Okružná - nebezpečné riešenie dopravnej situácie

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený

Na tomto useku vznikaju kolizne situacie z dvoch dovodov.
Nie je jednoznacne urcena hlavna cesta a pravidlo pravej ruky je tiez nepouzitelne kedze od stop shopu je prikazany smer jazdy. Nikde inde ziadna znacka nie je.
Od novych bytoviek su dve znacky urcujuce hlavnu cestu avsak na tejto krizovatke chyba.
Za druhe, si tu ludia pozdlz cesty kusok od krizovatky a prechodu pre chodcov parkuju auta a idu sa najest (osobne, kurieri, nakladne ale aj autobusy, ktore tam maju osobity pruh vedla)
Neviem ci na to maju pravo alebo nie, ale uz dvoch som skoro zrazil ked sa nepozreli do spatneho zrkadla. Dost ze ohrozuju seba ale aj ostatnych v krizovatke ked nevidim poriadne chodcov na prechode ani auta z prava ked ich musim obchadza cez protismer a zaroven zavadziam autam co chcu ist k bytovkam.
Je strasne tazke zaparkovat na parkovacie miesta ku stop shopu alebo tescu. Zaberie im to asi 30 sekund zivota. Navrhujem zltu ciaru alebo zakazovu znacku.

31. január 2020

Milan Vojtas

Ja sám som videl už viacero kolíznych situácií na tejto križovatke. Značenie je určite nejednoznačné. Buď nech odstránia tú jedinú značku daj prednosť v jazde od stopshopu a premávka sa bude riadiť pravidlom pravej ruky, alebo nech osadia riadne dopravné značky na všetky 4 vetvy križovatky.
Osobne si myslím, že hlavná cesta by mala byť tá s najväčším dopravným prúdom, teda Tesco - mesto. Od nových bytoviek a od Stopshopu vedlajšie cesty.
09. február 2020

Púchovčan

Pri vychádzani z parkoviska od tesca musí dať prednosť ten čo ide z parkoviska. Tam sa pripája parkovisko na cestu a tak neplatí pravidlo pravej ruky ( pretože sa tam nekrižujú cesti). No mnoho vodičov to nevie a preto tam vznikajú kolízne situácie.
09. február 2020

Viktor Ďurech

*cesty V tom pripade mi vysvetli teda preco je parkovisko pri stop-shope vynimocnejsie a zasluzilo si prikazovu znacku? Je to jednoducho krizovatka, ktora nie je jasne definovana. Jedine co naznacuje hlavnu cestu je vodorovne prerusovane znacenie na ceste, ale to nie je bohuzial pri niektorych podmienkach vidiet.
10. február 2020

Púchovčan

Na parkovisko pri Tescu upozorňuje aj dopravná značka Parkovisko. Pozrite si toto
https://www.google.com/amp/s/auto.sme.sk/c/amp/6892938/policia-vysvetluje-ze-znacka-parkovisko-meni-prednosti-a-rusi-krizovatku.html
Tu je to vysvetlene.
10. február 2020

Viktor Ďurech

Ok. Uz len ostava zaucit zvysnych vodicov co mi nedavaju prednost a stale tam spomalovat na 20km/h nielen kvoli krizovatke, ale kvoli autam co nedodrzuju 5m odstup od priechodu pre chodcov a veselo si tam parkuju. Uz dvaja v priebehu mesiaca mi otvorili dvere ked som ich obchadzal. Ked tam niekoho prejdem, tak mi isto bude povedane, ze som mal predvidat a prisposobit jazdu podmienkam 😀 (take slovenske)
10. február 2020

Púchovčan

V tom s Tebou súhlasím
10. február 2020

Odpoveď samosprávy

Na podnet mesta Púchov a ODI Pov. Bystrica spoločnosť TESCO STORE SR požiadala o určenie dopravného značenia na ich komunikácii. Jedná sa o doplnenie dopravného značenia P1 (daj prednosť v jazde).

Oddelenie dopravy a služieb
10. február 2020

Viktor Ďurech

Dakujem velmi pekne aj za dalsich ludi ako ja, co nevedia, ze znacka parkoviska meni prioritu cesty na vedlajsiu. Teraz to uz bude snad jednoznacne pre vsetkych. Uz mi ostava, len upozornovat ludi aby neparkovali tesne pred krizovatkou
25. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dopravné značky boli osadené.

Podnik technických služieb mesta, s.r.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania