Vyjazdené koľaje po odhŕňacej technike

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený

Po opadnutom snehu krasne vystupuju do popredia vyjazdene kolaje po ohrnacej technike mesta a to po celom meste. Verim ze mesto oceni moju aktivitu informovat a travnate plochy vyspraví a upraví interne smernice aby sa tomu do buduca vyhlo.

07. marec 2019

Milan Vojtas

Janko, suhlasim s Vami. Tiez budem rad, ked technicke sluzby uz konecne zacnu riesit jarnu udrzbu mesta. Teploty a pocasie na to uz davno maju a ja stale ziadnu aktivitu nevidim. Zrejme ich jar zaskocila, tak, ako aj zimne snezenie.

Dnes som bol na prechadzke v meste a cesty a chodniky su stale spinave, plne kamienkov a to nielen v okrajovych castiach mesta ale i centrum mesta a hlavne ulice ako Stefanikova. Jednoducho zanedbane mesto.
08. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Cesty aj chodníky sa priebežne čistia, koľaje budú vyspravené v 11. týždni.

Podnik technických služieb mesta, s.r.o.
10. marec 2019

Ladislav Halas

Dobrý deň, vyjazdené koľaje po prejazdoch techniky vykonávajúcej zimnú údržbu sa samozrejme budeme snažiť dať do pôvodného stavu. Samozrejme vo vhodnom termíne. Aj keď už vonku prevládajú zväčša príjemné teploty, v koľajach stále stojí voda a terén je rozmočený. Dochádza k tomu z rôznych príčin, napr. ako vidno na obrázku šofér obchádzal stĺp verejného osvetlenia. Ale sú aj iné príčiny, úzke chodníky, nevhodne zaparkované autá tlačiace sa nárazníkmi do chodníkov, lavičky, odpadkové koše, dopravné značky, označníky zástavok a pod.. Neviem, čo by mala uvedená smernica riešiť.

K odkazu p. Vojtáša. Ručné a strojové zametanie inertného posypového materiálu sme začali 15. februára. V tom čase boli ešte hromady neroztopeného snehu, ktoré sme obchádzali. Napriek nizkemu dátumu, kedy je stále predpoklad návratu zimného počasia sme so zametaním začali. Do 1. marca sme pozametali pešiu zónu, Hoeningovo námestie, Marzibányho záhradu, Námestie slobody, Dvory. Pokračovali sme na Sedlišti, kde sme pozametali hlavný chodník od Chmelinca po križovatku Zábreh s dôrazom okolo ZŠ Mládežnícka, kruhový objazd pri Zdraví, chodník od Zdravia okolo cintorína k ZŠ Komenského, chodníky na ul. Štefánikova, ul. Požiarna (zatiaľ jednosmerku), chodník a okolie ZŠ Gorazdova, ul. F. Urbánka, Royova, námestíčko pri ĽŠU, chodník okolo hlavného parkoviska a chodníky na ul. 1.mája. A samozrejme, že sme sa vrátili a dozametali miesta, kde sa postupne roztopili kopy snehu. Od 4.marca do 8. marca som čerpal dovolenku, takže ako sa pokračovalo neviem. V každom prípade teda nesúhlasím s názorom, že sme zaspali. Aj týmto spôsobom chcem poďakovať pracovníkom podieľajúcim sa na čistote mesta. Bohužiaľ sa neustále stretávame s povýšenectvom a znevažovaním našej práce. Možno by sme mali naozaj na pár týždňov "zaspať", nevyvážať smeti, neupratovať okolo kontajnerov, nezametať autobusové zástavky, nezberať nečistoty po sídliskách, nekosiť, nepoliať vysadené kvety......

S pozdravom

Ing. Ladislav Halas
PTSM s.r.o.
10. marec 2019

Jan

Zdravim p. Halas. Osobne taktiež nesúhlasím so stanoviskom, že ste zaspali. Minuli rok sme na zimnom posype drali este letne sandále, takže tento rok som celkom milo prekvapený. Naozaj. V čom mne príde nase "mesto" ako kocurkovo je, ze často svojou aktivitou robí viac škodu ako osoh. Vid priložené foto pri vyspravke trávnika ilovitou zeminou a za vozidlom TSM ďalšia škoda. Čo ma dalej mrzí je, že servisné spoločnosti mesta su doslova pasívne a reagujú až na staznosti obcanov. Očakával by som väčšiu proaktivitu a kooperáciu medzi všetkými zložkami mesta, a nie reagovať až na report aplikácie. Každopádne držím palce.
10. marec 2019

Milan Vojtas

Dobry den pan Halas,
dakujem za Vasu odpoved. Som rad, ze takymto sposobom komunikujete s obcanmi. Berte, prosim, moje odkazy a komenty konstruktivne, co mi normalne ako obcanovi v meste prekaza a co si myslim, ze nefunguje ako by mohlo. Alebo by mohlo fungovat lepsie. Bez akehokolvek politikarcenia, ci znevazovania ludskej prace.

Verim, ze v nasledujucich tyzdnoch teda nebudete musiet, ako pisete, polievat kvety alebo kosit travu a budete sa moct venovat cistote a jarnej udrzbe mesta.

Suhlasim s Vami, aj co sa tyka prekazok v udrzbe, a to zaparkovanych aut po chodnikoch. Ja budem prvy, kto uprimne oceni, ked na chodnikoch parkovat auta nebudu (napr. oproti gymnaziu je to na dennodennom poriadku). Skuste to takto komunikovat aj z Vasej strany kolegom z mestskej policie, aby s nimi urobili poriadok.

Pridavam sa tiez k nazoru Jana, ze mestske spolocnosti (a hlavne mestska policia) by mohli byt aktivnejsie a necakat na staznosti ci podnety od obcanov. Naozaj sa niekedy staci po meste len prejst.
12. marec 2019

Ladislav Halas

Dobrý deň, minulý rok bola situácia trochu iná ako tento. Jednak som bol do 18.3 na materskej dovolenke, takže ja som skôr nemohol začať. A v závere marca prišli mrazy, takže zametacie vozidlá s kropením nebolo možné použiť. A potom to ide už rýchlo - jarné výsadby kvetov, príparava trávnikov pred kosením, orezy drevín a približne v pol. apríla sa začínalo kosiť Zo všetkého sa treba poučiť. Ešte k vyjazdeným koľajam. Preveroval som to u našich zamestnancov, jednoznačne si stoja za tvrdením, že tade už nejazdia. Takže budeme musieť asi nájsť nejaké riešenie, aby sme tam prejazdom zabránili.

S pozdravom Halas.
19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Vyjazdené koľaje boli vyspravené hlinou.

Podnik technických služieb mesta, s.r.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania