Výrub stromov

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Uzavretý
meno
Kleopatra 31. marca 2019

Dobry den.
Uz vyse mesiaca pocut zvuk krovinorezov a motorovych pil na Lachovci. Ludia vobec nevedia co sa vlastne deje. Su z toho zhrozeni ako sa dnom za dnom meni krajina v ktorej doteraz byvali a zilli. Nasi dedovia nam zanechali zdrave lesy plne zivota, zvery rastlin a po nas co ostane iba tak kopa odpadu a hole strane bez zivota. Par zbohatlikov si mysli ze ked ma peniaze tak si moze robit a kupit vsetko ale zdravi sedliacky rozum si za ne nekupi nik.

01. apríl 2019

Milan Vojtas

Mesto ma moznosti, ako moze regulovat vyruby na celom Lachovci, len by muselo chciet. Staci sa len pozriet do Bratislavy, kde nastupe noveho primatora hned riesia rozsirenie bratislavskeho lesoparku, zonaciu tamojsich lesov a pod. Ani tam to nie je jednoduche, ale vedenie mesta a poslanci jednoduchu CHCU!

Dufam, ze predstavitelia mesta dostanu rozum a zacnu sa k nasemu najblizsiemu lesu spravat tak, ako si to naozaj praje velka vacsina Puchovcanov. Teda ze Lachovec nema byt len o tazbe dreva a ekonomickeho zisku, ale jeho funkcia ma byt hlavne rekreacna a prirodno-ochranarska.
08. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Žiadateľ požiadal o výrub 69 ks drevín rastúcich na pozemku parcel. KN-C č.1852/3 v kat. území Púchov, ktorý je v KN vedený ako trvalý trávny porast s výmerou 28 760 m2 a je v spoluvlastníctve žiadateľa. Žiadosť bola podaná 12.02.2019, dňa 14.02.2019 tunajší úrad oznámil začatie konania v danej veci upovedomením, ktoré bolo zverejnené na webstránke mesta Púchov z dôvodu možnosti zúčastniť sa konania v zmysle zákona o ochrane prírody a krajiny. Nakoľko sa v lehote 7 dní do konania nikto neprihlásil, dňa 25.02.2019 bolo vykonané miestne šetrenie a 01.03.2019 vydané rozhodnutie - súhlas na výrub drevín.
Nejedná sa o lesný pozemok, ale o druh poľnohospodárskej pôdy - trvalý trávny porast, ktorá je v súkromnom vlastníctve. V zmysle platnej legislatívy na dreviny s obvodom kmeňa do 40 cm, meraným vo výške 130 cm nad zemou, nie je potrebný súhlas na výrub drevín, pokiaľ sa nejedná o verejnú zeleň.


Oddelenie výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu
21. november 2019

OMG

Mesto kasle na Lachovec pokial z toho nic neziska, preco nespravili cestu az hore k chatkam v spolupraci z LSR, ktore investovali do spodnej casti !!! Davno mala byt spravena cesta az hore s tym ze aspon po "Vapenku" malo spravit turisticky chodnik s lavickami atd aby sa mali ludia ist kam prejst. tak isto o puchovsku skalu a amfiteater by sa mali starat v inej miere ako je tomu teraz !! hlavne ze projekt na anfik je spraveny davno, ale nikto sa k nicomu nema

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania