Rajecká cesta-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Rajecké Teplice

V riešení
meno
Iveta 13. októbra 2020

Dobrý deň,

mohli by ste mi, prosím, objasniť prečo je hlavná cesta už skoro týždeň zaplavovaná vodou čerpanou pri Afrodite a pred Mestským úradom? Celý deň sa cestou valí voda, chodci sú obťažovaní vodou. O čo ide a kedy to bude vyriešené?
Ďakujem.

13. október 2020

sorry wrong

Ano, pred nedavnou chvilou som siel okolo...z arealu spa Aphrodite su mimo ine natiahnute hadice, ktorymi cerpana voda (podla konzistencie a zapachu su to splasky) vyteka na hlavnu cestu...skutocne sa tak deje nie prvy krat...Mile mesto Rajecke Teplice co s tymto hodlate robit? Bude spa sankcionovane za taketo veci? Nie je predsa v poriadku aby sa nam po hlavnej ceste valili splasky z kupelov...
14. október 2020

Odpoveď samosprávy

Tento stav spôsobila porucha – upchatie dažďovej kanalizácie v areáli Slovenské liečebné kúpele (SLK), ktorá do SLK smeruje zo Školskej ulice a porucha na splaškovej kanalizácii SeVaKu. Na ich odstránení sa pracuje, ale pri uvedenej dažďovej kanalizácii to nie je možné bezodkladne, pretože situácia si vyžaduje vypracovanie projektovej dokumentácie s rozpočtom. Túto situáciu považujeme za havarijný stav, pričom už z charakteru poruchy je zrejmé, že vodu musí mesto aj SLK odvádzať náhradným spôsobom práve v tomto čase intenzívnych dažďových zrážok. Mesto požiadalo Ministerstvo životného prostredia SR o poskytnutie finančnej dotácie na vybudovanie odvodňovacej kanalizácie.
Kto? Mestský úrad, primátorka mesta
Kedy? november 2020

Ing. Miroslav Mikula, prednosta MsÚ
14. október 2020

Iveta

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď.
Nedalo by sa zvedenie vody riešiť predĺžením hadíc k najbližšiemu kanálu, pri prechode na druhú stranu cesty by sa zabezpečili hadice krytom a spomalila doprava na minimálnu rýchlosť? Inak to znamená, že tam mesiac bude druhé jazero a chodci permanentne olievaný vodou.
14. október 2020

Iveta

opravujem "olievaní" :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.