J. Kráľa - dlhodobo odstavené vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

V riešení
meno
Púchovčan 03. januára 2020

Niekoľko dní a nocí prekáža vodičom a najmä mamičkám s kočíkom nevhodne odstavené vozidlo na chodníku-ul. J.Kráľa.Dvory domov sú prázdne a veselo sa parkuje na chodníkoch.Má mesto vôbec Mestskú políciu?!

04. január 2020

Ján

presne tak kazdy jeden ma dvor a auta na ulici sťažujú to aj šoférom aj chodcom taka ista situácia je aj v Horných kočkovciach neviem či mestská polícia ma na očiach klapky
05. január 2020

Milan Vojtas

Púchovčan, ja ti na otázku, či má mesto vôbec mestskú políciu odpoviem. Má, ale len ako nákladovú položku v rozpočte. Ročne nás, všetkých daňových poplatníkov, stojí rádovo vyššie stovky tisíc eur. A pritom tu darmo môžeme vypisovať ohľadne bezohľadného parkovania, neprispôsobivých venčičov psov či iných problémov čo by mali riešiť. Mestská polícia je v Púchove ako ohňostroj, teda peniaze idú do luftu. A žiaľ, mám pocit, že z našich volených zástupcov ich ani nikto riadne nekontroluje.

Čo sa týka tvojho konkrétneho podnetu s parkovaním na chodníkoch na Janka Kráľa, to je tiež akoby hrach na stenu hádzal. Dennodenne tam stoja desiatky áut na chodníkoch bez ponechania jeden a pol metra pre chodcov ako vyhláška káže. Niektorí šoféri tam nenechajú pre chodcov ani miesto pre jedného chodca. Vidno to presne aj na tvojej fotografii, ako to strieborné auto v pozadí parkuje takmer na celej šírke chodníka.
05. január 2020

Odkaz pre starostu

Žiadame diskutujúcich o dodržovanie pravidiel slušného správania sa v diskusii. Ďakujeme.
05. január 2020

Púchovčan

Milan,si nejaký bystrozraký až ďalekozraký.Podnet sa prioritne dotýkal toho belasého Citrona,ktorý pravidelne -dlhodobo parkuje na chodníku, a tým znemožňuje prechod s kočíkom. Nepopieram fakt,že aj strieborné auto a mnohé ďalšie, tiež stojí na chodníku.Aby Mestská polícia nebola len ohňostrojom je nevyhnutné poukazovať na jej "činnosť".Faktom je,že je to zložka,ktorú nikto nekontroluje a nekoordinuje.Je to "parketa" pre p. primátorku.
09. január 2020

Odpoveď samosprávy

Za posledný týždeň bolo na ul. J. Kráľa zistených 8 porušení zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, týkajúcich sa spôsobu parkovania.
Všetci priestupcovia boli riešení v súlade so Zákonom č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.

Mestská polícia Púchov
09. január 2020

Púchovčan

Ďakujem(e) za odpoveď a vyriešenie podnetu.Vo vašej odpovedi mi však chýba historický pohľad na zistené porušenia zákona v období aspoň 1 rok späť.Napriek tomu vyjadrujem presvedčenie,že "čo nebolo,môže byť" a MsP sa apoň námatkove, raz za týždeň "pristaví" pri porušiteľoch zákona na predmetnej ulici.Verím,že nesklamete moju (našu) dôveru.
09. január 2020

Milan Vojtas

Som rád, že sa to mestská polícia snaží riešiť. Žiaľ ale bez výsledku. Síce píšu, že riešia v zmysle zákona o priestupkoch, ale to je mnohokrát iba dohovor. Na druhý deň tam autá parkujú znovu. Aby bola sankcia účinná a priestupca sa poučil, treba rázne pokutovať. Budem veľmi rád - a určite aj Púchovčan - keď nabudúce zverejníte okrem počtu zistených priestupkov aj výšku vybraných pokút.

Dnes som tadiaľ od Zdravia po mliekarne išiel a keď som začal počítať autá parkujúce na chodníkoch len na tejto ulici, nestačili mi prsty na oboch rukách. Ako foto prikladám z dnešného dňa - strieborné auto z prvej foto tohto podnetu parkuje veselo na chodníku naďalej. Za ním vidno na chodníkoch ďalšie autá.

Prosím o administrátora stránky o znovuotvorenie podnetu.
10. január 2020

Púchovčan

Milane,sklamem Ťa...Mňa nezaujíma výška vybraných pokút,ale výsledok práce MsP. To značí,či autá neparkujú na chodníkoch.Niekomu (uvedomelému) stačí dohovor,inému menej chápavému nestačí ani pokuta- viď. foto. Prekvapuje ma,ale,že si sa sústredil na auto,ktorého majiteľa poznáš a si naňho zaujatý.Škoda,že si neposlal aj foto ďaľších vozidiel nevhodne parkujúcich,ktorých si napočítal viac ako desať.Je smutné,keď poslanci tohto obvodu "nechcú vidieť" nevyhovujúci stav v parkovaní a nič pre nápravu nevykonali.Poukazovať na túto situáciu musia teda aj občania,ktorí nebývajú na tejto ulici.Verím,že "návštevy" MsP na tejto ulici budú častejšie a výsledok sa dostaví.
11. január 2020

Milan Vojtas

Púchovčan, teraz ťa zase sklamem ja. Na strieborné auto som poukázal preto, lebo ho tam vídavám stávať na chodníku opakovane. Majiteľa nepoznám a nemám teda ani dôvod byť naňho zaujatý. Auto mi utkvelo v pamäti zrejme preto, že má na ešpézetkách tri rovnaké číslice.

So zvyškom tvojho príspevku súhlasím a tiež verím, že návštevy MsP na tejto ulici budú častejšie. Rovnako aj iných uliciach v meste, kde sa bezohľadne parkuje na chodníkoch.
28. január 2020

Puchovčan 2

J. Kráľa-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Vzhľadom na bezpečnosť cetnej premávky a sťatie v križovatke, v ktorej sa mi stala skoro nehoda by som bol rad, keby kopetetny konajú pokiaľ sa tam nestane niaka vážna nehoda, ďakujem za vyriešenie problému .Puchovcan 2
29. január 2020

Slavo

Jedine vybudovat parkovacie ostrovceky v prednych castiach dvoru, ine to nevyriesi... Chapem majitelov vozidiel, ze sa im nechce zakazdym otvarat branu hore dole, ale bezpecnost je prvorada a preto kompromisom by bolo vybudovanie parkovacich ploch v nadvori RD. To iste plati aj v uzemi HK.

Zaoberat sa tym musi nie len MP, ale aj samotna samosprava na cele s poslancami z dotknuteho volebneho okrsku. Inak sa to globalne nevyriesi...
29. január 2020

Božena

To biele auto na BA značkách síce umožnuje prechod mamičkám s kočíkom,len šofér si neuvedomil bezpečnosť premávky ktorú môhol spôsobiť svojou nedbalosťou kedže je tam križovatka. Veď keby všade a pri každom dome stálo takto auto,po ceste by už prešiel len bicykel a nie to sanitka alebo hasičské auto.
29. január 2020

Milan Vojtas

A odkedy je zakázané zastaviť v križovatke v tvare "T" na náprotivnej strane vyúsťujúcej cesty? Práve naopak, takéto státie v križovatke vyhláška dovoľuje. Niekto ju tu asi nepozná.

Netvrdím, že je to ideálne, ale stále lepšie, ako by mal stáť cez celú šírku chodníka a chodci nech ho obchádzajú po ceste.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.