Lichardova-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený

Chcela by som mesto upozornit na znecisteny park v meste kde je ZAKAZ psov no aj napriek tomu ludia s nizsou inteligenciou tento zakaz porusuju a ani nepozbieraju fekalie od svojich psov. Neviem kde strazi nasa Mestska policia ked ani tento problem neriesia.
Uz je cas ked sa v zahrade zacinaju hraju deticky v detskom parciku tak som zvedava kto prvy ochutna tento bonbonik od nezodpovednych psickarov...

21. február 2019

Ladislav Halas

Exkrementy boli vyzberané pracovníčkami PTSM s.r.o.. Bohužiaľ musím vyjadriť poľutovanie nad správaním niektorých majiteľov svojich miláčikov. Je nechutné sa čo i len pozerať na tieto kôpky nie to ich ešte zberať. Pred 2 rokmi bola práve v tomto období spustená kritika voči mestu, že z poplatku za psa nemajú ich majitelia žiadny úžitok a nemajú exkrementy kam ukladať. Na kritiku reagovalo mesto zakúpením nádob na psie exkrementy aj so zásobníkmi na sáčiky. Nech každý posúdi sám, či bol problém naozaj v nádobách.
Mimochodom, psie exkrementy sa "nerecyklujú", možno ich vhodiť do hocijakej smetnej nádoby alebo kontajnera na zber zmesového komunálneho odpadu. (Nie do žltej nádoby na zber plastov, pretože aj to sa stáva.)

Ing. Ladislav Halas
PTSM s.r.o. Púchov
26. február 2019

Odpoveď samosprávy

Čo sa týka uvedeného podnetu od občana, nejedná sa o ulicu Lichardovu, ale podľa priloženej fotografie Marczibányiho záhradu.
Mestská polícia Púchov v rámci plnenia svojich úloh vykonáva pravidelné kontroly dodržiavania § 48 Zákona č. 372/90 o priestupkoch v platnom znení s poukázaním na VZN mesta Púchov č. 2/2009, bod 5. 2. 4. písm. b) t. j. vodenia psov na miesta, kde je to zakázané, ako aj na detské ihriská, pieskoviská a pod. Osoby vodiace psov na uvedené miesta sa dopúšťajú priestupku.
V rámci výkonu služby vykonali policajti MsP Púchov viacero kontrol danej lokality s negatívnym výsledkom. Uvedenému miestu sa budeme vo zvýšenej miere aj naďalej venovať a pri zistení priestupkov bude vec riešená v zmysle zákona.


Mestská polícia Púchov
28. február 2019

Jan

Aj napriek vysokej hustote bezpecnostneho kameroveho systemu Mestka policia nedokaze zabranit psickarom vstupovat na vnutro blok Marcibanky. To co uz vedia ustrazit? Chapem, ze buzerujuc na parkoviskach zarobia pre mesto viac, no ja sa s dietatom chcem hrat v bezpecnom parku, nie na parkovisku!!!
07. marec 2019

Ivet

ja som v marczibanke nasla pani na prechadzke so psom a bez sacika na "odpad".. neviem ci bola taka hlupa alebo arogantna pretoze ked som sa jen opytala ci vie ze tam nemoze ist so psom mi povedala ze nevidela ziadnu znacku.... smutne

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.