Partizánska-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený

Neznesitelne preťažená cesta

28. apríl 2020

Miro

Partizánska-cesta-neodhrnutá

Táto ulica je neznesiteľne rušná a dopravne preťažená. Kvôli extrémnej frekvencii prejazdu áut a hlavne nákladných, je mnohokrát nebezpečné prechádzať cez cestu a skoro nemožné zastaviť a zacúvať do vlastného dvora. Ráno trvá aj 3-4 minúty dokým sa dostanem z dvora na cestu. Navyše si pohodlní ľudia parkujú svoje autá na ceste a chodníkoch namiesto toho aby ich parkovali vo dvore. Na tejto ulici má skoro každý dom vlastný dvor a miesto na niekoľko áut. Máme si oddýchnuť v nedeľu?! To je ešte horšie. Ľudia idú na výlet do Bojníc, na Kľak,a potom späť. K tomu 500-600 hlučných motoriek (každú hodinu). Prečo nepokračuje plánovaná výstavba obchvatu Šuja-Kľače???? A nehovorte mi že niesu peniaze, alebo že zlé ministerstvo zastavilo výstavbu!!!! To som jediný komu táto situácia vadí?
02. máj 2020

Pavol

Pan primator mal vo volebnom programe riesenie dopravnej situacie na Partizanskej ulici.Bol to len slub alebo sa bude aj nieco riesit?
04. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem, podľa mojich informácií Mesto Rajec v spolupráci s Ústavom súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity rieši projekt statickej a dynamickej dopravy v meste Rajec. Obchvat Rajca je v kompetencií Slovenskej správy ciest.
S pozdravom Ing. Rastislav Ťažký, poverený vedením MsP Rajec.
04. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem, podľa mojich informácií Mesto Rajec v spolupráci s Ústavom súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity rieši projekt statickej a dynamickej dopravy v meste Rajec. Obchvat Rajca je v kompetencií Slovenskej správy ciest.

Ing. Rastislav Ťažký, poverený vedením MsP Rajec.
04. máj 2020

Miro

Ďakujem že ste mi to dali na pravú mieru. Aj keď už viem že to nieje v právomoci mesta, dúfam že mesto sa za nás prihovorí na správe ciest. (Snáď tam má naš pán primátor niake konexie). Už som im písal a dúfam že im napíšete všetci, aby sa tým začali zaoberať. Je to potrebné. Ten obchvat treba rýchlo postaviť. Áut stále pribúda a s hustotou nám nepomôže ani zníženie rýchlosti. Do mňa už dva krát nabúrali na tejto ceste. A už ma to prestáva baviť. Ani raz som za to nemohol ja.
07. máj 2020

Peter Bakaľa

Dobrý deň.

Nechápem, ako môže samospráva označiť SSC ako zodpovedný subjekt... aspoň čo sa týka statickej dopravy. Mesto dokáže problém statickej dopravy vyriešiť návrhom zóny so zákazom státia v celom úseku Partizánskej ulice, ale to im treba PD spraviť dopravným ing. odsúhlasiť s SSC, PZ ODI v ZA a o určenie požiadať OÚ Odbor CD a PK v ZA. Samozrejme v PD treba preukázať, či je možné statickú dopravu presunúť do dvorov majiteľov susedných nehnuteľností lebo vieme, že v rodinách majú aj 2 resp. 3 autá.

Peter Bakaľa
18. máj 2020

Pavol

Nedal by sa na Partizansku namontovat staticky radar?Auta tam lietaju ako mimo obce,je otazka casu kedy mi vbehne kamion do kufra pri odbocovani do dvora.
18. máj 2020

Miro

Prečo radar? Jeden tam už máme, a nič to nerieši. Z cesty musia zmiznúť nákladné autá úplne, a osobné tie, ktoré Rajcom len prechádzajú. Už toho mám dosť! Keď sa nájdu peniaze na chatičky pre papalášov, zlodejov čo sa vydávajú za dobrých anjelov, tak sa musia nájsť aj na ten náš obchvat. Nemôžeme sa uspokojiť s radarom. Za socializmu by sme mali už aj obchvaty Šuja-Domaniža, Domaniža-Konska, Koska-Zbyňovský vršok, Konska-Lietavská Lúčka, ba dokonca tunel Vyšňové!
30. november 2020

Roman Smatana

A čo tak upozorniť na zlú situáciu zablokovaním cesty v pracovný deň aspoň na 1 hodinu? Takto sa začína upozornenie na problém. Inak to logicky nikoho mimo mesta nezaujíma. Nezaregistroval som do dnešného dňa žiadnu vážnu iniciatívu na túto tému od ľudí žijúcich v tomto meste. Inak plán obchvatu je tuším od roku 1995 naplánovaný na papieri. Len ho treba dostať do realizácie.
30. november 2020

Roman Smatana

Tu som napríklad našiel dokumentáciu k tomu. Ale Rajčania zatiaľ spia pokojným spánkom :-)

https://www.enviroportal.sk/sk_SK/eia/detail/cesta-i-64-klace-suja

http://www.rajec.info/files/391-s000.pdf
30. november 2020

Miro

Zablokovať tú cestu by bol trestný čin. Myslíte že som to už nezisťoval? Musel by som vyplniť tony papierov a hlavne výsledný efekt by nebol žiadny, pretože nesmiete znemožniť prejazd. Mohli by vás žalovať firmi za ušlý zisk, ľudia čo by zmeškali do práce, kia, kofola.... všetko by vymáhali od toho, kto to spôsobil. Nestojí to za to. Takže zostáva len dúfať, že obchvatu sa dožijeme.
03. december 2020

Roman Smatana

Ako to len robia tí aktivisti, čo túto formu protestu už častokrát použili a neskončili s pokutami? Naposledy na Gemeri a Kysuciach. Asi to má pravidlá :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.