Moravská-nadmerný hluk spôsobený premávkou a spomalovačmi

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

V riešení
meno
Stanislav 05. júla 2020

Riešenie áut a motoriek ktoré výrazne zvyšujú hluk v danej lokalite. Jav je zvýraznený ešte spomalovačmi a rezonanciu medzi bytovkami.

05. júl 2020

Ján

Stanislav odporúčam odsťahovať sa na lachovec tam vas nič nebude rušit
16. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Nakoľko sa Moravská ulica nachádza v centrálnej mestskej zóne s veľkou frekvenciou obyvateľov a dopravy, ktorú nie je jednoduché obmedziť, bude Váš podnet k prehodnoteniu možného riešenia postúpený do programu zasadania komisie dopravy.

Oddelenie dopravy a služieb
29. júl 2020

Milan Vojtas

Stanislav, toto je trošku odveci podnet. Čo ako vlastne od samosprávy chcete?

Zákaz vjazdu motoriek alebo vozidiel do tejto časti? Na jednej z najrušnejších ulíc v meste nezmyslel. Odstrániť spomalovače? Tiež nezmysel, vozidlá zase budú chodiť rýchlo a znovu sa budete sťažovať.

Je fajn, že sa zaujímate o dianie v meste, ale podnety by mali byť realizovateľné. Mne sa tiež nepáči, že v lete pri otvorenom okne počujem v noci aj vlaky a nežiadam preto železnice, aby v noci zastavili premávku.
24. august 2020

Andrej

Úroveň hluku v mestských oblastiach je definovaný vo vyhláške č. 237/2009 Z. z. Ministerstva zdravotníctva, kde je definovaný prípustný hluk z dopravy, ktorý je často na Moravskej niekoľkonásobne prekračovaný (áno, mám prístroj na meranie hluku).

Aby som bol však objektívny, stačilo by používať VZN 03/2012 (tento bod bol však z VZN od 1.1.2020 vypustený) bod 5.3.1. d)
"Na pozemných komunikáciách na území mesta Púchov je zakázané: jazdiť vozidlami /včítane bezdôvodnej jazdy/, ktoré sú nadmerne hlučné" - indivíduá s upravenými autami bez platných STK a EK, ktorí sa (nielen) na Moravskej chodia predvádzať a úroveň hluku vysoko presahuje povolenú normu, pričom je evidentné, že to robia schválne (t.j. minimálne priestupok). Mestská polícia má na tejto ulici dostatočný počet kamier, ktoré ale evidentne nevyužívajú, keďže ich majú otočené stále na rovnaké miesto.

V tomto prípade by mohlo mesto zvážiť dočasnú spoluprácu so štátnou políciou a taktiež zvážiť zníženie povolenej maximálnej rýchlosti v uvedenej oblasti, pretože cez cestu často prechádzajú chodci a deti a zóna by mala byť skôr pokračovaním pešej zóny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania