Nádražná-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Rajec

V riešení
meno
Marián 17. septembra 2020

Chcel by som znovu reagovať na chodník pre cyklistov na Nádražnej ulici , vzhľadom na to, že prebieha analýza dopravnej situácie v Rajci. Ako v jednom príspevku slečna Silvia navrhla najlacnejší a najrýchlejší variant, zmeňme cyklistický pruh na cyklokoridor, v ktorom môžu fungovať aj vozidlá. Ten je vedený od začiatku ulice Nádražná (Mestský úrad-> veterinárna ambulancia). Cyklokoridor,(dopravná značka V8c) nebude obmedzovať vodičov, no upozorní cyklistov kadiaľ sa majú pohybovať a zároveň upozorní vodičov na zvýšený výskyt cyklistov. Skúsme porozmýšľať na týmto riešením. Ďakujem.

18. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetným podnetom sa budeme zaoberať. Ďakujeme za Váš príspevok.

Mgr. Adrian Begáň, náčelník MsP
25. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetnou záležitosťou sa bude zaoberať dopravný inžinier v rámci koncepcie dopravy na území celého mesta, ktorá sa bude v najbližších týždňoch spracovávať.

Ing. Ivana Bahledová, Oddelenie údržby a služieb
26. máj 2021

Marián

Dobrý deň. Keďže bola pandémia, všetci mali iné starosti, preto som sa neozýval, ale odvtedy ubehlo 8.mesiacov, čo ste mi odpísali, že sa tým parkovaním budete zaoberať. Dopravný inžinier, čo sa tým mal zaoberať už má aj fúzaté deti. Na sídlisku Sever už vyrástli parkovacie miesta na novom asfalte, ale o Nádražnej ulici je tichučko. Na mestskom zastupiteľstve "niekto" vyhlásil, že sme sa pekne UPRATALI! Na sídliskách je viac voličov ako na jednej ulici, ale každý hlas dobrý.
Takže už by som bol vďačný za nejakú normálnu odpoveď. Ďakujem.
17. október 2022

Marián

Rok a pol žiadna odpoveď. Super samospráva.
17. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčasnosti sa jedná o jednosmernú komunikáciu a obojsmerný cyklochodník na tejto ulici + pravostranný chodník pre peších. Je možné realizovať aj vedenie cyklistov pomocou cyklokoridorov a ulica sa tým pádom môže zobojsmerniť. Ale na cyklokoridoroch sa taktiež nesmie zastaviť a stáť, tak ako na cyklistických jazdných pruhoch. Jediný účel táto zmena môže mať, že ostatne priestor na zobojsmernenie tohto úseku komunikácie, pretože po cyklroridore sa môže jazdiť, pričom upozorňuje na zvýšený pohyb cyklistov po komunikácií pomocou piktogramu cyklistu so šípkami.

Ing. Ivana Bahledová, Oddelenie údržby a služieb
21. november 2022

Marián

Pani Ing. Bahledová, táto ulica je asi najužšia v celom Rajci a oni tu urobili obojsmerný cyklochodnik, ktorý má asi 100 metrov a potom na križovatke skončí. Tak urobte cyklochodnik na druhej strane za trávnikom, tam je zákaz vjazdu pre autá a cyklisti tam môžu bezpečne jazdiť. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.