Okružná-neoprávnené využívanie kontajnerov

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Uzavretý

Denno denne prídu dve autá z krčiem z chát atď a vysypaju smeti najmä plasty a sklo fľašky do našich smetiakov co si platíme ľudia z okružnej.. Platim cca 150€ a nejaký smrad co ide okolo a naučil sa tu hádže svoje smeti.nepaci sami to ze musím tomuto mestu platiť toľko peňazí a za moje peniaze pouzivaju moje smetiaky. Neviem ako to budete riešiť ale nie som sám komu sa to nepáči. Nepíšte mi zavolajte mestskú políciu lebo pokiaľ prídu tak sa tam vystrieda 5 áut. Fotiť ich nemôžem a upozorňovať ich už tiež nebudem lebo to nemá zmysel. Bud ma poslali do pip.. alebo boli ticho vysypali a odišli.

21. august 2020

Michal Č.

Tento istý problém je aj na Dvoroch. Niekedy sú leniví a nechajú odpad vo vreciach vedľa kontajnerov.
21. august 2020

Milan Vojtas

Stanislav ja naozaj nerozumiem v čom je problém. Majú snáď chatári nechávať odpad v lese? Veď pokiaľ z chaty odpad zoberú, sypú plasty do plastov a sklo do skla, je skôr na ich pochvalu ako kritiku.

Inak a tie smetiaky nepatria vám, ale všetkým púchovčanom. Ja tiež platím miestne dane a poplatky za vývoz odpadu, ale ani by mi nenapadlo, aby som sa rozčuloval, keď pri mojom baráku niekto iný vysype odpad. Alebo si pri svojom baráku prisvojovať smetiaky.
21. august 2020

Martin zo Sládkovičovej

My na Sladkovicovej ulici ani len nemame nadobu na sklo. Plasty nam odvezu raz mesacne, ale sklo musim raz za cas odviezt a nerozumiem, preco by som to nemohol odviezt a odseparovat napriklad aj pred vasim panelakom. Samozrejme smeti a dane platim do rozpoctu mesta.
21. august 2020

Neaktívny účet

Pan vojtas ako to vy beriete je vaša vec. Ja mam chatu v dohnanoch a dole pri jednom rodinnom dome mame spoločný smetiak a nechodím to hádzať do mesta ako chuj. Pokiaľ platím za 4 Osoby na rok cca 150 € za smeti tak si tam budem hádzať ja plus ľudia čo to platia. Ja tiež nechodím hádzať smeti druhým do smetiaka. Nerobia to len ľudia čo majú chatu ale aj majitelia krčiem a podobných pajzlov. Nieje normálne aby prislo auto vytiahlo 3 bednicky sklo fliaš z chlastu a hádzalo do nášho smetiaka. Keď si za niečo platím a je to pridelené nám z okružnej tak si budem robiť na to nárok a právo.
21. august 2020

Milan Vojtas

Hoci je diskusia s vami dosť absurdná, skúste aspoň diskutovať vecne a bez vulgarizmov. Čo vám na tom naozaj vadí? Sú smetiaky kvôli tomu preplnené? Ak áno, stačí ich vyvážať častejšie.

Ešte raz. Smetiaky pre vašim barákom nepatria len vám, ale všetkým púchovčanom. Rovnaké právo hádzať do nich sklo majú aj majitelia krčiem. Tí predpokladám, že to nevozia z iných miest či obcí, ale prevádzku majú v meste. A tí predsa nemalé poplatky za smeti platia mestu rovnako.

Alebo ako majú podľa vás postupovať ľudia, ako vyššie píše pán zo Sládkovičovej, ktorí nádoby na sklo nemajú? Dane platia. Smeti platia. Nemajú ich separovať vôbec a hádzať ich do komunálneho odpadu? Alebo im vy určíte, kam ich majú voziť?

A náhodou, nevadí vám, že ľudia chodia po chodníku, čo je pri vašom baráku? Či aj ten náhodou nepatrí len vám..
21. august 2020

Neaktívny účet

Absurdné Je ze sa tu s vami o tom bavím. Ok dám vám číslo účtu a môžete mi to platiť.
21. august 2020

Milan Vojtas

Debata končí, lebo logických a vecných argumentov z vašej strany niet. Môžete sa vrátiť do svojho okna a sledovať, koľko chatárov, záhradkárov, krčmárov či iných okoloidúcich si vôbec dovolí niečo vhodiť do "vášho" smetiaka.
21. august 2020

Neaktívny účet

Ok ruším tu účet lebo tu si človek nemôže napísať co chce lebo ako vidím do všetkého sa vrtate a myslíte si že ste pozrali múdrosť sveta. Takých ako vy v meste Púchov potrebujú.
21. august 2020

Ján

Absolutne nechápem čo je na tom zle pokial si za smeti platím (čo si platia aj majitelia krčiem a neni to 150eur je to určite a moc viac) tak je uplne jedno kde v púchove smeti vyhodil
24. august 2020

Citizen

Mazať si účet kvôli reakciám z tejto diskusie nebolo rozumné 😄 Podnety rieši mesto nie občania.
24. august 2020

Milan Vojtas

Lubos, to pánko sťažovateľ si len zmenil meno a priezvisko na "Neaktívny účet". Ako medzikrok bolo meno "Zmazaný účet".
A inak, z tejto stránky ho nikto nevyháňa, akurát sme sa mu viacerí snažili vysvetliť, že jeho podnet je nezmyselný.
24. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

účet bol deaktivovaný administrátorom Odkazu pre starostu na žiadosť, osobné údaje užívateľa boli vymazané. Samotné podnety však na portáli ostávajú zverejnené pod "Neaktívnym účtom".

S pozdravom

Martin Kollárik
Odkaz pre starostu
27. august 2020

Marek Marek

Ja len poviem ze som bol niekolko krat svetkom ako auta s cudzim ECV vhadzovali odpad do kontajnerov. Co ale mne strasne vadi je ze ked si niekto preraba byt, tak odpad vhadzuje prave do kontajnerov a to co sa tam nezmesti napr. skrine necha vedla konajnera. Stavbarsky odpad je o to horsi ze som videl ako niekto pravdepodobne z Puchova prisiel autom ku kontajneru a vysypal to tam. To uz mohol odviezt na technicke. Jasne je tam poplatok ale nic co by ho zrujnovalo. Neraz je potom plny ometky, kvadrov, atd... Ak potrebujete vyhodit zvysok zo sadrokartona, alebo nie co podobne to sa da akceptovat, ale vyvozit polovicu bytu ku kosu, tak to je na zamyslenie.
03. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
všetky stojiská v meste sú voľne prístupne, i keď sú pridelené k jednotlivej ulici či bytovému domu, nie je možné zabezpečiť, aby stojiská nevyužívali iní občania. Stojisko teda môže využívať každý občan mesta Púchov, ktorý platí poplatok za komunálny odpad. Priestupku sa občan dopúšťa v tom prípade, ak odpad umiestňuje voľne na stojisko a nie do nádob, alebo ak do nádoby ukladá odpad vyprodukovaný mimo územia mesta Púchov, prípadne keď do nádob ukladá stavebný odpad.
Ako ukazuje prax stojiská s polopodzemnými kontajnermi sú pre odpadových turistov lákavejšie z dôvodu veľkej nádoby na odpad a veľkému vhadzovaciemu otvoru. Iné riešenie ako nahlásiť takýto priestupok na mestskej polícii bohužiaľ neexistuje, práve mestská polícia je oprávnená riešiť priestupky v konaní. Pričom ako dôkazový materiál odporúčame natočiť video, ktoré zachytí priebeh umiestňovania odpadu a pomôže tak podnet vyriešiť. Fotografia nedokáže zachytiť priebeh nezákonného umiestňovania odpadu a tak ako dôkazový materiál nepostačuje.

Oddelenie výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania