Okružná-kôš-nevhodne umiestnený

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený
meno
M. 30. júna 2022

Ziadam Mesto a poslancov za volebny obvod zaradit do rozpoctu mesta danu investicnu akciu a podnet zaradit na posudenie do komisie. Tato “vystava” hadam vsetkych druhov smetnych kosov na Okruznej oproti zastavke na Sedlisti je uz trosku moc! Keby tam bol jeden dva na komunal..ale v tomto pocte by sa uz zisli aj VELKOKAPACITNE kose zapustene do zeme?! (je tam na to priestor).
1. Ked chodec ide cez cestu, chodi rovno okolo tohto (lebo je tam rovno prechod pre chodcov) a to samozrejme smrdi! (V letnych mesiacov je intenzita kvalitnejsia)
2. Chodca tam stoji a kvoli smetiakom ho auta ani poriadne nevidia, tak nezastavuju (tym stoji v tom opojnom smrade dlhsie!)
3. Nevidela som este taky prechod (rovno zo/do smetiakov)
4. Kose niekedy tak ukladaju, ze sa neda ani prejst k prechodu.

30. jún 2022

Milan Vojtas

Tak toto je fakt "krásna" výstavka!
06. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup.
Kto? Oddelenie výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu
Kedy? 1 mesiac

Mestský úrad Púchov
07. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Na uvedenom stojisku je 6 ks 1100 l kontajnerov na zmesový komunálny odpad. Vývoz je 1 x do týždňa. Z toho 5 kontajnerov je zaplnených. Ak by sme ponechali 2 kontajnery, všetok odpad by sa váľal po zemi. To asi nikto z nás nechce. Stiahneme jeden kontajner, aby sme zlepšili prístup k prechodu pre chodcov. Ostatné kontajnery sú tvorené kontajnermi na triedený odpad - plasty, papier, sklo, biologický odpad, jedlé oleje, textil, elektronika a kovy. Všetky kontajnery sú využívané a nie sú tam umiestnené zbytočne. Z kontajnerov na triedený zber môže byť stiahnutý kontajner na kovy.
Zavedením zálohovania sa vytvoril dostatočný priestor v žltých kontajneroch, kde možno okrem plastov vhadzovať aj tertapackové a kovové obaly.
Toto kontajnerové stanovište slúži pre dva bytové domy. Kontajnery na triedený zber sú využívané aj občanmi z lokalít Zábereh a Pod Zábrehom, ktorí nie sú zapojený do vrecového zberu. Majú na to právo, pokiaľ odpad ukladajú do kontajnerov a neznečisťujú stanovište tým, že odpad ukladajú vo vreciach vedľa kontajnerov.
Zvažovali sme aj vybudovanie polopodzemných kontajnerov, existencia podzemných inžinierskych sieti to však neumožňuje. Naviac kontajnery na elektro, textil, biologický odpad a jedlé oleje by boli súčasťou tohto stanovišťa.

Je pravda, že to nie je ideálne stanovište, je však:
- Dopravne prístupné z hľadiska zvozu.
- Môžu ho využívať aj občania z IBV Zábreh a Pod Zábrehom.
- Nezaberajú parkovacie miesta pred dvoma bytovkami, pre ktoré sú určené.
- Spomínaný zápach síce "vyruší" okoloidúcich, ale neobťažuje bývajúcich v týchto bytovkách, nakoľko sú v dostatočnej vzdialenosti.

Podnik technických služieb mesta s.r.o.
23. november 2022

M.

7.7.22 odpoved Technickych sluzieb Pu..
“Zvažovali sme aj vybudovanie polopodzemných kontajnerov, existencia podzemných inžinierskych sieti to však neumožňuje. Naviac kontajnery na elektro, textil, biologický odpad a jedlé oleje by boli súčasťou tohto stanovišťa. “

Dakujeme za promptne zrealizovanie navrhu polopodzemnych kontajnerov!! :) napriek existencii podzemnych sieti..
17. apríl 2023

M.

Neuveritelna zmena! Dakujeme
17. apríl 2023

M.

Pred/Po

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania