J. Kráľa-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

V riešení
meno
Martin zo Sládkovičovej 27. augusta 2019

Prosim o riesenie parkovania Avie na chodniku na Janka Krala. Ked beham tadial, vobec sa tadial neda prejst. K tomuto podnetu ma podnietilo, ked som videl este aj mamicku s kocarom, ako auto obchadza po ceste.

Pokial viem, tak nakladiaky by do mesta vobec nemali jazdit. A ked uz idu, tak nech nechaju aspon povinnych 1,5 metra volneho miesta na chodniku. Dakujem.

27. august 2019

Martin

No to musi byt “radostny” pohlad vsetkych blizkych obyvatelov na taku starú kraksňu... nehovoriac o tom ze to na chodniku nemá čo robiť.
Ja osobne by som tam nestrpel ani ten nikdy nedokoncený tehlový strasidelný dom.
27. august 2019

Milan Vojtas

Toto je ďalší ukážkový príklad nečinnosti našej mestskej polície. Kedykoľvek idem po Janka Kráľa tak autá tam bežne parkujú na chodníku nenechávajúc zákonom povinných 1,5m pre chodcov.

Príslušníci MsP asi postrácali svoje meracie pomôcky, mali by nafasovať nové. A samozrejme ich začať urýchlene používať, čo platí nielen pre túto ulicu.
28. august 2019

Nivy

ja tam žiadny nákladiak nevidím ?!
28. august 2019

Milan Vojtas

Nivy, vari je Avia A21 osobák? Alebo vidíš letadlo, či ponorku?
28. august 2019

Nivy

a aký náklad táto Avia preváža?

Kategórie vozidiel M
motorové vozidlá s najmenej štyrmi kolesami projektované a konštruované na prepravu cestujúcich sa členia na
- kategória M1 – vozidlá projektované a konštruované na prepravu cestujúcich, najviac s ôsmimi sedadlami okrem sedadla pre vodiča,
- kategória M2 – vozidlá projektované a konštruované na prepravu cestujúcich, s viac ako ôsmimi sedadlami okrem sedadla pre vodiča, s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 5 000 kg,
- kategória M3 – vozidlá projektované a konštruované na prepravu cestujúcich, s viac ako ôsmimi sedadlami okrem sedadla pre vodiča, s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou vyššou ako 5 000 kg.

Pri rozhodovaní o zaradení vozidla do kategórie M a N sa považuje za miesto na prepravu osôb miesto pre osobu sediacu, ležiacu, stojacu alebo miesto s trvalými úchytkami ukotvenia sedadla, pričom nie je rozhodujúce, či sedadlo na tomto mieste je alebo nie je umiestnené.
28. august 2019

Nivy

A nie je to A21, ale 15-tka
28. august 2019

Nivy

kategória vozidla M1
28. august 2019

Nivy

Obrázok - snáď to už prejde
28. august 2019

Milan Vojtas

Celá pointa Martinovho podnetu spočíva v tom, že chodník je zatarasený a chodci musia chodiť po ceste. Je bezpredmetné mudrovať, či je auto kategorizované ako M alebo N alebo aké má daná Avia označenie.

Aj keď zaujímavé zistenie, že Avia ku dnešnému dňu nemá platnú STK-čku a ani emisnú kontrolu. Zrelá tak akurát do šrotu.
28. august 2019

Nivy

s tým, že auto stojí na chodníku, som nepolemizoval - len ma prekvapilo, že sa tam spomína nejaký zákaz vjazdu nákladiakov, keď obytná avia je evidentne M1 (alebo M2, podľa celkovej hmotnosti).
Že nemá platnú STK a KO? Nie je to dnes žiadna zvláštnosť, takých áut sú tisíce, vďaka chaosu, ktorý vládne medzi ministerstvom dopravy a STK-čkami.
https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/519303-chaos-s-autami-na-stk/

Samozrejme, to auto nemá čo parkovať na chodníku.
09. september 2019

Odpoveď samosprávy

Na základe uvedeného podnetu bolo zistené porušenie § 25 ods. 1 písm. q) Zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Zistený priestupca bol riešený v zmysle zákona 372/1990 o priestupkoch v znení neskorších predpisov a vozidlo bolo z daného miesta preparkované.

Mestská polícia Púchov
09. september 2019

Milan Vojtas

Vážená mestská polícia, a čo to ďalšie množstvo áut odstavené po chodníkoch bez ponechania 1,5 metra chodcom. Tie ste si zázračne nevšimli? Veď tam parkujú dennodenne.

Na Janka Kráľa, na Sládkovičovej, na ulici Pod Lachovcom a môžem menovať takmer každú ulicu v meste, kde stoja autá v rozpore s vyhláškou. Prajem príslušníkom, aby niekedy mali možnosť ísť s kočíkom na prechádzku a všetky tie autá na chodníku obchádzať. Možno by sa im v hlavách konečne rozsvietilo, že to vo vyhláške nie je nadarmo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.