Mládežnícka-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený
meno
Jojo 19. mája 2023

Zanedbané celé mesto - od Kolonky až po Tesco. Nepokosená tráva, plno buriny. Kedy v meste fungovali Technické služby, ktoré mesto pravidelne kosili.

21. máj 2023

Milan Vojtas

Kedysi tu technické služby fungovali lepšie. Tráva v tomto období rastie síce rýchlo, ale nemám pocit, že by som ich v posledných dňoch videl niekde kosiť.
22. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Podnik technických služieb mesta s.r.o.
Kedy? 2 týždne

Mestský úrad Púchov
22. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kosenie trávnikov začalo koncom mesiaca apríl. Prvý výjazd techniky sa stretol s veľkou nevôľou niektorých občanov, že kosíme príliš skoro a kosíme rozkvitnuté kvietky. Konkrétne sme začali kosiť 26.4., kde sa pokosila ul. Komenského – od mliekarní okolo ZŠ Gorazdova po ul. Obrancov mieru. Súčasne druhá partia začala kosiť ulicu Okružnú od kruhového objazdu pri Slovnafte po Kruhový objazd pri cintoríne. Do vnútroblokov sme v tom čase nešli, nakoľko v tomto období tráva ešte len začínala rásť. V apríli sme pokosili ul. Štefánikova, vnútroblok na ul. Moravská (za Adventom), parčíky pri ĽŠU, v Horných Kočkovciach a na ul. Novonosická vrátane detského ihriska. Tiež bol pokosený kruhový objazd v Dolných Kočkovciach. V máji nasledovali dva krátke týždne, kde sme ešte jeden deň, a to kontkrétne 3.5 stáli kvôli daždu. Postupne sa pokosili vnútrobloky za Jednotou C, na ul. Požiarna pri Požiarnej zbrojnici a veterinárovi. Pokosila sa ul. Komenského – od ZŠ Komenského po Námestie slobody, celé Námestie slobody, ul. Mudroňova, Hollého, vnútroblok Royova za OD Lachovec, ul. 1 mája, Mojmírova, Rastislavova, Pribinova, ul. Športovcov – bytovky pri PTSM a spolu s paríkom pri OD Lidl. Tiež sa pokosili cintoríny v Starých Nosiciach, Horných Kočkovciach, v Hrabovke, vo Vieske, Ihrišťoch a v Hoštinej. Z prímeských častí sa pokosili Horné Kočkovce, ul. Trenčianska, Vŕšok, Ihrište a detské ihrisko v Hoštinej. Tiež sme pokosili detskéh ihrisko na Kolonke a ul. Nábrežnú. Bohužiaľ prišiel minulý týždeň a s ním nepriaznivé počasie. Nepriaznivé pre nás, nakoľko sťqžoval výjazd tecniky. Ale o to priaznivejšie pre rast trávy. Ale aj v tomto období sme sa snažlli kosiť a to už spomínané Nábrežie slobody, Vŕšok, cintoríny a detské ihriska v Ihrištoch a Hoštinej. Aspoň krovinorezmy. V piatok sme už pokračovali aj s kosačkami na ul. Obrancov mieru.
Z prvej kosby nám zostáva teda dokosiť ul. Obrancov mieru, kde sa aktuálne kosí, Kolonka a ul. Gorazdova – pri panelovom múre a Sedlište. Sidlisko Sedlište sme začali kosiť dnes, akonáhle bolo dokosené sídlisko Za cintorínom. Z prímestkých častí nás čakajú ul. Novonosická a Staré Nosice, Vieska a Hoština. Takže si myslím, že naši ľudia urobili hodný kus práce, za čo im patrí poďakovanie.
Pre porovnanie, pre p. Vojtáša, v minulom roku sme kosili Sídlisko Sedlište v období od 23.5. do 25.5. 2022. Takže v tomto roku sme túto lokalitu začali kosiť ešte o jeden deň skôr. Áno, je pravda že tráva bola nižšia ako v tomto roku. Ale bolo to na úkor vlahy. Máme za sebou niekoľko extrémne suchých rokov, takže za takéto májové zrážky aké boli v minulom týždni by sme mali byť všetci vďační. Aj keď to možné nám komplikuje prácu a niektorým občanom život.
Verím, že počasie bude v nasledujúcich dňoch priaznivé a prvú kosbu sa nám podarí zvládnuť do konca mája.

Podnik technických služieb mesta s.r.o.
22. máj 2023

Milan Vojtas

Ďakujem za rozsiahlu odpoveď. Držím palce, nech sa plán kosenia lepšie darí plniť. A nenechajte sa prosím znechutiť ekoteroristami. Je predsa normálne, že v meste sa nežije v prerastenej ďžungli a tráva sa bežne kosí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania