J. Kráľa - problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

V riešení
meno
Milan Vrábel 03. marca 2020

Dobrý deň,p.Melišík označil v poslednom čísle parkovanie pri Zdraví autovírusom.Prečo sa nepozrie aj na opačnú stranu ulice J.Kráľa pri školskom areály,kde pravidelne stoja autá na chodníku a to pokračuje aj pri Kresťanskom dome a vznikajú kolízne situácie.Netreba vymýšľať jednosmerné ulice,stačí osadiť dopr.značku "zákaz státia" a problém je vyriešený.A na koniec,je smutné,že pred týmto privierajú oči členovia MP a pokutujú iba pri Zdraví....

03. marec 2020

Milan Vojtas

Mne tiež prekáža, keď autá stoja na chodníku. Niektoré tak, že ich ľudia musia obchádzať po ceste. Nielen tu, ale aj okolité ulice ako Pod Lachovcom, Kuzmányho, Sládkovičova.. A takto by sa dalo pokračovať aj inde v meste - od Zábrehu až po Horné Kočkovce.

Zakázaním parkovania v celej štvrti sa však problém nevyrieši, iba skomplikuje situáciu domácim. Mna sa to síce nijak nedotýka, ale nie všetci domáci majú vlastné parkoviská a garáže. Niektorí ich nemôžu vo svojich dvoroch vybudovať, aj keby naozaj chceli, stačí sa prejsť okolo domov Pod Lachovcom. A nehovoriac, ak niekomu príde návšteva a je treba zaparkovať 3-4 autá. To majú rezidenti alebo návštevníci parkovať pri Tescu?

Parkovanie Pod Lachovcom treba riešiť citlivo, aby autá nestáli na chodníkoch a zároveň aby mali kde ľudia parkovať. Jednosmerky sú jedným z rozumných riešení.
03. marec 2020

Milan Vrábel

S miestom vo vlastných dvoroch by sa dalo diskutovať,ale riešiť parkovanie návštev keď si nemáme kde zaparkovať pred vlastným domom asi nie je prvoradé a to som si musel ako aj ostatní obyvatelia panelákov kúpiť celoročné parkovanie a pritom nezavadziame v cestnej premávke,pri zimnej údržbe atď.A s cestou cez Kočkovce je to totžné,autá v zákrute,na chodníkoch a papuče tam nevidieť.Spravme všade jednosmerky a choďme do práce cez priehradný múr a naspäť cez privádzač....
03. marec 2020

Milan Vojtas

Zjednosmernenie ulíc je úplne štandardný nástroj miest, aby pomohli zvýšiť miesta na parkovanie. Stačí sa ísť pozrieť do Žiliny, tam je jednosmerná snáď každá druhá ulica v širšom centre. Obojsmerné zostávajú len hlavné ťahy. A funguje to.

Len na tomto konkrétnom miestnom príklade, ak by sa zjednosmernila Janka Kráľa a Pod Lachovcom a druhá polovica cesty by sa vyhradila na parkovanie, kľudne aj spoplatnené, pomohlo by to s akútnym nedostatkom parkovacích miest pri Zdraví. A myslím, že aj domáci, čo majú viacej áut alebo nemajú garáž, by si radi kúpili parkovaciu kartu a mohli normálne zaparkovať nie na chodníku.
06. marec 2020

Slavo

Dalsi protismerne stojaci obcan... Denne ich tu clovek smerom ku krestanskemu domu narata desiatky a MP sa len zrejme na dvojecke v klude Anglicana prevezie okolo... Toto iste sa deje aj v HK. Poslanci nekonaju a prizeraju sa, uz som to tu v minulosti spominal a neverim, ze sa situacia pod Lachovcom a na J. Krala zlepsi. Pani primatorka?
06. marec 2020

Milan Vojtas

Zrejme si príliš veľký idealista Slavo. Mne to zaparkované modré auto vôbec neprekáža. Chodci maju na chodníku dostatok miesta a či je auto na ceste otočené tak alebo tak, je to úplne jedno. Ak má zaplatené parkovné a ak nezavadzia na chodníku, nech to kľudne auto otočí aj na strechu.

Ja som za, aby sa dopravná situácia riešila nielen v tejto časti mesta, ale aj inde. Ale zbytočné buzerovanie občanov za takéto drobnosti neprospeje nikomu a ničomu.
08. marec 2020

Slavo

Nie som idealista, ale riadim sa zakonom a predpismi. Neznalost neospravedlnuje... Keby to robi kazdy a riadil by sa tak ako sa ma, neboli by taketo problemy a vznikajuce diskusie. Ked to niekto nedokaze, od toho su tu cinne organy, ktore maju konat. A v Puchove nekonaju, resp. konaju nedostatocne... Nie som za buzeraciu, ale som presne za to co ty - aby sa dopravna situacia riesila na celom uzemii.
09. marec 2020

Milan Vojtas

Samozrejme, úplne súhlasím, že neznalosť neospravedlňuje. Ale o neznalosti tu nebola ani len zmienka. Opýtam sa inak, Slavo. Myslíš si, že priestupok protismerne zaparkovaného modrého auta, ktoré nikomu nezavadzia, je nevyhnutné v súčasnej katastrofálnej situácii prioritne riešiť?

V situácii, kedy v meste denne parkujú stovky áut v rozpore s Vyhláškou či mestskými VZNkami. Áno, stovky. Podľa novej parkovacej politiky by mali autá v meste parkovať len na vyznačených miestach. Teda všetky ostatné porušujú predpisy. Nielen tie na chodníkoch či na tráve. Stačí sa pozrieť na Obrancov mieru, koľko áut tam stojí v rozpore so zákonom.
09. marec 2020

Milan Vrábel

Začína to byť úsmevné,snaha obhájiť neobhájiteľné-Žilinu s Púchovom -sú tam jednosmerky ,ale tam,kde sú súbežné ulice,porovnávať ulicu Obrancov,kde nechodí MHD a J.Kráľa kadial chodia aj vozidlá záchrannej služby a nakoniec argument,že obyvatelia danej ulice nemajú vo vlastnom dvore parkovať-majú miesto nie na jedno ale aj naviac áut,ale evidentne je tu vyšší záujem,tak sa už k danej veci nebudem vracať
10. marec 2020

Milan Vojtas

Milan, ako tak čítam, tak tomu nechápeš, alebo chápať nechceš. Žilinu dobre poznám, roky som tam študoval, preto som použil daný príklad, že v meste nie je problém zjednosmerniť cesty aj na cestách s vyššími intenzitami za účelom poskytnutia parkovania.

Ale ak chceš aj púchovský príklad, nech sa páči. Keď pred pár rokmi zjednosmernili časť ulice Royova a celú ulicu Ferka Urbánka, viacerým občanom sa to nepáčilo. Zvykli si a dnes si už naopak nevedia predstaviť, že by to mohlo byť ako predtým. Parkovanie na týchto uliciach považujú ako samozrejmé a za obojsmernú prevádzku by ho nevymenili.

Mne v princípe môže byť jedno, či majú obyvatelia Janka Kráľa, Pod Lachovcom alebo Obrancov mieru zaparkovať, lebo bývam inde. Ale nie je. Bývam v Púchove a záleží mi, ako sa mesto k doprave postaví. Či bude zakrývať oči a bude tolerovať nesprávne parkovanie kadetade, alebo reálne aj niečo zmení.

Ak máš riešenie, sem s ním. Jednoduché je všetko kritizovať, ale napísať, ako by to mohlo byť, je už ťažšie. Ale, prosím ťa, buď realista. Nesplietaj nič o parkovacom dome s vodotryskom v každej časti mesta. Je to mimo finančné aj časové možnosti mesta. Problém s parkovaním treba riešiť čo najskôr. O prvom parkovacom dome na Rožáku sa rozpráva už dlhé roky. A stavím sa, že určite nebude stáť skôr ako diaľnica do Košíc. Nebude ani v roku 2026.

Pre mňa je zjednosmernenie viacerých vybraných ulíc riešenie ako pomôcť s kritickým parkovacím problémom v meste. Bez veľkých nákladov a za pár dní.
11. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Za posledný týždeň bolo v rámci výkonu služby príslušníkmi MsP Púchov, resp. zvýšeným počtom oznámení priamo od občanov, na celej ul. J. Kráľa zistené množstvo porušení zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, týkajúcich sa spôsobu parkovania. Všetci priestupcovia boli riešení v súlade so Zákonom č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.
Taktiež, ako sme uviedli aj v iných podnetoch, zvažuje sa na ulici J. Kráľa a iných vytypovaných uliciach v meste Púchov, zmena organizácie dopravy.

Mestská polícia Púchov
06. máj 2020

Milan Vojtas

Ubehlo nám zopár mesiacov a samospráva stále spí. V uliciach v celej časti Pod Lachovcom sa nezmenilo nič a tak autá pokojne naďalej parkujú na chodníkoch.
27. september 2020

Ján

Už ubehlo pol roka myslim ze je čas aby si admin prestal zastávať púchovsku samosprávu a označiť podnet ako neutešený je to tam z mesiaca na mesiac horšie
27. september 2020

Milan Vojtas

Presne tak, pán Ján. Kľudne môžem skopírovať svoj príspevok spred pol roka: ubehlo nám zopár mesiacov a samospráva stále spí. V uliciach v celej časti Pod Lachovcom sa nezmenilo nič a tak autá pokojne naďalej parkujú na chodníkoch.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania