Lipová-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Rajec

Vyriešený
meno
M 04. februára 2019

Na jednej strane sa mesto Rajec tvári ako ekologické, na druhej strane nie je schopné zabezpečiť poriadok okolo kontajnerov na separovaný odpad. Ľudia by aj radi separovali a triedili odpad, ale nemajú ho kde vyhadzovať, keďže kontajnery sú sústavne plné, odpadky z koša vypadávajú a ľudia ich hádžu do igelitiek vedľa a potom to tam vyzerá ako na Lunik IX. Dennodenne chodia okolo mestskí policajti pripadne pracovníci VPP a nie sú schopní to nahlásiť na meste, že je potrebné koše vyprázdniť.

05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Odvoz vytriedených zložiek komunálneho odpadu (KO) zabezpečuje pre mesto Rajec zberová spoločnosť. Vývoz sa riadi pevným harmonogramom. Frekvencia vývozu pre rok 2019 je nastavená tak, aby kapacita kontajnerov bola dostatočná a nedochádzalo k preplňovaniu kontajnerov. Vzhľadom k tomu, že ku koncu roka 2018 neboli všetky kontajnery prázdne, boli niektoré kontajnery na triedený zber preplnené. Zberová spoločnosť pri zbere jednotlivých zložiek KO podľa potreby vyčistí stojisko od tých zložiek KO, ktoré sú pri kontajneroch. Tieto náklady na zber jej hradí príslušná OZV. Po Vašom oznámení zberová spoločnosť zabezpečila vývoz mimo harmonogramu.


Ing. Peter Dubec, Oddelenie výstavby a životného prostredia
08. marec 2019

M

Dobrý deň
Zjavne kapacita kontajnerov dostatočná nie je, keďže tento problém nie je ojedinelý, ale deje sa to pravidelne. Stačí sa prejsť po sídlisku sever a veľakrát sú na kontajneroch pripevnené igelitky lebo sú plné

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania