Obrancov mieru-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Uzavretý

Ulica Obrancov mieru je na tomto mieste zakončená protismernou jednosmernou uličkou, ktorá bola v minulosti obojsmerná (výjazd na ulicu 1. mája bol možný). V rámci nebezpečného výjazdu bol teno úsek zmenený na jednosmerný - čo však zhusťuje dopravu na ulici obrancov mieru, ktorá je vďaka pozdlžnemu parkovaniu ťažko prejazdná (tieto vozidlá zaberajú takmer celý jeden jazdný pruh). Navrhujem, aby bol výjazd na ulicu 1. mája možný a to len pre osobné vozidlá, s prikázaným smerom jazdy vpravo (ktorý nie je tak nebezpečný). To ulahčí výjazd obyvateľom sídlisk smerom na dialničný privádzač bez nutnosti zdlhaveho obchádzania.

19. február 2023

Milan Vojtas

Na ulici Obrancov mieru treba v prvom rade riešiť nelegálne parkovanie, ktoré nikto roky nerieši. Najlepšie zjednosmerniť celú ulicu a nielen tento kúsok čo popisujete.
20. február 2023

Tomáš Kučera

Zdlhavého obchádzania ? :D Dá sa pekne vyjsť pri mliekomate oproti pošte a som na kruháči.. aké zdlhavé obchádzanie ? keď tak celú ulicu dať jednosmernú pretože čo tam robia tie auta na kraji cesty je úplne šialené
20. február 2023

Martin

Presne tak....dlhorocne nerieseny problem... a tiez si myslim, pomohlo by urcite zjednosmerne celej ulice...
20. február 2023

Martin

Oprava :,,zjednosmernenie,,
22. február 2023

Zdeněk Behro

Tomáš - myslíte prejazd tadialto? Je tu zákaz vjazdu.
24. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Oddelenie dopravy a služieb
Kedy? 1 mesiac

Mestský úrad Púchov
25. február 2023

Peter

Už aj teraz mnohí jazdia z obr.mieru rovno na 1.mája tou jednosmerkou a hlavne odbočujú smerom na rožák. Stretol som takto v protismere už niekoľko "vodičov" a ešte sa čudovali čo od nich chcem, keď mi blokovali cestu a za mnou išli ďalšie autá. Pochybujem, že budú dodržovať prikázaný smer doprava, keď už teraz porušujú predpisy jazdou do zákazu. Všetci sa oháňate blokovaním cesty (mňa to tiež štve a to bývam v prvej bytovke smerom od ulice 1.mája a jazdím len cez Požiarnu alebo Komenského) ale asi by ste inak hovorili ak by sa to týkalo priamo Vás. Parkovanie v meste by bolo vhodné riešiť napr parkovacími vežami (cartower bodka cz, parkovaciveze bodka cz ) , ale asi by za to nikto nechcel platiť.
21. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet bol predmetom rokovania komisie dopravy. Výjazd vozidiel z Ul. obrancov mieru na Ul. 1.mája. Na komisii dopravy bol predložený návrh na zriadenie výjazdu z Ul. obrancov mieru v úseku kde je jednosmerná premávka, na Ul. 1.mája pre osobné motorové vozidla s prikázaným smerom odbočenia vpravo. Vzhľadom k tomu, že v danom úseku je komunikácia široká len 4,5m komisia dopravy neodporúča a dopravný inžinier nesúhlasí s takýmto dopravným riešením.

Oddelenie dopravy a služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.