použila sú niekoľko rokov staré. Teraz je situácia iná. Miesto kde boli umiestnené kontajnery nie je spevnené a aj vďaka neporiadku ktorí robili aj tí ľudia ktorí podpísali spomínanú petíciu sa pod kontajnery nasťahovali potkany. Potvrdili to pracovníci technických služieb, ktorí ich vyvážajú. Po odvezeni kontajnerov boli pod nimi hniezda. Keď kontajnery nadvihli potkany sa rozbehli do najbližších záhrad čo nie je nikomu príjemné. Okrem toho uprostred Riečnej ulice bol pred oknami obyvateľov neustály neporiadok, okolo prázdne krabice, rozbité sklo a pod. Kontajnery zostali na Riečnej ulici ibaže asi 300 m ďalej na spevnenej, vybetonovanej ploche, kde miesto 3 kontajnerov je teraz 6.Ak nebolo miesto nebezpečné pre 3 kontajnery nie je nebezpečné ani pre 6.okrem toho je tam 2-krát do roka aj veľkokapacitný kontajner. To len pre vysvetlenie o nebezpečnom mieste, kde je veľká točňa, takže zastaviť autom nerobí problém. Neviem o čo tu ide p. Martine, ale nám ide o to aby sme mali pred domom poriadok a nemuseli sa báť vojsť do vlastnej záhradky aby sme nezakopli o potkana. Už by sme nechceli zažiť aby sme dávali zasa klepce do vlastných záhrad.
20. október 2020

Ján Kmošena

Ďakujeme pracovníkom technických služieb za odstránenie kontajnerov z nespevnenej plochy na vybetonovanú plochu,kde určite nebude dochádzať ku vytváraniu neporiadku pri plných kontajneroch,ako to bolo v minulosti.Konečne to bude vyzerať kultúrnejšie ako v minulosti,kedy sa povaľoval odpad pri kontajneroch v tráve a blate.Mylím si,že každý kultúrny človek to pochopí a prispôsobí sa a ak nie,tak pre takého budú ťažko platiť niake zásady slušného správania sa aj voči ostatným a životnému prostrediu.
Podobne ak má niekto ďaleko ku kontajnerom,môže požiadať pracovníkov TS ,aby mu ich umiestnili pre svoj dom,alebo môže požiadať na MsU o vrecia na separovanie odpadu.
Ďakujem Jano
20. október 2020

Barbora

Chcela by som sa veľmi pekne poďakovať pracovníkom technických služieb za prevezenie kontajnerov na vyhradené miesto, kam odjakživa už mali patriť. Jedná sa o vybetónovanú plochu, ku ktorej sa dá doslovne doviezť autom a zaparkovať hneď vedľa kontajnerov určených na triedenie odpadu. Na vlastné oči som videla obrovských potkanov , ktorí vypadli z kontajnera na separovanie plastov, pri tom ako ich pracovníci technických služieb vyvážali. Myslím si, že žiaden obyvateľ našej ulice by si neprial mať v svojom okolí problémy s hlodavcami akými sú potkany. Pokiaľ by ľudom skutočne záležalo na životnom prostredí , určite by nerobili taký veľký neporiadok, aký mal každý okoloidúci možnosť vidieť a napriek tomu to doteraz nikomu nevadilo. Tým ktorým robí problém prejsť sa pešo ku premiestneným kontajnerom, kľudne si ich dajte previezť pred svoj dom.
21. október 2020

Odpoveď samosprávy

V mestských častiach s rodinnými domami majú byť občania prihlásení na vrecový zber, keďže sú povinní triediť odpad .
Nádoby sa presunuli len o pár metrov na vybetónované stojisko k spokojnosti väčšiny občanov .

Podnik technických služieb
21. október 2020

Barbora

Veľmi pekne ďakujem poslancovi R.Marmanovi za jeho ochotu pomôcť vyriešiť tento dlhotrvajúci problém.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania