Komenského-odvoz odpadu

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Uzavretý
meno
Marián Velacka 28. mája 2020

Dobrý deň,
mám dve otázky k podpore mladých rodín v meste.

Kedy bude zvýšený príspevok od mesta pri narodení dieťaťa, ktorý sľubovala pred voľbami p. Heneková?

Neplánujete znížiť platby za odvoz odpadu viacdetným rodinám? Máme 3 deti a za odvoz odpadu platím celkom veľa. Odpad recyklujeme a čiastka, ktorú platím, mi nepríde adekvátna za množstvo odpadu, ktorý vyprodukujeme. Niektoré mestá majú úľavu z platieb pre mladé rodiny.

Ďakujem
S pozdravom

29. máj 2020

Júlia Žárska

Príspevok pri narodení dieťaťa hlavne prvého sa dvihol ..Súhlasím s odpadmi ,sú to hlavne mladé rodiny a celkovo mladšia generácia čo poctivo recyklujú a sú najviac zaťažení poplatkami naopak starší ,ktorých veľakrát vidieť hodiť plné vreco neroztriedeného odpadu do kontajnera majú zľavu .. nehovorím , že im to je treba brať ale treba sa zamyslieť . Dieťa pokiaľ je kojené a používa mama látkové plienky a nie jednorazové ako my nevytvára takmer žiadny odpad navyše, len minimum a platí jak dospelí ľudia. Načo je tá chabá stovka rodine , keď to potom niekoľkokrát preplatí na odpade..
05. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Vážený občan.
Mesto Púchov si plne uvedomuje ekonomické dopady pandémie na veľa rodín a občanov mesta. Napriek tomu mesto v tomto roku na základe žiadostí priznáva o 100 % zvýšený príspevok pri narodení dieťaťa. Vzhľadom k ekonomickým dopadom korona vírusu na mesto, nebude možné v tomto roku zvýšiť príspevok pri narodení dieťaťa. Po skonsolidovaní finančnej situácie sa mesto bude môcť znova zaoberať prehodnotením výšky príspevku pri narodení dieťaťa.
V určovaní úľav na poplatku za komunálny odpad môže mesto vo všeobecne záväznom nariadení ustanoviť oslobodenie od poplatku iba z dôvodov vymedzených v § 83 ods. 2 zákona č. 582/2004 Z.z. v znení neskorších predpisov. Podľa tohto ustanovenia môže mesto priznať zníženie alebo oslobodenie od poplatku iba fyzickej osobe, ktorá je v hmotnej núdzi, staršej ako 62, držiteľovi preukazu ZŤP a držiteľovi preukazu ZŤP so sprievodcom alebo prevažne alebo úplne bezvládna fyzická osoba. Nárok na zníženie alebo odpustenie poplatku za komunálny odpad majú aj občania – poplatníci, ktorí predložia potrebnú dokumentáciu, ktorou preukážu, že viac ako 90 dní v zdaňovacom období sa nezdržiavajú na území obce. Žiaľ, mesto Púchov je povinné riadiť sa a postupovať v súlade s platným zákonom o miestnych daniach a poplatkoch ako aj s daňovým poriadkom.
S cieľom pomôcť občanom v neľahkej finančnej situácii spôsobenej pandémiou zriadilo mesto transparentný účet. V súčasnosti sú spracované podmienky a postupy žiadosti o finančný príspevok z transparentného účtu mesta, ktoré sú zverejnené na stránke mesta.

Mestský úrad Púchov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania