Plné nádoby na triedený odpad

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Uzavretý
meno
Gabika 24. júna 2019

Dobry vecer, uz niekolko mesiacov sa na ulici Dvory za skolkou Chmelinec kazdy tyzden pred vikendom opakuje situacia s odpadom. Potom ako bola dobudovana cesta vznikli aj nove nadoby na komunalny a triedeny odpad. S komunalnym odpadom az taky problem nebyva ale s PLASTAMI A PAPIEROM sa problem opakuje tyzden co tyzden. Blizi sa mimoriadne zastupitelstvo kde budu urcite navrhovat zvysenie ceny za odpad. My s tym JEDNOZNACNE NESUHLASIME. Podstivo tu roky platime nacas a co za to mame??? Plne nadoby na SEPAROVAN ODPAD, ANO PLNE NADOBY! My odpad triedit chceme rovnako ako nasi susedia ALE MESTO NAM TO NEUMOZNUJE a este nam chce aj zvysit cenu za KO??? Je to skutocne nelogicke. A hlavny problem plnych nadob je fakt ze odpad tam vozia autami cudzi ludia!

24. jún 2019

Peter

Plne s vami suhlasim. Toto iste sa deje aj na Sedlisti, kde nadoby na separovany odpad su vyprazdnovane PTSMP max. 1x za 10 dni pricom, obyvatelia bytoviek ich naplnia do tyzdna najma co sa tyka plastov. Potom sa clovek docita, ze ludia nie su uvedomeli a neseparuju a preto treba zvysit poplatok za komunalny odpad. Polozme si otazku, ci mesto ma realny zaujem na recyklacii a robi vsetko preto aby sa v meste recyklovalo v max. moznej miere alebo iba na zvyseni poplatku za komunalny odpad?
26. jún 2019

Peter

ľudia, ale koľkí z vás zmačknú PET fľaše kým ich vyhodí? čo vídavam, žiaľ to skoro nikto nerobí a potom sú za pár dní preplnené koše. a treba sa naučiť nie len triediť ale hlavne nerobiť toľko odpadu.
09. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý den,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. august 2019

Odpoveď samosprávy

Predmetná lokalita je vyvážaná dva krát týždenne a to v pondelok a vo štvrtok. Zabezpečenie funkčného triedeného zberu si vyžaduje aktívnu súčinnosť občanov. Pet fľaše treba zašliapnuť a kartónové krabice natrhať na menšie kusy a tak umiestniť do kontajnerov. Ak sú do kontajnerov umiestňované celé krabice a nezašliapnuté fľaše, dochádza k preplneniu kontajnerov - stačí aby sa do kontajnera hodila jedna nerozložená krabica a už dochádza k preplneniu. Dôležitá je súčinnosť každého občana, ktorý predmetné kontajnery využíva. Objemný odpad z domácnosti nesmie byť ukladaný na stojiská vedľa kontajnerov, občania takýto odpad môžu odovzdať na PTSM.

Oddelenie výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania