Moravská-odstránenie mantinelu z ihriska

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

V riešení
meno
Andrej 24. augusta 2020

Na ulici Moravská vo vnútrobloku je upravené ihrisko, kde je na pôvodné oplotenie svojpomocne pripevnený "mantinel", ktorý zaťažuje okolie pri hraní nadmerným hlukom. Navrhujem tento mantinel okamžite odstrániť, nakoľko sa jedná o nepovolenú úpravu bez akejkoľvek certifikácie (namerané hodnoty prístrojom na meranie hluku vysoko prekračujú povolené hodnoty z vyhlášky MZ SR). V Púchove je dostatočné množstvo iných hracích plôch určených priamo na hranie hokeja. Ďakujem.

24. august 2020

Maria

A cez víkend tam hrali turnaj nejaké skupinky a nepoupratovali si po sebe bordel. Tiež som za odstránení strašne to bucha
24. august 2020

Dáša Pavelková

Som za odstránenie mantinelu, je to hlučné a obťažuje to obyvateľov aj vo večerných hodinách, treba brať ohľad na nás ktorí tu bývame, veľa ľudí spí po nočnej a na loptové športy sú ihriská na voľnom priestranstve a nie pod oknami obrovského paneláku. Pavelkova
24. august 2020

Eva Hodoníková

Som za odstránenie mantinelu, hlavne hlučnosť pri hrách. Na školské a športové podujatia je predsa školský areál a nie ihrisko, kde mamičky s deťmi v kočíku aby odchádzali s nimi preč kvôli hluku? Častokrát trvá doslova "trieskanie" puku alebo loptičky do neskorých večerných hodín,je to obťažujúce.
24. august 2020

.... ....

Kde konkrétne je ešte ihrisko podobné tomu v "Ú-čku"? Jedine žeby nikde nebolo, že? A jeden turnaj za rok by snáď mohli prežiť obyvatelia🙃🙃. Neporiadok možno ostal, ale nie po "tých skupinkách" keďže tam ostali 2 fľašky aj tie boli z pevnejšieho plastu takže si ich tam niekto zabudol a zbytok bol v košoch🙃🙃. Ale veď hej, z ihrisiek spravme parkoviská a potom hurá nadávať, že deti sedia iba za počítačmi. "génius"
24. august 2020

Rado Brindza

Odstránenie Mantinelu ?... Veľa Ihrísk v Púchove ? Prepáčte.. ale pokiaľ sa nemýlim je toto jediné ihrisko s mantinelmi v Púchove.. alebo poznáte ešte nejaké iné ? verejne dostupné ihrisko... ? S hlukom súhlasím... Hluk ale vytvárajú hokejbalisti s hokejbalovou loptičkou... A nie my (Florbalisti) To ihrisko tu pre niečo je postavené... Ihriská slúžia na hranie rôznych športov... :) Medzi ktoré patria aj Hokejbal alebo Florbal... Ďalšia zaujímavosť 5 rokov tie mantinely nikomu nevadili.. a zrazu je z toho až taký veľký problém.. a každému to vadí ? A k tomu bordelu a turnaju... som jeden z hlavných organizátorov turnaja.. a som si istý že po turnaji sme dôkladne vyčistili celý areál ihriska :) Myslite na to že na ihriská nechodí len jedna skupinka "športovcov" takže nehádžte všetkých do jedného vreca... To že tam boli 10 ročné deti.. postavili si tam rampu na skákanie.. poroznášali polystyrén po celóm ihrisku... to bol bordel... a nie to čo sme tam vraj nechali my :)
25. august 2020

Dáša Pavelková

Tento podnet na odstránenie mantinelu nevznikol pre turnaj cez víkend, je to dlhodobý problém, asi tu nebývate tak to nepochopite.
25. august 2020

Andrej

Bavme sa, prosím, vecne k téme.
Pán podpísaný "génius", nevytvárajte tu fabuláciou a konšpiráciou dojem, že chceme z ihrísk spraviť parkoviská, o to nikomu nejde a som proti tomu.

Oficiálne ihriská: Gymnázium Púchov, Stc Aréna, Stc Tréningové ihrisko, MŠK, ihriská na základných školách.

Využívajte ihrisko tak, ako bolo postavené a nebol by problém. Ak potrebujete mantinel, dajte si ho oficiálne postaviť tak, aby bolo v súlade so zákonom a vyhláškami a neobťažovalo ostatných, ale aj tak, aby sa ihrisko dalo používať aj na iné športy a malými deťmi. Vy si zahráte hodinu a idete domov, ale po vás prídu ďalší a hluk z "mantinela" pokračuje, najmä vo večerných hodinách.

Ihrisko je pre všetkých, aj pre nešportovcov. Keby si ho mal každý upraviť podľa svojich potrieb, asi by si nezahral nikto nič. Súčasná úprava je aj nebezpečná, keďže naokolo sú detské ihriská a poškodené panely môžu zraniť malé deti, ktoré tam behajú.

Šport je pre mládež dôležitý, hlavne v "dobe počítačov", a nikto im ho neupiera, ak ich ale nebudeme učiť k tomu, že majú aj povinnosti a nie len práva, tak sa ako spoločnosť nikam neposunieme.

Ak chcete k turnaju, isto máte naštudované všetky platné protiepidemiologické opatrenia a viete koľko z nich ste porušili, takisto bolo určite všetko zabezpečené podľa 1/2014 Z.z. Toto však nie je témou podnetu.

Ďakujem.
25. august 2020

.... ....

Len pre upresnenie, "génius" nebol podpis, ale sarkastická poznámka. Podobne, ako zveličovanie s parkoviskami - odkazoval som na to, že naozaj nieje iné ihrisko (nezpoplatnené).Keby máme ihriská kde môžeme hrávať (florbal) hrávali by sme na nich.
25. august 2020

Aaa Bbb

Dobrý deň. Chcem povedať ,že ihrismo je vybudované pre deti už roky. Ak sa to niekomu nepáči ,že sa tam hrajú tak nech sa presťahuje na dedinu. To že deti kričia pri hre alebo robia trošku väčší hluk je prirodzené. Keď sa ihrisko postavilo tak nikto nepovedal aké športy sa smú alebo naopak nesmú hrať. Tak sa uvedomte tí ,ktorým to tak veĺmi prekáža. Radšej treba riešiť psičkarov, ktorí často navštevujú priestori vnútrobloku aj napriek tabuli so zákazom. Na ihrisku sa striedajú muži aj juniori. Ešte som nespozorovala že by tam ostal neporiadok.
25. august 2020

Aaa Bbb

A ešte k tomu hluku kôli mantinelom, ktoré sú mimochodom už 10 rokov namontované. Až po 22 hod je nočný klud. Neviem o tom že by tu hrali po tejto hodine..
25. august 2020

Andrej

Dobrý deň, ihrisko bolo vybudované bez "mantinelov", tak by sa také malo aj používať. Ak bolo vybudované bez mantinelov, tak asi nie je určené na tento typ hier.

Presne ste popísali problém - "nezpoplatnené". Ak chcete prevádzkovať takýto šport, tak si priplaťte a hrajte na ploche na to určenej, ktorá zodpovedná platným normám. To, že je niečo zadarmo, neznamená, že si to amatérsky prerobím podľa svojej potreby na úkor iných. Všetky ihriská na ZŠ sú nespoplatnené a sú skonštruované aj na tento typ športu, len treba trochu chcieť. Tie "mantinely" sú v podstate odpad (aj z estetického hľadiska), ktorý nepatrí k mestskému mobiliáru. Môžem si na danú plochu nasypať antuku a hrať tam tenis? To sa vám bude páčiť? Odpovedzte si sami.

Nikto nepíše, že nám vadí, že sa tam hrajú deti, je prirodzené, že pri hre kričia a robia hluk. Pozerali ste rozdiel medzi priemyselnými mantinelmi a tým, čo tam je teraz svojpomocne osadené? Pán Aaa Bbb, viete aké sú hlukové normy podľa vyhlášky MZ? Viete, akou úrovňou hluku zaťažujú tieto mantinely priľahlý bytový dom? Po zodpovedaní a dohľadaní a možno aj nameraní si uvedomíte, načo majú mantinely aj certifikáty. Existujú aj prenosné mantinelty, ktoré si môžete zakúpiť a používať.

Štandardná odpoveď, že až po 22 hod. je nočný kľud je len mylná domnienka. Zase pripomínam, že nemáte len práva, ale aj povinnosti, ktoré ste povinný dodržiavať.

Čo sa týka psíčkarov, môžete riešiť v inom podnete pre zmenu Vy.

Ďakujem.
25. august 2020

Leonard Bielik

Takže podľa Vás, pán Andrej, je riešenie tohto problému odstránenie starých mantinelov, a zakúpenie nových prenosných? Ak áno, tak by som chcel vedieť kde si ich má človek nechať, poprípade schovať. Na ihrisku nie lebo ich deti alebo ľudia rozbiju, rozkradnu. A v paneláku taktiež nie pretože to vadí každému a do tých malých pivníc ktoré tam sú sa to nezmestí. Nehovorím že to je správne že tam tie mantinely sú, predsa len tam asi neboli od začiatku. Ale prečo Vám to vadí až teraz? Chodievam tam pravidelne a sú tam už dlhšiu dobu. Prečo to riešite zrovna teraz? Keď polka ľudí ktorí tam chodia hrávať, bývajú práve v týchto vašich bytovkách. Nemyslím si že to je až taký problém. To by sme sa tu mohli stále dohadovať o rôznych veciach. Pretože mesto poskytuje hokejistom denno denne tréningy takže im už sa ten hokej ani vonku určite hrať nechce. A aj oni majú také ihrisko (komenskeho). Futbalisti majú ihrisko priamo pri štadióne sprístupnené 24 hodín denne. A na florbal tu bohužiaľ nič nie je. Práve takýto ľudia sa neustále sťažujú, že mladí nič nerobia, nič nevedia, len pijú, chlastaju a droguju a nesportuju. A na druhú stranu keď už aj športujeme Vám to vadí? Ako to teda má byť? Kde si majú ľudia zahrať šport aby neustále nesedeli doma? Aby niečo robili pre svoje zdravie? Povedzte mi jedine, tomuto podobné ihrisko v meste, lebo som veľmi zvedavý kde je. Nikto pri tých športoch nikoho neobmedzuje. A ak ste v týchto horúcich dňoch len doma a sťažujete sa na ľudí, ktorí sa chcú hýbať a robiť niečo vo svojom voľnom čase, kde je problém? U nich? Alebo u Vás?... Keďže tie mantyneli tu sú... Už veľmi dlhú dobu a, nikto sa na to nikdy nesťažoval. Prečo to zrovna teraz začalo všetkým vadiť? Mantinely nikomu nič nespôsobujú. Žiadno nikoho neohrozuju. Skôr ten plot, ktorý je z pár kovových týči ktoré trčia do vzduchu, sú nebezpečné, a tie mantinely to len zakryli. Bohužiaľ, za to ihrisko si nikto nezaplatil, ale táto úprava nikoho neobmedzuje...
25. august 2020

Aaa Bbb

Tieto mantinely sú tu už 10 rokov minimálne. Zaujímavé je ,že doteraz sa nikto nesťažoval. Až do tejto chvíle. čím to asi bude,že pán Andrej?
25. august 2020

Leonard Bielik

Chcem dodať, že som nestranný a nechcem nikoho uraziť, len poukázať na fakty. Viem že mantyneli tam nie sú dané podľa vyhlášky ani nič, ale zrovna v tomto meste je oveľa viac veci ktoré treba riešiť a nie nejaké údery loptou.. Minimálne krik detí ktoré sa tam hrajú je viac otravný než toto, ale je to len môj názor. 😁
25. august 2020

Aaa Bbb

Súhlasím s pánom Bielikom.
25. august 2020

Andrej

Pán Bielik, keďže ste brankárom, tak asi ťažko budete nestranný, toť všetko.
25. august 2020

Eva Hodoníková

Raz to bolo vybudované ako "detské ihrisko" tak školské, mimoškolské, turnaje, trieskanie do mantinelu tam jednoducho nepatria, patria na priestor tomu určený. Je to v obytnej zóne,kde sa prihliada aj na bývajúcich ľudí nie? Mantinely boli zrušené na viacerých miestach, napr. Vodárenská ulica, ale to isto viete, kvôli nadmernému hluku. Nikto tam nikomu hrať nezakazuje, no nadmerný hluk a buchot do mantinelov nie je nič príjemné, sú aj iné formy mantinelov, čo nie sú také hlučné. A okrem iného tento problém s nimi sa rieši už dlhšiu dobu a konečne to dal niekto aj oficiálne. Vďaka
25. august 2020

Leonard Bielik

Veru brankár som. A nevravím že tie mantyneli tu sú oprávnene, veľmi dobre viem že si ich tam niekto pridal vlastnoručne a nie mesto. Ale už sú tu veľmi dlho a myslím si že väčšina ľudí s týmto návrhom súhlasí kvôli tomu, že keď tam tie mantyneli nebudú, tak tam bude chodiť menej ludi, a bude tam menej kriku. Nemyslím si že niekomu vadí priamu udieranie lopty pripadne niečoho iného o mantynel. Ľuďom vadí krik. Ak tu bude iné ihrisko, tak môžme veľmi radi aj pomôcť dať tieto mentyneli dole. Lenže problém je v tom že také ihrisko tu nikdy nebude. Taká guma na hraciu plochu je veľmi drahá a aj keby sa kúpi, nájdu sa ľudia ktorí by to proste rozbili.
25. august 2020

Leonard Bielik

Veľmi rád by som sa Vás ešte opýtal, ak teda toto ihrisko a celkovo mantyneli moc vadí. Boli by ste spokojný s tým aby sa minuli financie aj na vybudovanie ihriska s mantynelmi, a prípadne aj s povrchom na florbal? Samozrejme v tom prípade by tie mantyneli zmizli veľmi rýchlo.
25. august 2020

Aaa Bbb

Asi to niekoho veĺmi baví keď sa tu riešia takéto hlúposti. Sú oveĺa dôležitejšie a závažnejšie problémi ako nejaké mantinely. Niekto sa veĺmi nudí.
26. august 2020

Ján

Ach jo super treba spraviť ihrisko a zakázať na nom športovať.... to ma velky vyznam skor tam prestaňte chodit so psami....tak prospejete detom viac a aj obyvateľom clove k aby sa bál niekde vstúpiť (mimochodom venčenie psa je na detskom ihrisku vrchol drzosti)
26. august 2020

Andrej

@Leonard Bielik - absolútne nesúhlasím, aby sa minuli financie na vybudovanie ihriska s mantinelmi. Renovácia detského ihriska už prebehla a je to multifunkčné ihrisko. Skúste si nájsť fotografiu po renovácii, ako ihrisko pekne vyzeralo a koľko detí sa na ňom hrávalo.
Ako som písal, je dostatok športových plôch vhodných na tento účel aj mimo oddychových zón mesta Púchov.
Tento odpad (vraj mantinel) môže byť demontovaný veľmi rýchlo aj bez vašej pomoci.

Naštudujte si radšej protiepidemiologické opatrenia pre vonkajšie športoviská - https://korona.gov.sk/platne-hygienicke-opatrenia/ a prestaňte na ihrisku pred deťmi nadávať. Áno, nemáte pravdepodobne ešte ani 20, ale nadávate celkom slušne a netrápi vás, že vedľa na hojdačke sú malé deti.

To, že si pri hre ohradíte verejný priestor, taktiež nie je celkom v poriadku. Dáte si podobný "mantinel" aj na ihrisko vo vnútrobloku na Námestí slobody/Dvory/Chmelinec/Okružná? To, že treba opraviť a natrieť plot okolo detského ihriska nikoho netrápi, ale keďže ho hyzdí "mantinel" tak sa oň nikto nestará.

@Ján
Nikto nezakazuje na ihrisku športovať, konkrétne na túto činnosť je tu ale dostatok iných športovísk, ktoré netreba svojpomocne upravovať, aby hlukom z "mantinelu" obťažovali ľudí.
Problematiku znečistenia verejného priestranstva riešite v inom podnete, tu riešime hlukový smog. Na detských ihriskách boli minulý týždeň osadené tabule s prevádzkovým poriadkom, ktoré dávajú Mestskej polícii väčšie možnosti konať pri vami popisovanom správaní, tak dúfajme, že páni z MsP budú aj v tomto smere viacej činní.
26. august 2020

Ján

vas je do toho uplne h... co ja kde riešim to ihrisko je tam na to aby sa na nom hralo... a nebuďte naivní deti a športovať to uz sa nenosí... keby tam nechodili ty chlapi tak na tom ihrisku aj tráva vyrastie... vživote som tam nevidel žiadne mamičky s detmi si kopať loptu. preto riešim psov čo je podla mna väčší problém ako niaky hokejbalisty ktori aspon využívajú ihrisko na to.. na čo je určené.
26. august 2020

Rado Brindza

Pán Andrej toto je už smiešne z vašej strany... Nechajte to tak... :) Týmto nič nedocielite.. Nevidím dôvod prečo by sa mali mantinely z ihriska odstrániť... S tými vašim ,,nadmerným hlukom" sa môžete ísť sťažovať na políciu... :) kde sa vám len vysmejú.. Ihrisko je určené na hranie... To ihrisko reálne využívame len my (Florbalisti) a Hokejbalisti... využívame ho preto lebo to je jediné ihrisko takéhoto typu... :) A tie vaše reči že ich tu je viacej... :) áno... je tu viacej plôch na to určených ale bohužiaľ nieje to lacná záležitosť... a platiť za to aby som si išiel na chvíľku zahrať šport ktorý ma baví... prepáčte ale... to vôbec... :) Myslím že toto vám nikto nezožerie...
27. august 2020

Maria

Zrusit a basta. Raz to tam do robene kutilom a nie oficiálne tak to tam nemá čo robiť. Ja neviem co tu riešite.
27. august 2020

Marek Marek

Podla mojho nazoru ak chcete ihrisko pouzivat na iny sport pre ktory nebolo urcene, resp. nedovoluje plne vyuzit potencial hry, tak poziadajte zriadovatela nech zabezpeci vhodne mantinely. Pre mna to je to iste ako keby som plavec ktory ma rad rekracne plavanie a hlada sposob ako si zaplavat. V Puchove mam nasledovne moznosti:
1) ist na sportovisko na to urcene a to je plavaren/kupalisko a zaplatit si vstup
2) ist plavat na odhanky, alebo do vahu ak nechcem platit
3) cez zimu ak chcem plavat tak asi iba na plavaren
Ale urcite si nejdem vybagrovat jamu niekde na verejne miesto/sportovisko a argumentovat s tym ze aj tak tam nikto nechodi. Alebo mam kamarata co ma rad golf a mozno ma rad aj taky minigolf a co ak by si tam on isiel spravit prekazky a jamky do zeme? Ak sa do teraz nikto nestazoval, tak to neznamena ze to nikomu nevadi. Tu sa musi najst komromis. Bohuzial pokial priestor nie je vhodny na niektory sport, tak ak ho chcete hrat musite sa prisposobit a respektovat obyvatelov ktory tam byvaju. Inac to nepojde....
27. august 2020

Aaa Bbb

Láskavo neporovnávajte kopanie a bagrovanie jám s neškodnými mantinelmi. Aj keď je to len fiktívne prirovnanie. Je to už trápne ako sa tu snažíte sabotovať a škodiť týmchlapcom. Že sa nehanbíte. Nerobia nič zlé keď športujú. A to že loptičky strielajú sem tam do mantinelov? Nikto sa počas hrania nikdy nesťažoval. Láskavo sa uvedomte čo tu píšete. Škodiť,škodiť a iba škodiť,ze? To hovorí o tom aký ste človek. Nikdy ste nebol mladý? Zjavne ste teraz iba zatrpknutý.
27. august 2020

Aaa Bbb

Marek Marek tebe vadia terasi na Moravskej, slnečníky sú podĺa teba nízko a musíš skloniť hlavu aby si prešiel.. Zamysli sa nad sebou. Nerieš hlúposti . Škodí to zdraviu a zbytočne sa stresuješ.
28. august 2020

Marek Marek

Aaa Bbb, ludom ktorym zalezi na mieste kde ziju sa snazia to miesto pozdvihnut a zalezi im na tom aby sa dodrziavali miestne pomery a nariadenia. Slnecniky vadia 9 z 10 ludi co tadial prechadzaju. Mne nevadi. ze ludia si tam sedia a hned vedla nich je nastartovane auto a dymi im do tvare, ale pokial vyslovene obmedzuju vacsinu ludi ktory sa tam nachadzaju tak to asi nie je v poriadku. Slnecnik mozu vymenit za nejaky vyssi a potom to bude v poriadku, ale ta terasa tam je sirsia ako prechod pre ludi. Vy tu obhajujete anarchiu a kazdeho kto si prisposobi svojvolne priestor na ukor ostatnych. Ci sa vam to paci alebo nie v panelakoch okolo zije 100x viac ludi ako tych co sportuju na tom ihrisku. Predpokladam ze vacsina sportovcov ani nebyva v blizkosti ihriska. Odpovedze si koho potreby maju prednost. Zhrnem to asi tatko:
1) je to tam svojpomocne a nepovolene namontovane -> odstranit
2) pokial to obtazuje obyvatelov ktory tam byvaju -> odstranit
Ak sa nezhodneme, tak potom navrhujem mestu odstranit oplotenie aby sa tam uz nedalo nic namontovat.
Podporujem kazdy druh sportu, ale tvrdim ze sa musia dodrziavat nejake pravidla ci uz sportove, alebo organizacne.
28. august 2020

Aaa Bbb

Neskutočné chovanie. Hrôza. Idete proti tým deckám za každú cenu. Nikdy sa vo vnútrobloku nikto nesťažoval. Zatrpknutý človek . Veĺmi smutné
28. august 2020

Andrej

@Aaa Bbb Nekonšpirujte, nezavádzajte a nevytvárajte tu, prosím, dojem, že tým "úbohým chlapcom" chceme škodiť. Pozerajte sa na to z oboch strán, nie jednostranným pohľadom. Oni majú iné športoviská určené priamo pre ich šport. My sa máme kvôli nim presťahovať, alebo si prenajať ďalší byt, keď budú robiť hluk so svojpomocne nainštalovaným "mantinelom"? To, že sa nikto nesťažoval znamená možno len to, že ste to nepočuli. Sťažujeme sa teraz, tak sa to teraz aj rieši.

Nemôžete porušovať práva iných, na základe toho, že nedodržiavate svoje povinnosti.

Mimochodom, slnečníky vadia aj mne a väčšine ľudí, čo prechádza popri baroch Moravskej. To, že niekto upozorní na problém a chce, aby sa niečo aj riešilo neznamená, že je zatrpknutý, ale že má v živote nejaké ciele a chce posúvať vpred aj svoje okolie.
30. august 2020

FK

@Andrej

ako píšete vo Vašej sťažnosti že " V Púchove je dostatočné množstvo iných hracích plôch určených priamo na hranie hokeja." prosím napíšte mi kde sa takéto priestory s mantinelmi nachádzajú?? lebo ja o takych neviem.
30. august 2020

František Turek

Radim Vam urobit peticiu aj pre zrusenie ihriska a zasadte tam zemiaky pretoze tiez tam chodim a budem aj bez mantinelov pre Vase potesenie ked chcete robit zle sportu... Nocny klud je po 22hej a ak chcete ticho bezte do lesa :)
31. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

chcem diskutujúcich upozorniť na dodržiavanie pravidiel slušného správania, zdržanie sa vulgarizmov a držanie sa vecnej povahy podnetu. Príspevky porušujúce pravidlá, prípadne obsahujúce osobné útoky na pracovníkov/čky samosprávy či ostatných diskutujúcich, budú vymazané.

Ďakujeme za pochopenie.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. september 2020

Leonard Bielik

Pan Andrej Vypísali ste haly a ihriská, kde by sa dalo hrať. Stc, Gymnázium Púchov a mestská hala. Pokiaľ nám budete platiť za jej prenájom, už nás na "Ú-čku" neuvidíte. Jakub
03. september 2020

Marián Mišún

Vážení spoluobčania, podnet ohľadne odstránenia resp. zachovania mantinelu na detskom multifunkčnom ihrisku vo vnútrobloku Požiarna/Moravská budeme čoskoro prejednať vo Výbore miestnej časti. Ako obyvateľ mesta, ktorý býva priamo na moravskej vám za seba môžem povedať, že svojpomocná úprava ihriska mi vôbec neprekáža, myslím si, že je to naopak skvelé, že ho ľudia využívajú na športovú činnosť. Čo sa týka údajného hluku, povedzme si otvorene, že pokiaľ by sa uvedené ihrisko používalo na pôvodný účel, predpokladám teda najmä na baskedbal, myslím si, že opakované hádzanie baskedbalovej lopty do košov by vyvolávalo rovnaký, ak nie väčší hluk. V tejto súvislosti musím povedať, že sa mi páči, keď sa vedia mladí ľudia, ale aj starší spoločne stretnúť a zašportovať a myslím, že občasný hluk, možno tak 2 krát do mesiaca, by sme mali dokázať tolerovať. Jednoducho je to športovisko, takže občasný hluk lopty k tomu patrí. Samozrejme, pokiaľ má mesto dostatok peňazí, môže uvedené mantinely upraviť podľa predpisov tak, aby si mohli ľudia podľa chuti na tom istom ihrisku, vybudovanom podľa predpisov zahrať baskedbal aj hokejbal... Baskedbal si tam dnes však zahrať nemôžu..... Keďźe na baskedbalové koše su nevyhovujúce... Nehrajme sa na dokonalých a neničme to čo slúži ľuďom...Načo sú prázdne ihriská?
04. september 2020

Rado Brindza

Súhlasím 🙂 Veď... nikomu neubližujeme.. len športujeme a robíme to čo nás baví...
04. september 2020

Odpoveď samosprávy

Podnetom ohľadom odstránenia resp. zachovania existujúceho oplotenia sa bude zaoberať príslušná komisia pri MsZ v Púchove. Podnet bude zároveň preposlaný aj poslancom za daný volebný obvod na prerokovanie vo Výbore miestnej časti 4.

Oddelenie dopravy a služieb
09. september 2020

Jozef

Pan Misun to tu nie je 2x za mesiac. Clovekovi ako vy ktoremu nevadi vo vecernych hodinach jazdit v aute s vlajockami po meste a hulakat do megafonu to asi nebude vadit ani castejsie. Robit si tu politicku kampan medzi mladimi je z vasej strany velmi smutne. Ostatne podnety ste tu vy doteraz neriesili uvidime ako vam to pojde dalej. ak tu chcu hravat tak by nemali obtazovat spoluobcanov. nikto sa neozve proti lebo sa boja co by im ti mladi slusni sportovci mohli z pomsty spravit. teraz si zase zahradili ihrisko iba pre seba. nehovorte mi tu o nocnom klude po 22hod si mozem dat pred vase dvere reprak a od 6 do 22 pustat nahlas hudbu? asi by ste neboli celkom spokojni. mesto nech mentineli neopravuje nech tam spravia golfove ihrisko. ci ja nemam rodicov na mestskom urade tak nemam pravo hovorit do toho co sa tu ma spravit a co nie...
09. september 2020

FK

pan @Jozef,

čo je na tom zlé keď mladí ľudia sa zídu a športujú?, je to predsa ihrisko a nie pole na sadenie zemákov. Myslím že ľudia ktorí bývajú v okolí Marczibanyiho zahrady a detskeho ihriska tak by Vám vedeli porozprávať o tom čo je to ozajstný hluk, a tiež to tolerujú.
90% ľudom to nevadí a dokonca ani nevedia že sem niekto príde 1-2x do týždňa v rozumnom čase si zašportovať, ešte raz opakujem je to IHRISKO!!! a nie je tu na okrasu ale na športovanie.
Ak sa Vám neľubi, že tu hrajú hokej, tak dájme mestu opraviť ihrisko tak aby bolo vhodné na šport aký bolo určené - a teda opraviť basketbalové koše a budú Vám od rána do večera búchať loptou o tú dosku a o kôš, myslím že to bude väčší hluk.

Ak chcete ticho a kľud tak sa odsťahujte niekam na samotu do lesa.


Je naozaj smutné ako sú niektorí ľudia totálne zatrpknutí a robia všetko preto aby pokazili šport a radosť tým ľuďom čo tam hrávajú.
09. september 2020

Jozef

a vy sa ako volate anonymus? najskor sa predstavte a potom piste, hrdinskych anonymov je na internete dost. byvate v tomto panelaku ked viete ze 90% ludom to nevadi? asi tu nabyvate inak by ste vedeli ze tolkym ludom to mozno prave vadi len su radsej ticho. ihrisko je na rekreacny hranie pre deti a na oddych nie na polprofesionalne sportovanie s vybavou na ktore su urcene sportoviska mimo barakov prave z dovodov opisane vyssie. 1-2x do tyzdna to urcite nie je a rozumny cas je co? ked pridete zo skoly pockate kym zajde slnko nech je znesitelne teplo a idete si zasportovat. co ma povedat clovek co ide na nocnu a potrebuje sa vyspat. ti co maju male deti. kto tu nema argumenty sa ohana ze je niekto zatrpknuty to ste mozno vy. ak sa chcete hrat hrajte sa na nekonecnom mnozstve sportovisk trebars aj za peniaze to je vas problem tiez nepridem do obchodu ze chcem rozky zadarmo tak si ich ukradnem.
je naozaj smutne ako niektori totalne zatrpknuti ludia robia vsetko preto aby pokazili byvanie a radost tym co tam byvaju. dakujeme
09. september 2020

FK

nie som povinny sa Vam predstavovat, ano byvam prave v uvedenom panelaku.
minimalne 10 rokov tie mantinely su a nikomu doteraz nevadili, az zrazu niekto chce robit silou mocou zle.
v zivote nikdy som nevidel ze by sa detiska hrali priamo na tom ihrisku alebo ze by im nejak prekazali tie mantinely, tak isto mamicky s detmi sa maju po okoli kde hrat. (je tu smykacka, hupacky a podobne)
nie som skolak uz peknych par rockov pre Vasu informaciu!
a veru prave o tom to je, ze to je rekreacne hranie a zabava, ci maju detiska/mladi ludia radsej vysedavat pri PC alebo robit bordel (pripadne ine horsie veci)? to by sa Vam asi pacilo. vzdy si to ihrisko po sebe aj upratali, dokonca ho niekolko krat aj zametali.

ked chcem spat, alebo mat ticho zavriem si okno, alebo idem do miestnosti v byte kde nieje okno otvorene do vnutrobloku, ale ako vidim Vy si proste vzdy najdete argument.

napiste mi, kde tu najdem v tom akoze "nespocetnom mnozstve sportovisk", sportovisko ktore bude mat take mantinely na urovni? pokial viem je tu len kopec futbalovych ihrisk.
neviem o tom ze by to tu "buchalo" ako opisujete viackrat ako 1-2x do tyzdna a rozumny cas je taky, ze to nieje ani skoro rano, a ani neskoro vecer... to znamena ze nikdy tu ti ludia nehrali a nebuchali po 20:00 pripadne po 22:00 alebo prave naopak hned rano o 6:00.

ked tu aj mantinely nebudu a budu tu deti vykrikovat a blaznit sa (kde Vam s urcitostou viem povedat ze vtedy bude hluk vacsi a horsi ako to ze obcas buchne lopticka o mantinel), to Vam pri spanku nebude vadit? alebo nebodaj im zakricite aby boli ticho ze chcete spat? akoze pardon je to IHRISKO a ma sa vyuzivat na sportovanie co sa aj vyuziva - to ze niekto bol vynaliezavy a ten "uzasny" plot co tam osadilo mesto vyuzil a zakryl spominanymi "mantinelmi" nevidim na tom nic zle. Naopak je skvele ze mladi ludia sa zidu 1-2x do tyzdna a troska si posportuju a pobehaju ved o tom to predsa je!

lebo naozaj tam posadte zemaky a iny druh zeleniny
13. september 2020

Martin Fedor

Smutné ako ľudia riešia,, mantinely,,
VY co tam bývate viac ako 20 rokov si spomeňte koľko detí bývalo na ihrisku a rodičia s nimi. Teraz keď je niake dieťa na ihrisku som prekvapený keďže asi každé dieťa sedí doma pri PC alebo za telefón a rodičia tiež. Smutné že raz za čas si tam idú zahrať dospelý ľudia a hneď je problém na svete. Pripájam sa k Marianovmu komentáru asi z vás nehral nikdy nikto basketbal že? Ak by hrávali ľudia basketbal tak by vás,, trafalo,, ešte viac.Kedysi sa tam hrával futbal hokej beizbol a kopec iných zaujmave že to nikomu tej dobe nevadilo ani ľuďom čo pracujú na zmeny!!! AK by merali hlučnosť 20rokov a viac do zadu keď bolo plné ihrisko deti a každé jedno vykrikovalo na mamu nech príde na balkón Mama alebo Tato +krik ostatných tak by bol väčší ako teraz keď si tam zahrajú ľudia raz za čas!!!A psickari vám nevadí ze vaše psy tam nechajú "nádielku" a potom sa tam majú deti hrať!!!!
Toto je len doba keď už každému vadí aj to ze si sused prdne!!
Pekný deň prajem
22. september 2020

Andrej

Pán Mišún, odpovedzte, prosím, iba na jednu otázku: od kedy je to uznané ako hokejbalové ihrisko, keď tak o tom všade každému vehementne rozprávate?

Dúfam, že budete potom niesť za to aj osobnú zodpovednosť, keď sa minú mestské peniaze len kvôli tomu, že si niekto nevie prejsť pár metrov na už postavené a funkčné ihrisko (napr. na SOŠ, kde je vstup zdarma, keď už tak veľmi všetci argumentujete, že chcete všetko zadarmo).
V minulom roku bolo do užívania odovzdaných 6, slovom ŠESŤ multifunkčných ihrísk v meste, tento rok malo byť dokončených 5 multifunkčných ihrísk. Kde je problém ísť tam? Obyvateľov alebo "športovcov"?
Súčasné "mantinely" sa postavili v čase, keď tu žiadne ihriská neboli vybudované, zisťoval som si info, mali by ste si aj vy. Teraz je tu ihrísk v meste, kde nikto nikoho neruší a sú priamo určené na tento šport až až.

Populisticky a bez rozumu naháňať politické body za naše peniaze si môžete niekde inde. Títo "chlapci" vám vyvolávali a na základe toho ste sa rozhodli - na základe "argumentov" jednej strany.

Som zvedavý, koľko reálnych problémov budete ešte riešiť, lebo o odbornej stránke spojenej s urbanizáciou miest nemáte ani najmenšieho poňatia. Všetky mestá (v poslednom období napr. Poprad, Malacky, Martin, Krásno nad Kysucou a iné) zriaďujú oddychové zóny, keďže športovísk vybudovaných zo štrukturálnych fondov EU majú/máme dostatok (skoro každá základná, resp. stredná škola).

Medzi panelákmi s toľkými obyvateľmi by mala byť vybudovaná oddychová zóna a nie ihrisko na polo/profesionálny šport, keďže z druhej strany je opäť rušná ulica.

Ďakujem.
22. september 2020

Leonard Bielik

A kde sú tie športoviská určené na hokejbal? Kde sú? Kde je jedno jediné? Povedzte nám kde je? Komenskeho? Veď tam nie sú mantinely. Alebo kde? Kde sú tieto záhadné ihriska o ktorých hovoríte? Ja si nebudem prenajímať nejakú školu, ktorá má halu horšiu než horné Sŕnie, za 30 eur na hodinu. Keď si chce človek chce von zahrať Nejaký šport aby si vypýtal povolenie od všetkých obyvateľov paneláku, keďže tu je každý tak dôležitý. Tak pán Andrej, my si tam prídeme opraviť tie koše, a budeme tam hrať basketbal. Na to je to ihrisko totiž určené. A potom sa sťažujte kde chceme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania