Námestie SNP-webová stránka mesta-neaktuálne informácie

Zodpovednosť za riešenie: Rajec

Vyriešený
meno
Branislav 17. júla 2022

Dobrý deň,
upravte si prosím úradné hodiny Mestského úradu v Rajci, sú neaktuálne.
Navyše nie je jednoduché nájsť úradné hodiny ani cez vyhľadávač. Tie by mohli byť vhodnejšie uvedené priamo na webovej stránke mesta.

http://www.rajec.info/article/default/4875 - na tomto linku som našiel (cez google..) poslednú zmenu úradných hodín. Prestávka nesedí, aktuálne je posunutá o hodinu, čo už nemilo prekvapilo nielen mňa, ale viacerých občanov.

Bolo by tiež vhodné pridať úradné hodiny aj na google maps:
https://www.google.com/maps/place/Mestský+úrad/@49.0890611,18.6332181,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4714f41328effa1b:0x6e284e659bfd93de!8m2!3d49.0890701!4d18.6354074

Ďakujem.

21. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Na úvod ďakujeme vám za váš podnet. Vami zaslaný príklad je správou z 1.6. 2020. Na webovej stránke mesta Rajec http://www.rajec.info/ sú uvedené kontakty na http://www.rajec.info/article/default/450 - stránkové hodiny MsÚ, ktoré sú oficiálne a aktuálne. Treba však uviesť, že vznikom Klientského centra Rajec (od 20.9.2021), došlo k čiastočnej úprave stránkových hodín aj časti zamestnancov MsÚ, ktorí sú jeho súčasťou. Azda aj preto vás to čiastočne uviedlo do omylu. Klientské centrum má zladené stránkové hodiny s ostatnými organizáciami, ktoré sa v ňom nachádzajú. Všetky organizácie klientského centra - UPSVaR, PZ SR doklady, knižnica, pokladňa MsÚ, podateľňa MsÚ, matrika, majú uvedené stránkové hodiny v rovnakej sekcii, avšak pod názvom Klientské centrum kontakty http://www.rajec.info/article/default/5753 Z uvedených dôvodov sú preto úradné hodiny čiastočne rozdielne, avšak logicky nadväzujú na jednotlivé organizácie, ktoré sa v budove nachádzajú. Pre dostatočnú informovanosť občanov sme v mesačníku Rajčan obšírne uviedli informácie o Klientskom centre, dostupné aj na http://rajec.info/files/83539-RAJCAN-10-2021.pdf Okrem toho využívame aj moderný spôsob komunikácie v mobilnej aplikácii Rajec, kde sú tieto informácie taktiež uvedené. Nemožno preto úplne súhlasiť s vašim tvrdením o nedostatočnom prehľade, nakoľko táto forma uvádzania úradných hodín je nadštandarde poskytovaná v porovnaní s inými samosprávami. I napriek uvedenému, pre zlepšenie informovanosti občanov, budeme pracovať na skvalitňovaní našich služieb. Ako ste navrhol, zverejníme uvedené úradné hodiny aj na google maps.

S pozdravom

Ján Jasenovec
prednosta MsÚ Rajec
21. júl 2022

Branislav

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď.

Určite súhlasím, že informovanosť je oproti ostatným obciam nadštandardná a v posledných rokoch je vidieť veľkú snahu neustále veci zlepšovať, za čo Vám patrí vďaka a uznanie.

Je pravda, že na webovej stránke sú úradné hodiny uvedené v navigácii 'Kontakty' čo som prehliadol. Moja chyba (preto som poslal z roku 2020, lebo novšie som nenašiel - vysvetlené nižšie..).

Ak by bolo možné tiež optimalizovať SEO webovej stránky mesta tak, aby pri vyhľadávaní cez webové vyhľadávače (napr. google) našlo zodpovedajúce výsledky, bolo by to výborné. Tie totiž bývajú vstupnou stránkou pre vyhľadávanie úradných hodín akejkoľvek organizácie.

Aktuálne po zadaní kľúčových slov do vyhľadávača google, napr. 'úradné hodiny klientske centrum Rajec', nenájde zodpovedajúcu stránku vo výsledkoch, teda v tomto prípade: http://www.rajec.info/article/default/5753 (resp. http://www.rajec.info/section/default/5752).
Čo je horšie, tak pri zadaní 'úradné hodiny Rajec' nájde v prvých dvoch výsledkoch vyhľadávania úradné hodiny z roku 2017 a 2020, ktoré ma uviedli do omylu (preto som poslal nesprávny link/odkaz).

Ďakujem aj za zverejnenie v google maps - ak by priamo bolo možné v týchto mapách zadať 'klientske centrum rajec' a našlo by zodpovedajúce výsledky, bolo by to skvelé.
21. júl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

komentár bol preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujem za vašu pripomienku. Otázku skvalitnenia metského webu priebežne pripravujem pre nové riešenie a nastavenia tak, aby vyhľadávanie malo vyššiu logiku na prepojenosť v rámci meta-tagov a ďalších súvisiacich, až po OffPage optimalizáciu. Chce to ešte určitý čas. Okrem toho sme už zadali aj požiadavku do google maps, na zverejnenie pre Klientske centrum, ktoré by sa malo o niekoľko minút zobraziť.

S pozdravom

Ján Jasenovec
prednosta MsÚ Rajec
21. júl 2022

Branislav

ďakujem, rozumiem a držím palce.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.