Problémové parkovanie pri Malom župnom dome

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Uzavretý
meno
Milan Vojtas 28. mája 2019

Denne som svedkom parkovania áut na tráve pri Malom župnom dome. Teda trávy tam už takmer niet, parkujúce autá ju zničili a zostalo len blato.

Nikdy som tam však nevidel auto so založenou papučou alebo s pokutou a pritom 1. autá stoja počas pracovných dní na nevyznačených miestach , 2. na tráve a po 3. často bez parkovacích kariet či inak zaplateného parkovného.

Žiadam Mestskú políciu, aby chránila mestskú zeleň a zamedzila takémuto parkovaniu. Prípadne nech dajú podnet na mesto či komisiu dopravy a daný priestor nech sa prerobí na riadne a spoplatnené parkovacie miesta. Ale takéto státie na tráve halabala je také trochu, no, slušne napísané - na hulváta.

28. máj 2019

miki

Jóój,toto sa deje takmer po celom meste,ale myslím si že riešenie parkovania majú v rukách poslanci a pritom nič neriešia!Vidím to aj na Sedlišti-autá, motorky jazdia pred školu a ohrozujú chodcov(deti)-akoby sme čakali na nešťastie! Poslanci mali ste brať ohľad na pešiakov a nie všade povoliť vjazd ale obmedziť a kontrolovať!Majme tu aj oddychové zóny.
29. máj 2019

Milan Vojtas

Miki, máš aj nemáš pravdu. Je pravdou, že sa to deje po celom meste - autá parkujú po tráve, na chodníkoch, bez zaplatenia a pod. A jazdia, kadiaľ jazdiť nemajú. Čo však s tým majú poslanci? Snáď tie autá nebudú kontrolovať a sankcionovať oni?? Sú tu prijaté mestské VZN-ka či cestný zákon, ktoré jasne stanovujú pravidlá statickej i dynamickej dopravy. Zákony a nariadenia sú takmer v poriadku, treba ich len rešpektovať a hlavne vymáhať.

To je predsa úloha mestskej polície. Tej mestskej polície, ktorú v našom meste vôbec nie je vidieť a pritom z rozpočtu mesta dostáva každoročne niekoľko stoviek tisíc EUR. A každoročne pýtajú viac a viac.

Tu by mohli poslanci spozornieť. Načo nám je taká mestská polícia, ktorá si neplní úlohy a len ťahá nemalé peniaze z rozpočtu? Prečo mestské policajti nechcú vidieť všadeprítomné priestupky? V takej Žiline či Trenčíne si ani poriadne nestihnete dať parkovací lístok za okno a už vás hliadka skontroluje. O nesprávnom parkovaní nehovoriac - to dostanete pokutu hneď a nabudúce si rozmyslíte, ako a kde necháte auto.
07. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Uvedené parkovisko sa nachádza mimo zóny s obmedzením státím resp. vyhradeným parkovaním, čiže na parkovanie nie je nutná úhrada poplatku za parkovanie.
Nakoľko mala poisťovňa Dôvera pozemok v prenájme od mesta, ten bol upravený tak, aby slúžil na parkovanie klientov poisťovne, čiže aj niekdajšia trávnatá plocha bola spevnená stavebným materiálom – drobným drveným kamením a bola využívaná pre potreby zdravotnej poisťovne.
Mestská polícia parkovanie pri poisťovni riešila vtedy, keď osobné motorové vozidlá parkovali na cestnej zeleni mimo uvedeného pozemku.

Mestská polícia Púchov
09. jún 2019

Milan Vojtas

Nerozumiem, prečo ste podnet označili ako uzatvorený, keďže sa nič nevyriešilo. Žiadam o označenie podnetu ako neriešený alebo v riešení.

Tiež neviem, prečo zavádzate, že trávnatá plocha bola spevnená drobným kamením. Chodím tadiaľto pravidelne už dlhé roky a nikdy tu žiadne kamenie a ani iný stavebný materiál nebol.

Je to tráva a vždy to bola tráva a na tráve sa neparkuje bez ohľadu na to, či pozemok je alebo nie je v zóne parkovania. Riešenie podnetu si predstavujem dvomi možnými spôsobmi:

1. na vyjazdených zablatených plochách znovu vysiať trávu a dôsledne dodržiavať zákaz parkovania na tráve.
2. legalizovať miesta na tráve vyasfaltovaním, zámkovou dlažbou či inou normálnou úpravou - teda nie nejakým provizorným nasypaním kamienkov. Ak má pozemok v nájme stále poisťovňa, čo z odpovede MsP nie je jasné, zmluvu jednoducho nepredĺžiť alebo len predĺžiť po odfinancovaní parkovacích miest poisťovňou.

Veď tie riešenia sú také jednoduché, treba len trošku chcieť a autá nemusia stáť v širšom centre meste na tráve.
12. jún 2019

zlatko valamar

Vážený p.Vojtas. Neviem z akého dôvodu sa stále obúvate do Mestskej polície. Asi Vám dali pokutu a vy to neviete stráviť? Ste človek neustále nespokojný s čímkoľvek čo tu napíše ktokoľvek a hlavným vinníkom je pre Vás MsP. Ja sa nezastávam policajtov, aj ja som dostal pokutu,mal som papuču ale vždy sa ku mne chovali ako ľudia a veľmi slušne. Je pravda že sa chovajú inak ako pred pár rokmi,no viem aj to ako sú ústretoví voči ľuďom a hlavne už konečne pomáhajú!!! Aj keď aj tam sa určite nájdu policajti, ktorí sú "zabednení", ale to je asi všade. No a nehovoriac o policajtoch ktorí presahujú váhové limity asi každej kategórie. Tomuto trocha nerozumiem ja prečo nemáme v radoch policajtov v meste športovo vyzerajúce postavy policajtov. Je to troška na smiech že so sebou niečo nerobia. No to je otázka na pani Primátorku ktorá je ich hlavný nadriadený. Mestský policajti niesu zamestnancami mestského úradu, ale mesta. Majú svoj rozpočet a svojho náčelníka. Ak sa chcete navážať do niekoho kto podľa Vás je za každú situáciu v meste zodpovedný, napíšte svoje poznatky a sťažnosti p. Primátorke, alebo poslancom. Veď práve poslanci by tu mali byť pre ľudí. Ja som si troška zisťoval tú našu mestskú políciu. A viete že na celé mesto a okolie sú DVAJA! Troška ma to zarazilo. To v dvojke majú na starosti celé mesto? Choré! Dvaja majú robiť aj parkovanie, nedávno opisované parkovacie karty,bezdomovcov a čo ja viem čo ešte všetko? Veď je to absolútne nemožné. Ja už sa nedivím že ich je málo vidieť, veď sa tu stratia ako ihla v kope sena. Nad týmto by sa mali poslanci a primátorka zamyslieť!!! Ukazovať sa kade tade je síce fajn pre reklamu mesta, ale to problémy v meste nevyrieši. Ochrana mesta je predsa mestská polícia,ale dvaja na celé mesto? Logicky, ako môžu riešiť parkovanie na tráve na jednom konci mesta a zároveň kontrolovať parkovacie karty niekde na parkovisku. Takže p. Vojtas, skúste sa zastaviť na MsP osobne a skúste si vyskúšať ich prácu keď ich tak kritizujete.Úprimne, ja im to nezávidím.
13. jún 2019

Milan Vojtas

Milý Zlatko,
ak ste si mohol všimnúť, vyjadrujem sa i k mnohým iným veciam v Púchove, čo by mohli fungovať lepšie: od separácie plastov, poškodeným smetiakom až po nekonečné rozkopávky.

Od mestskej polície som veru nedostal ani pokutu a ani papuču. Ja totiž zákony, VZNká a iné pravidlá dodržiavam a rešpektujem, pretože na to sú. A na kontrolu ich dodržiavania na území mesta je tu práve inštitút obecnej polície.

A inak nie, vonkoncom sa neobúvam do žiadneho ich príslušníka. Len subjektívne konštatujem, že kontrola a dodržiavanie poriadku v meste nie je hodné tých cca 600 000 EUR čo ročne MSP dostáva z rozpočtu z našich daní. To je na mesiac cca 50 000 EUR!! Je táto suma adekvátna jej výsledkom? Pre mňa rozhodne nie.

Len sa skúste kedykoľvek prejsť krížom cez mesto s otvorenými očami. Uvidíte množstvo áut parkujúcich mimo vyznačených miest, autá po chodníkoch, na zeleni. Psíčkarov, čo si robia čo chcú, cyklistov na pešej zóne, atď. A kto je za to asi tak zodpovedný?

Pokutovanie za priestupky nie je buzeráciou ľudí, ale jednoduché vymáhanie jestvujúcich pravidiel. A čím sú sankcie vyššie, tým si to ľudia zapamätajú a pravidlá budú dodržiavať.
08. august 2019

Radovan

Pán Vojtas :)
Ja vám dám rýchlu odpoveď na to prečo toto auto stálo na "trávnatej ploche"
Pretože keď máte 5,5 metrovú limuzínu nieje sranda zaparkovať do parkovacieho miesta kde sa ledva zmestí oktávia :)
Takže ja by som to presne riešil tak isto ako majiteľ toho auta :)
Tu vidíme len presný príklad zakomplexovaného človeka ktorý nevie zniesť to že niekto sa má možno lepšie než vy :)
Pekný dník.
08. august 2019

Milan Vojtas

Milý Radovan,
ste vedľa ako jedľa, nemám dôvod závidieť nejaké auto :) Je úplne jedno, či tam stála limuzína alebo stará Fabia. Vôbec to nie je o aute. Na tráve sa parkovať jednoducho nemá a basta. A mestská polícia to má riešiť a nerieši.

Či ak si kúpim osemmetrový cadillac, tak môžem kľudne zaparkovať i v Marcibánke, v Europarku, alebo inde na verejnej zeleni lebo na bežných parkovacích miestach sa nedá? Tak? Ak áno, gratulujem Vám, ukázali ste typické malomeštiacke zmýšľanie.
17. august 2019

Milan Vojtas

Prosím administrátora o opätovné otvorenie problému. Autá neustále parkujú na tráve. Ďakujem
19. august 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pán Vojtas,

prosím, nahrajte aktualizáciu tohto podnetu. Ďakujeme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania