Ohrozovanie bezpečnosti dopravy

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

V riešení
meno
Félix 20. marca 2018

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať, kedy sa začne realizovať rozhodnutie Komisie dopravy zo dňa 29.11.2017, bod 4: MsÚ Púchov vyzve vlastníka zelene, ktorá bráni výhľadu, aby orezal zeleň. Až následne v prípade, že by nedošlo k zlepšeniu výhľadu, by mesto Púchov pristúpilo k osadeniu zrkadla.

Načierno vysadená zeleň na mestskom pozemku dodnes nebola zrezaná. Každý deň tu niekoľkokrát zažívame kolízne situácie, ktoré nás ohrozujú na majetku, zdraví a živote! Každý vodič z našej ulice to jednoducho musí risknúť a dúfať že zo zákruty nikto nevyletí (a to mi verte že tu lietajú, ale o tom nabudúce).

06. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dňa 18.12.2017 boli vlastníci nehnuteľnosti vyzvaní na realizáciu orezu ihličnatých drevín. Mailovou komunikáciou požiadali o presun termínu orezu na apríl 2018. Po uplynutí tohto termínu zvážia členovia Komisie dopravy osadenie zrkadla.

Oddelenie výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu
Oddelenie dopravy a služieb
06. apríl 2018

Félix

To snáď nemyslíte vážne? Komisia jasne rozhodla o zrezaní a až následne V PRÍPADE, že nedôjde k zlepšeniu stavu, sa pristúpi AJ k osadeniu zrkadla! Spočítajte si, ak to dokážete, koľko času uplynulo od rozhodnutia komisie! Tiež môžem mailom napísať, že za odpad zaplatím až budúci rok? Kde je Vaša transparentnosť?

Presne som vedel, že dotyčný pánko majiteľko uplatní svoje blízke vzťahy na MsÚ a k zrezaniu drevín nedôjde. KDE SME??

Žiadam bezodkladné vykonanie rozhodnutia komisie (zrezanie načierno vysadených drevín), a nie tieto Vaše kamarátske ústretové kroky a snahu hlúpym zrkadlom umlčať občanov.
31. október 2018

Félix

Dobrý deň.

Mali sme apríl, mali sme máj, atď. Máme tu november a jediné čo sa stalo, že uvedené dreviny sa ešte viac rozrástli!

Ani zrezanie, ani zrkadlo, prázdne sľuby a pre nás každodenné niekoľkonásobné riskovanie života, zdravia a majetku!!!

Kedy dôjde k odstráneniu nelegálne vysadených drevín, ktoré sú na nemysliteľnom mieste (v ostrej zákrute)???
31. október 2018

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve. Rovnako aj na tomto mieste chcem požiadať prispievajúcich do diskusie o slušnosť a zamedzenie osobným útokom a urážkam. Ďakujem.

Juraj Hurný
[email protected]
10. marec 2019

Viktor Ďurech

Tiez som raz v tomto useku musel krizovo brzdit, pretoze dotycny clovek vycucaval na hlavnu cestu a nejako sa neobtazoval skontrolovat si situaciu napriklad pomocou druheho cloveka. Mali by si uvedomit, ze je to dlha zakruta kde nie je nic vidiet. Ak odtial vybehne decko, tak auto nema sancu. Ale verim tomu, ze situacia sa vyriesi az ked tam vznikne nehoda, ci smrtelny uraz.
02. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Zeleň brániaca výhľadu bola orezaná.

Podnik technických služieb mesta, s.r.o.
02. máj 2019

Félix

To si z nás robíš prču? A ešte máte tú drzosť označiť podnet ako vyriešený?

Pozrite si porovnanie stavu, ktorý som odfotil pred viac ako rokom a toto vaše kozmetické ostrihanie. Vidíte rozdiel? Lebo ja určite nie!!!

To naozaj na tom úrade nesedí nikto s dostatočným IQ, aby pochopil, že riešením je odstránenie načierno vysadených drevín na mestskom pozemku? A nie zrezať z nich 5cm?

Skúste si prejsť celé Nové Nosice, či tam nájdete nejakého iného imbecila, ktorý si nadrzo vysadil do mestského odtokového rigolu takýto prales. A to sú tam bezpečné rovinky.

Tu, v neprehľadnej zákrute, je efektívne iba jediné riešenie - odstrániť NAČIERNO VYSADENÚ ZELEŇ!
03. máj 2019

Milan Vojtas

Súhlasím, ak je to mestský pozemok, treba to celé vyrezať. Bezpečnosť dopravy je dôležitejšia ako záujem jednotlivca, ktorý zeleň načierno vysadil.
03. máj 2019

Félix

Prevažná časť je vysadená na mestskom pozemku - pozri foto prílohu.

Na začiatku, pri zákrute, zeleň začína niekoľko cm od okraja vozovky. Keď vychádzam autom z dotknutej križovatky, musím isť do polovice hlavnej cesty, aby som videl, či je ako tak bezpečné rýchlo vyraziť a dúfať že mi nikto nezabrzdí o zadnú časť auta.

No v strede pozemku je táto zeleň ZAROVNO ASFALTU!!! Tu je nebezpečné kráčať pre samotného chodca, nie tak s kočárom! A čo včera spravil Miloško Švoboda? Absolútne nič!

V strede je táto zeleň AJ NAĎALEJ zarovno asfaltu vozovky a tým pádom minimálne meter na mestskom pozemku. Tak prečo označil podnet ako vyriešený?

Pýtam sa, kto si na seba zoberie zodpovednosť, keď tu dôjde k ujme na majetku, zdraví, nebodaj na živote. Lebo súčasný stav napĺňa obsah § 284 - trestný čin všeobecné ohrozenie.
20. máj 2019

Félix

Ospravedlňujem sa všetkým, že som vás tu mierne zavádzal na základe mylných podkladov.

Dnes, po ďalšom nebezpečnom brzdení na poslednú chvíľu pri vychádzaní na hlavnú ulicu, som opäť dostal motiváciu tento problém riešiť.

Prišiel som na to, že kataster aktualizoval foto mapu a tiež som dospel k názoru, že som vás tu predtým klamal. Dnes je už očividné, že nie PREVAŽNÁ časť. ale KOMPLET CELÁ táto zeleň je na mestskom pozemku - vysadená na čierno.

Čiže ak sa spýtate, kto dokázal v zákrute vysadiť viac ako 2 metre široké ihličnaté stromy v podobe obrovskej steny... tak existuje len jediná odpoveď: totálny mega chrapúň.

Ako inak nazvať ohrozovanie životov a zdravia spoluobčanov? Tým že na verejný priestor vysadím obrovskú stenu stromov zarovno cesty a spraviť tak túto zákrutu nebezpečnou? Je takýto tvor vôbec hodný titulu homo saiens?

Prikladám aktuálne snímky z katastra. Miloškko Švoboda, konateľ Technických služieb, dúfam že už konečne začneš konať a tie dreviny odstrániš úplne!!!
06. november 2019

Odpoveď samosprávy

Pre zlepšenie výhľadu bolo osadené zrkadlo.

Podnik technických služieb mesta, s.r.o.
06. november 2019

Félix

Čo ja mám zo zrkadla, ktoré býva v ranných hodinách zarosené a teda bez pridanej hodnoty. Stále je to len náplasť a nie riešenie podstaty problému.

Stále čakám, kedy prídete s pílami a vyrežete načierno vysadené dreviny na mestskom pozemku!!!

Toto je už nonsens, aby rozličné priateľské vzťahy na úrade išli na úkor bezpečnosti občanov.
06. november 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

komentár bol upravený, prosíme užívateľov o dodržiavanie pravidiel slušnej diskusie.


Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania