Komenského-detské ihrisko-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený
meno
Pavol 21. júna 2021

Dobrý deň bude nejaká náhrada či je úplne zrušené pieskovisko? Ďakujem za odpoveď

22. jún 2021

Lubof

Ja pochybujem, že to ihrisko obnovia keď to je zatrávnené. Chodí to tam polievať tá malá cisterna, aj dnes 22.6. po daždi tu bola. Bude to smutné ak to bude zrušené. Boli tam lavičky, mamičky sedeli na tých lavičkách, deti boli v piesku alebo sa šmýkali. Hračky si domov ani nebrávali lebo vedeli, že na druhý deň ich tam čakajú.
23. jún 2021

Anna

Mňa by zaujímalo podľa čoho mesto vlastne stavia nové ihriská. Za cintorínom kde žijú prevažne dôchodcovia postavia nové, veľké ihrisko pre deti. Tu, vo vnútrobloku ulíc Komenského, Požiarna a Štefánikova, tzv. "účko" + priľahlé bytovky žijú vo veľkej miere mladí ľudia a deti. Mesto tu zruší malé ihrisko pre deti a ponechá len staré viac ako 30-ročné betónové ihrisko s kovovým kolotočom či preliezkou. Prečo sa aj v tejto časti mesta nepostaví nové multifunkčné ihrisko so zeleňou? Miesta je tu predsa dosť aj na vybudovanie niečoho podobného ako je v Marczibányho záhrade. Poprosím kompetentných z mesta, aby si prišli obhliadnuť túto viac ako 30-ročnú betónovú atrapu ihriska zloženú z kovového kolotoča, preliezky a pod. Určite stojí za zváženie vybudovanie nového multifunkčného ihriska so zeleňou.
28. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Pre rok 2021 bola schválená rekonštrukcia pôvodného detského ihriska vo vnútrobloku ulíc Štefánikova, Požiarna, Komenského. Z dôvodu, že pôvodné hracie prvky nespĺňali podmienky v zmysle platnej legislatívy na bezpečnosť hracích prvkov, boli odstránené a následne budú nahradené novými hracími prvkami. Do dnešného dňa boli vykonané terénne úpravy a zasiaty trávnik, aby vznikla potrebná dopadová plocha pre nové hracie prvky. K montáži nových hracích prvkov dôjde počas letných prázdnin. Na základe komunikácie s poslancami za daný volebný obvod a zástupcami rodičov (p. Zuzana Mikulová) boli vybraté nasledovné hracie prvky-reťazová trojhojdačka, pružinová dvojhojdačka, pieskovisko s uzatvárateľným krytom, domček, lanová pyramída. Ihrisko bude doplnené aj novými lavičkami.

Oddelenie dopravy a služieb
13. august 2021

Lubof

Dnes ihrisko pre deti otvorili. Celkom fajn.
13. august 2021

Lubof

Ešte keby tak aj to druhé väčšie asfaltové, kovové sa zrekonštruovalo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania