Okružná-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený
meno
Ivana 11. júla 2023

Prevádzkovateľ je povinný zabezpečiť pravidelné čistenie a udržiavanie pieskoviska tak, aby nepredstavovalo riziko ohrozenia zdravia v dôsledku ich mikrobiálneho alebo iného znečistenia.
Chcem sa informovať, či sa výmena piesku uskutočňuje len na jar? Či je možné robiť pravidelné čistenia všetkých pieskovísk v meste. Bolo by fajn spraviť aj odber vzoriek na vyšetrenie mikrobiálneho znečistenia.

Toto pieskovisko smrdí a chcem upozorniť rodičov a iných príslušníkov rodiny, aby pieskovisko po hre svojich detí zatvárali a nečakali, že ešte niekto príde a ten ho zatvorí. Celú noc býva pravidelne otvorené. To môžu byť rovno nekryté pieskoviská, aj tak sú všetky stále otvorené. Ďakujem.

12. júl 2023

Milan Vojtas

Ivanka, nerozumiem vášmu podnetu. Čo vôbec požadujete? Urobiť rozbor zo všetkých pieskovísk v meste alebo chcete aby niekto pieskoviská zatváral alebo len potrebujete informáciu či na jar bol vymenený piesok. Nič v zlom, ale váš podnet je, aspoň pre mňa ako nezávislého pozorovateľa, zmätočný.
16. júl 2023

Pimka

Mesto pieskovisko zruší a Ivana bude mať pokoj a kľudný spánok.
24. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pieskoviská sú pripravované na novú sezónu tak ako ste uviedli v jarných mesiacoch. Počas letnej sezóny sú kontrolované aj zo strany mesta aj od pracovníkov UVZSR. Pieskoviská dopĺňame podľa potreby novým pieskom aj počas roka, dezinfikujeme tam, kde nám to určí UVZSR. Mesto na základe požiadaviek už obstaráva iba pieskoviská s krytom, čo však nezaručuje, že občania sa budú k daným pieskoviskám zodpovedne a po použití aj dané pieskovisko zatvoria.

Aj v tomto období sa dopĺňajú pieskoviská novým pieskom na základe kontroly.

Oddelenie dopravy a služieb
24. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Všetky pieskoviska v meste sa pravidelne na jar čistia, preosievajú a dopĺňajú novým pieskom. Spomínané pieskovisko bolo nanovo vyčistené a bol dovezený nový piesok .

Podnik technických služieb mesta s.r.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania