1.mája-oplotenie-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

V riešení

Oplotenie Gymnazia v Puchove je uz dlhodobo v zalostnom stave. Kedze sa jedna o oplotenie, ktore bolo postavene zrejme sucasne s vystavbou skoly - ma svoju historicku hodnotu. To znamena, ze ho bude treba zachovat a opravit v terajsej podobe. Kedysi na oploteni pri hlavnom vchode bola udajne umiestnena aj busta M.R.Stefanika. Ta by sa tam mohla pri oprave oplotenia vratit. Osobne som s riaditelom skoly uz riesil moznost vypracovania studie na opravu oplotenia, zatial to stoji na financnych prostriedkoch, ktore by mal poskytnut zriadovatel skoly KU TN. Bez ohladu k tomu, komy skola patri - stav oplotenia v centre mesta je hanbou pre nase mesto. Preto by co v najkratsej dobe mala byt jeho oprava spolocnou temou pre funkcionarov mesta, vedenia skoly a KU TN.

01. október 2021

Peter

Už je to možno viac 10 rokov, čo pán riaditeľ náramne vyhlasoval zbierku starých tehál aby sa dal ten plot opraviť (a doplniť) a nič sa s tým doteraz nestalo. Pri rekonštrukcii a zateplení školy bola čiastočne rozobraná konštrukcia prístrešku/vstupnej brány pred školou. Bolo to tak rozobrané ešte 1-2 roky po ukončení rekonštrukcie a nikoho netrápilo, že z toho trčia drevené laty. Až keď som napísal, že by sa to malo opraviť alebo demontovať, s tým konečne niečo spravili. Odstránili to a teraz to konečne vyzerá normálne. Ten plot sa aj rozpadne, kým s tým niekto niečo spraví.
08. október 2021

Odpoveď samosprávy

Uvedený problém intenzívne riešime a hľadáme možnosť skorého odstránenia nevyhovujúceho stavu v spolupráci s vedením Gymnázia, ktoré finančné prostriedky plánuje v rozpočte pre budúce 3 roky. Podľa vyjadrenia riaditeľa školy je však prioritou pre školu zrekonštruovať toalety, ktoré sú v zlom stave a vymeniť podzemné rozvody tepla a kanalizácie, ktoré sú v havarijnom stave.
Nakoľko škola a jej oplotenie nie je majetkom mesta, mesto do opravy školy nemôže investovať. Mesto však vyvinie iniciatívu u zriaďovateľa školy, ktorým je Trenčiansky samosprávny kraj, aby na opravu plota vyčlenil finančné prostriedky.

Oddelenie výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu
13. október 2021

Ivan Kroslak

Dakujem za vycerpavajuce vyjadrenie k predlozenej problematike, ocakavam teraz ze zaberu aj poslanci za mesto PU v TSK a pomozu svojou autoritou presadit pridelenie financnych prostriedkou na riesenie tohto havarijneho stavu oplotenia Gymnazia PU bez obmedzenia pozadovanych financnych prostriedkov zo strany riaditela skoly na odstranenie nedostatkov na toaletach a podzemnych kanalizacnych rozvodoch skoly
05. február 2024

Peter Farkaš

1.mája-oplotenie-poškodené

Dobové oplotenie úspešného Gymazia je v dezolátnom stave, ktoré doslova pôsobí otrasne ako vstupná brána z cestného mosta do nášho krásneho mesta. Neni záujem zriaďovateľa dať tento havarijný stav, ktorý pretrváva dlhodobé bez povšimnutia.
05. február 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. február 2024

Michal

v odpovedi snad aj informovat, ako bol problem intenzivne rieseny 2+ roky, preco sa nepodarilo pohnut k rieseniu (oprave), o ake peniaze sa circa jedna, ako sa TN postavil k vyzve a cim zdovodnil zamietave stanovisko. 2 roky, to keby kazdy student doniesol dve tehly (aj ja ako byvaly student by som doniesol), mohol byt plot opraveny.
14. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Stanovisko vedenia školy k rekonštrukcii oplotenia Gymnázia Púchov:
Na základe verejného obstarávania bola v októbri 2023 podpísaná zmluva s projekčnou kanceláriou s termínom dodania projektovej dokumentácie na rekonštrukciu oplotenia v marci 2024. Na základe vypracovanej PD a rozpočtu bude zriaďovateľovi školy, Trenčiansky samosprávny kraj, zaslaná žiadosť o pridelenie finančných prostriedkov na rekonštrukciu pre rok 2024.

Oddelenie výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu
15. február 2024

Michal

Dakujeme za informaciu. Ostane zachovana vizualna stranka, alebo bol vyziadany uplne novy vzhlad? Bude zverejnena vybrana PD, najma vzhlad?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.