Parkovanie na chodniku

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Uzavretý

Na chodniku nam priamo pod bytovkou parkuju na chodniku uz dlhsi cas cudzie auta. Parkuju na chodniku priamo pred prechodom, ludia ich musia obchadzat. Parkovacie karty alebo listky asi tiez nemaju. Mohli by sa prislusnici obcas okolo odviezt (nebodaj aj prejst) a zjednat napravu.

02. august 2018

Odpoveď samosprávy

Parkovanie na chodníku je v zmysle § 25 ods. 1 písm. q) Zák. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke zakázané, okrem § 52 ods. 2) Zák. 8/2009 Z.z., t.j. ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m. V čase platnosti dopravnej značky IP 27a) Vyhl. 9/2009 Z.z. je vodič motorového vozidla toto povinný parkovať len na vyznačenom parkovacom mieste.
Mestská polícia Púchov v rámci výkonu služby vykonáva pravidelné kontroly dodržiavania zákonov, ako aj všeobecne záväzných právnych predpisov na území mesta Púchov, teda aj časti Dvory. Takáto kontrola bola vykonaná aj dňa 30.7.2018, no v čase kontroly sa uvedené vozidlo na chodníku nenachádzalo. V prípade zistenia protiprávneho konania je však možné túto skutočnosť oznámiť bezodkladne na telefónne číslo MsP Púchov 0903132333, kde službukonajúca hliadka môže tento problém vyriešiť na mieste.
Z uvedenej fotografie nie je možné určiť presný čas udalosti a taktiež z nej nie je možné zistiť ev. č. motorového vozidla, aby mohol byť cestou Evidencie motorových vozidiel zistený majiteľ vozidla.
MsP Púchov bude aj naďalej v rámci výkonu služby uvedené parkovisko monitorovať a v prípade zistenia priestupku bude priestupcov riešiť v zmysle zákona.

Mestská polícia Púchov
06. august 2018

Milan Vojtas

Dakujem za vycerpavajucu odpoved. Ja vsak ziadam Mestsku policiu, aby si svoju pracu ohladne parkovania na chodnikoch vykonavala poriadnejsie, presne v zmysle uvedeneho. Ked sa preveziem po meste, tak casto vidim auta parkujuce po chodnikoch (Dvory, 1.maja oproti gymnaziu, Ferka urbanka a mnoho dalsich).

Ba veru nie, nebudem kazdy priestupok, co takmer kazdodenne vidim, hlasit hliadke. Mestska policia dostava z rozpoctu mesta - a teda i mojich dani - rocne niekolko stoviek tisic eur, tak ju laskavo ziadam, nech si konecne robi svoju pracu. Dakujem.
18. september 2018

Milan Vojtas

Nic sa nezmenilo, auta tu na chodniku kazdodenne parkuju nadalej. Rano, na obed i vecer. Mohla by MsP aspon raz za cas prevetrat svoju hliadku i popod nase okna??
15. október 2018

Janka

nielen na dvoroch, aj ostatne casti mesta prosim kontrolovat, hlavne pri gymnaziu tam si jeden pan uz spravil asi parkovanie rovnako ako pred ich domom oproti!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania