Partizánska-znečisťovanie-ovzdušia

Zodpovednosť za riešenie: Rajec

Vyriešený
meno
Občan Rajca 01. septembra 2020

Smrad v Rajci a okolí. Názov Rajec je odvodený od slova raj. Podľa zápachu šíriaceho sa mestom by sa toto krásne Brundtlandské mesto malo skôr premenovať na “Hajzľovo“.
Tento problém už pretrváva niekoľko rokov. Ako to chce vedenie mesta Rajec vyriešiť?!

03. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetným podnetom sa budú zaoberať príslušníci MsP v Rajci počas výkonu hliadkovej služby. Ďakujeme za podnet.

Mgr. Adrian Begáň, náčelník MsP Rajec
13. september 2020

Miro

Dnes v nedeľu 13.9 2020 som po chutnom nedeľnom obede vyšiel von z domu ( na partizánskej ulici) a pre ten hnusný smrad z poľa som sa dogŕcal. Prosím vás, nedalo by sa s tým niečo robiť? Je mi ľúto toho skvelého obeda. Ďakujem.
16. september 2020

Odpoveď samosprávy

Máte pravdepodobne na mysli zápach, ktorý vzniká pri aplikácii hydinového trusu na poliach spoločnosti Agroregión a.s.. Na základe podnetov od občanov, občianskych združení a predstaviteľov miestnych samospráv bolo v tejto spoločnosti vykonaných niekoľko kontrol, zameraných na skladovanie a používanie hnojív zo strany ÚKSÚP a SIŽP. Kontroly nezistili závažné nedostatky vyplývajúce zo zákona č. 136/2000 Z. z. o hnojivách a vyhlášky MP SR č. 338/2005 Z. z..
Z dôvodu maximálneho eliminovania obťažujúcich sprievodných faktorov, akými sú zápach pri aplikácii organických hnojív, boli spoločnosti dohodnuté opatrenia.
Oddelenie investičnej výstavby a životného prostredia
16. september 2020

Dávid

Aké sú to opatrenia, keď sa jeden obyvateľ z toho smradu dogŕca. Je to hanba, obyvatelia mesta si to nezaslúžia. Rajec by mali premenovať na hnojovo. Nedá sa ani vetrať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.