Okružná-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Uzavretý
meno
Miroslav 14. marca 2022

Je síce pekné, že sa vysádza v meste zeleň, ale prečo práve na ploche - kopčeku kde je v zime skoro najviac sánkujúcich detí?

16. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujem za Váš názor a záujem o vysadenú zeleň, ale novovysadené dreviny nie sú prekážkou pre využitie priestoru aj v zimných mesiacoch. Prosím, rešpektujte skutočnosť, že vyhovieť všetkým obyvateľom nášho mesta je naozaj niekedy veľmi ťažké.
Kto? Oddelenia výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu

Oddelenia výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu
16. marec 2022

Michal

Keby sa ten jeden inkriminovany strom este presadil inde pobliz, kym sa zakoreni, deti by vas pochvalili a nikto nehanil. Da sa to?
16. marec 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Martina
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. marec 2022

Marián Velacka

Dobrý deň,
tiež sa pripájam k podnetu, aj moje deti sa tam chodia v zime sánkovať. Stromček síce nie je zásadnou prekážkou, ale určite zvyšuje riziko zranenia sa detí.
Prosím o presadenie stromčeka na miesto, kde nebude deťom v zime pri sánkovaní vôbec prekážať.
S pozdravom
Marián Velacka
17. marec 2022

Radovan

Ach ľudia, vám bude vadiť asi fakt všetko, čo by sa takto prispôsobíte vy, a pôjdete sa sánkovať o 300 metrov ďalej, ku kruháču pri zdraví ? Ďalšia vec, sám som vyrastal a sánkoval sa presne na tomto kopčeku takže viem že v mieste kde tie stromčeky sú vysadené sa nesánkuje, a aj keby áno stačí deťúrence naučiť trošku korigovať smer zjazdu, a nie len ťukať do mobilov. :)
18. marec 2022

Qaw Xio

Dobrý deň,

stačí ten strom o pár metrov presadiť a všetci budú šťastní..
21. marec 2022

Milan Vojtas

Treba tam vysadiť ešte viacej stromov. Súhlasím s Radovanom, že deti sa môžu sánkovať aj inde. Tých pár dní v roku čo je sneh sa snáď rodičia zvládnu prejsť.
21. marec 2022

Michal

A: Pardon, zasadili ste nam na sankovaci kopec strom. B: Tak sa chodte sankovat inde. To naozaj takto? A: Pardon, zasadili ste nam gastan nad parkovisko. B: Tak si chodte parkovat inde.
21. marec 2022

Milan Vojtas

Porovnávate neporovnateľné. Parkovisko je od toho, aby sa tam parkovalo a preto tam gaštan nikto sadiť nebude. Plocha, ktorú nazývate sánkovací kopec je verejnou zeleňou a na verejnej zeleni sa naopak stromy žiada sadiť. Ak vám v sánkovaní prekáža, choďte sa sánkovať inde a nefňukajte tu.
Nehovoriac o tom, že stromy a verejná zeleň slúži všetkým občanom počas celého roka a váš sánkovací kopec pár dní do roka a len zopár malým deťom.
21. marec 2022

Marián Velacka

P. Vojtas, nerobte z komára somára. Je tu malý podnet s veľmi jednoduchým win - win riešením, netreba to hneď zatracovať, prečo rodičom a deťom nevyhovieť? Chcete radiť nám rodičom (mám 3 drobcov) - máte aspoň jedno dieťa, alebo ste len teoretik? ;)
22. marec 2022

Milan Vojtas

Práve naopak. Z vašej strany je tu hystéria ohľadom "sánkovacieho kopčeka". Ak by ste sa nachádzali v Petržalke a je vám každé vyvýšené miesto vzácne, až tak by som sa nečudoval. Ale tu máte kopčekov a kopcov na sánkovanie aj v blízkom okolí mnoho.
Takže, vážená samospráva, sú tu aj občania, ktorí výsadbu stromov v danej lokalite oceňujú a verím, že ďalšie stromy tu budú pribúdať.
22. marec 2022

Miroslav

Nikto z diskutujúcich nehaní samosprávu za to, že vysádza zeleň. Ako ale bolo na začiatku spomenuté: ak by sa 1 inkriminovaný stromček presadil kúsok ďalej tak je priestor bezpečnejší aj pre najmenšie deťúrence (tie ktoré ešte nevedie korigovať smer jazdy).
22. marec 2022

Michal

Takze mame tu podnet rodicov najmensich obcanov, ktori ziadaju presadenie (nie vyrezanie) novozasadeneho stromceka, cim jeden z dvoch sankovacich kopcekov na sidlisku ostane bez prekazok. Jeden je malo. A mame tu aj bagatelizovanie win-win podnetu, naopak navrh na dalsie prekazky, osocovanie deti a ich rodicov zo zlej vychovy, obvinenie dlllhymi komentarmi z hysterie. Chcel by som tiez podakovat za zachovanie tej velkej ceresne. Zaroven vsak chcem Samospravu povzbudit k verejnej diskusii pri projektoch zveladovania verejneho priestoru - napriek nekonstruktivnym komentarom som presvedceny, ze mozu byt aj do detailov vyladene prispevkami uzivatelov-obcanov.
25. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetný priestor môže byť naďalej aktívne celoročne využívaný . Mesto ako vlastník zelene odstraňuje hlavne dreviny, ktoré sú poškodené, prípadne znemožňujú využívanie daného priestoru. Za odstránené dreviny realizujeme tzv."náhradné výsadby", čo je veľakrát veľmi komplikované - inžinierske siete, optokáble, kanalizácia, prehľadnosť pri vjazde a výjazde na cestné komunikácie, žiaľ aj odpor mnohých obyvateľov... a zostane nám veľmi obmedzený priestor pre výsadbu. Každá vykonaná presadba pre novú drevinu je šokom, skúsme teda rešpektovať právo vlastníka pozemku na jeho úpravu - vždy ju realizuje s tým najlepším úmyslom.
Ďakujeme Vám za pochopenie.

Oddelenia výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu
25. marec 2022

Michal

Dakujem za odpoved, iste ste ju zvazili po vsetkych strankach.
30. marec 2022

Soňa Orgoníková

Okružná-strom-invazívna rastlina

Nevhodné nasadený strom na mieste, kde sa celé roky deti z okolia chodia sánkovať. Neviem, kto to má na starosti, ale zdá sa,že nepozná miestne zvyky a pomery. Prosím o presadenie, kým je to vhodné pre strom, najlepšie kdesi k hlavnej ceste. Aby deti nenarazili v zime do stromu a nemuseli sa mu vyhýbať. Prosím o pochopenie a vyhovenie. Berte ohľad aj na radosť detí. Je to jeden z mála kopcov, kde sa môžu blízko panelákov v zime posankovat!
30. marec 2022

Milan Vojtas

Čo to píšete za nezmysly, že "invazívna" rastlina? Ja a aj iní občania tam ten strom chcem mať, deti majú možnosti na sánkovanie aj neďaleko. Prosím o pochopenie a prestaňte tu kvôli stromčeku fňukať.
11. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zodpovedného pracovníka za úsek životného prostredia zistíte tak, že kliknete na webstránku mesta. Prioritou pre výber drevín na výsadbu v meste je, aby drevina nebola invazívna, jedovatá a nebola výrazným alergénom - tak to bolo aj v tomto prípade. Možno deťom stačí len vysvetliť, že niekto tu posadil strom preto, aby skrášlil okolie, aby produkoval kyslík potrebný k životu, bude raz veľký a bude úkrytom pre vtákov... a možno budete prekvapená, že deti to pochopia a aj takýmto spôsobom sa naučia prekonávať prekážky v živote, hoci aj v podobe "zle" vysadeného stromu.

Oddelenia výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania