Okružná-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený
meno
Soňa Orgoníková 02. septembra 2019

Nedisciplinovaní, egoistickí a ľahostajní psíčkari, ktorí nechávajú exkrementy ich psov napriek sáčkom a košom na tráve a pri chodníkoch, alebo priamo na chodníkoch, kde sa hrajú deti a aj kde pravidelne chodia deti zo škôlky, príp. ľudia na prechádzky a kvôli športu (Sedlište, cyklotrasa). Ideálne nasadiť ľudí, čo kontrolujú psíčkarov pri venčení, príp. kamerovať na mestské kamery a začať pekne pokutovať.

12. september 2019

Odpoveď samosprávy

V rámci výkonu služby MsP Púchov vykonáva aj kontrolu dodržiavania zákona v oblasti priestupkov proti verejnému poriadku podľa Zákona č. 372/90 o priestupkoch v platnom znení s poukázaním na VZN mesta Púchov č. 2/2009, bod 5. 2. 4.
V priebehu služby vykonávajú policajti MsP Púchov opakované kontroly zamerané na znečisťovanie verejných priestranstiev v súvislosti s vodením psov na rôznych častiach mesta Púchov, a to aj na Sedlišti a jeho okolí. V prípade zistenia protiprávneho konania, policajti danú vec riešia v zmysle vyššie uvedeného zákona o priestupkoch.

Mestská polícia Púchov
19. september 2019

Neaktívny účet

Ešte môj postreh. Na okružnej sedím s dieťaťom na lavičke. Prišla psickarka v sáčku exkrementa hodila ho asi 2 metre vedľa nás do koša keď asi 50 metrov ďalej mala kôš pre psie hovna. Povedal som jej prečo to tam hádže že to nie kôš na to a ona ze všetci tam hádžu. Škoda ze neviem jej meno h ed by som ho sem dal.
27. september 2019

Soňa Orgoníková

Čo sa týka reakcie samosprávy....verím tomu, že vec sa nedá ľahko riešiť a mať oči všade, a aj tomu, že sa to dá pokutovať, ale buďme reálni.....policajti nemajú toto čas nejako sledovať. Od rána do večera je psíčkarov neskutočné množstvo a policajtov som ráno nezahliadla na obchôdzke ani nepamätám a večer tiež nie. Kamery sú asi tiež len málokde a nie je čas sa tomu venovať. Chcelo by to poverených ľudí v civile, ktorí budú mať oprávnenie sledovať, pokutovať, alebo prikázať verejnoprospešné práce. Za včera sú na tráve pri paneláku asi 3 nové exkrementy, pri vchodoch na tráve. Myslím, že policajti fakt nemajú na to čas. Vidím všade ohorky cigariet pri lavičkách ihrisiek a pri schodoch škôl a často porozbíjané fľaše.....najmä cez leto a po večeroch využívajú niektorí lavičky na svoju zábavu. Keby policajti prechádzali takýmito ulicami pravidelne, je možné,aby to nemali viac pod kontrolou? Ide o verejné priestranstvá. Očividne nové tabule s pokynmi správania na ihriskách niektorým nestačia.
28. september 2019

Michal

Postreh z Petrzalky: obyvatelia jedneho panelaku si dali tu namahu, ze na kazdy psi exkrement polozili napoly prelozeny biely papierik A6 s napisom (s prepacenim) "HOVNO". Ej ale sa tie travniky beleli, aby situacia bola zjavna.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.