Nepriechodný chodník

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený
meno
Jozef 15. augusta 2019

Chcem sa spýtať, či bary ako Faraón a Sica platia za prenájom chodníka, keď tam majú zriadenú terasu a nedá sa tadiaľ ani chodiť. Ďakujem

16. august 2019

Milan Vojtas

Ja tiež denne vidím, že sa tam chodci predierajú pomedzi stoličky odsunutých štamgastov. A tí vyšší chodci sa naviac aj prikŕčajú pod nevkusné reklamné slnečníky, ktoré zasahujú do celej šírke chodníka.

Riešenie je zase jednoduché: nepovoliť akúkoľvek terasu, ak nevznikne voľný prechod chodníkom do šírky a aj do výšky minimálne 2,5-3m. Nech sa takýto podnikatelia nehnevajú, ale keď chcú krčmu s terasou, tak už pri kúpe myslím na takéto elementárne veci.
19. august 2019

Martin Klučka

Dobry den,

pisem Vam ako zodpovedna osoba za pre prevadzku Faraon cafe bar.
Uvedomujeme si ze priechod chodnika nie je niekedy dostatocny, urcite to chceme riesit k spokojnosti obcanov. Najvacsou mierov je to sposobene tym ze v tuto sezonu nasu prevadzku navstevuje vela ludi na na bycikloch a tie su niekedy ulozene nie velmi dobre, preto s achcem obratit na mesto s instalovanim stojanu, ktory tento problem vyriesi.
Nadalej budeme mat sprisneny dohlad nad tym aby boli stolicky ulozene s dostatocnym priestorom na prechod.
Prosim uvedomte si ze to je iba sezonna zalezitost letnych mesiacov, onedlho sezona konci a chodnik bude opat volny v plnom profile.
Preto verim, ze opatrenia zlepsia situaciu. Ak by ste mali opat nejaky podnet mozete ma priamo kontaktovat urcite Vam rad vyjdem v ustrety v rieseni akehokolvek podnetu. 0904 895 351, [email protected]
20. august 2019

Milan Vojtas

Vážený pán Kľučka,
som rád že sa ozývate a situáciu chcete riešiť. Čomu však nerozumiem, je, že si máme uvedomiť, že sa jedná LEN o sezónnu záležitosť, čo je úplne irelevantné. Akože LEN? To akoby som policajtov prosil, že len 2-3 mesiace nebudem dodržiavať predpisy, že ide LEN o sezónu a zvyšok roka budem poctivý a auto ani nevytiahnem z garáže.

Riešením musí byť stav, aby bol chodník riadne prechodný každučký deň v roku. A buď si terasu upravíte, presťahujete na iné miesto, napr. za roh, alebo zrušíte úplne.
26. august 2019

Odpoveď samosprávy

Obidva subjekty platia daň za zabratie verejného priestranstva za terasu.

Ekonomické oddelenie
26. august 2019

Odpoveď samosprávy

Podmienkou povoľovania všetkých letných terás v meste je zachovanie priechodnosti chodníkov. Majitelia prevádzok boli upozornení na dodržiavanie tejto podmienky. V prípade, že sa budú problémy s priechodnosťou chodníkov opakovať, bude mesto požadovať zníženie kapacít takýchto terás, prípadne ich úplné odstránenie.

Oddelenie výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu
20. november 2019

Milan Vojtas

Dobrý deň,
prosím samosprávu o preverenie, či majú pohostinstvá na ulici Dvory povolené a zaplatené terasy aj v tomto období.
Je 20. novembra a ešte dnes tam na chodníku majú rozložené nejaké palety či slnečníky a zaberajú chodník. Dúfal som, že aspoň na zimu sa bude dať normálne po chodníku chodiť.
21. november 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pán Vojtas,

prosím zverejnite aktualizáciu podnetu. Ďakujeme
21. november 2019

Milan Vojtas

Dobrý deň, ako mám podnet aktualizovať? Veď tu píšem, že chodník je stále zatarasený aj teraz a ja si myslím, že ide o nepovolené zapratanie verejného priestranstva bez zaplatenia.

Aby sa moje domnienky potvrdili, nech ráčia kompetentní preveriť, či aj na konci novembra má niekto zaplatené využívanie terasy. Ak nie, nech ich mestská polícia zinkasuje a prikáže chodník vypratať. Jednoduché.
21. november 2019

Odkaz pre starostu

Pán Vojtas,

po Vašom komentári som podnet odoslala samospráve s žiadosťou o preverenie terás.

Ak však pod podnet pridáte komentár je to iné, ako keď pridáte aktualizáciu podnetu. Tá má väčšiu "silu" a samospráve znova plynie 14-dňová lehota na riešenie podnetu.
21. november 2019

Milan Vojtas

Ďakujem, tomu rozumiem. Stále však neviem, ako ten podnet mám aktualizovať? Žiadne tlačítko alebo niečo podobné pre aktualizáciu tu nikde nevidím.
24. november 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pán Vojtas,

ako nahlásiť aktualizáciu podnetu nájdete dole v "POMOC" v bode č.4. na tomto odkaze: https://www.odkazprestarostu.sk/pomoc
27. november 2019

Odpoveď samosprávy

Prevádzkovateľovi bola vyrubená daň za zabratie verejného priestranstva a materiál bol odstránený.

Ekonomické oddelenie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania