Neporiadok a stav futbalového ihriska pri ZŠ

Zodpovednosť za riešenie: Rajecké Teplice

Vyriešený
meno
Jaroslav Očko 07. septembra 2015

Odpadky, fľaše, obaly a zvyšky cigariet na športovisku so zákazom fajčenia...
Uvoľnený stĺp pri bráne a žalostný stav umelého trávnika.
Hrávame 1x týždenne a stav je vždy podobný ako na fotkách z 28.8.2015.
Odkedy bude zabezpečený poriadok na ihrisku?
Kedy bude na ihrisku vymenený umelý trávnik?

08. september 2015

Ján Remenec

dobrý deň,musím s tým súhlasiť to ihrisko je v žalostnom stave,treba to riešiť,kým sa niekomu niečo nestane,lebo hrať tam futbal je fakt nebezpečné
13. september 2015

Rudolf Mišejka

Súhlasím, toto ihrisko bolo vybudované medzi prvými, chodili tu hrávať všetci zo širokého okolia aj v nevhodnej obuvi a teraz majú či Kunerad, Konská, Stránske nové ihriská so správcom a my tu v R.T. hrávame na takomto, v dezolátnom stave, čo je fakt smutné.
14. september 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za upozornenie.
Čo sa týka opráv konštrukcií a sieti, snažíme sa ich priebežne riešiť.
Udržiavanie poriadku a správu taktiež riešime podľa naších možností a v najbližšej dobe urobíme opatrenia, aby sa stav zlepšil. Pri udržiavaní poriadku je však na zamyslenie aj otázka pre užívateľov ihriska, či si počas svojej prítomnosti v blízkosti ihriska dostatočne všímajú aj aktivity iných osôb zdržiavajúcich sa v areáli ZŠ, prípadne aj zakročili, aby nám napomohli pri udržiavaní poriadku.
Výmena umelého trávnika, napriek jeho stavu, nebola riešená v rozpočte mesta, ale na základe podnetu poslancov mestského zastupiteľstva bola predmetom rokovania finančnej komisie a mestskej rady a hľadajú sa riešenia. Keďže sa nejedná o zanedbateľnú sumu, prosíme občanov, ktorí ihrisko aktívne využívajú, o porozumenie a trpezlivosť.

Ing. MIroslav Mikula, prednosta MsÚ
16. september 2015

Jaroslav Očko

Uvoľnený stĺp pri bráne je už niekoľko mesiacov a siete boli kompletne menené pred viac ako rokom. Chýbajúce krytky na stĺpikoch pre mantinely neboli doplnené, prelomený mantinel je už niekoľko mesiacov, neporiadok a zvyšky cigariet sú na ihrisku naozaj priebežne.
Podľa môjho názoru, sa MÚ o ihrisko priebežne nestará. Ak by to bola pravda, nevyzeralo by tak zdevastovane.
My užívatelia ihriska platíme za prenájom a veľakrát pred hraním hádžeme smeti, plastové fľaše, špaky, ... do smetných košov. Za "všímanie si" aktivít iných osôb a zakročenie je zodpovedný MÚ. Všetci čo hrávame sme pracujúci ľudia, ktorí nemajú čas hliadkovať pri ihrisku a z ktorých daní nezanedbateľnú časť presúva štát mestu.
O výmene umelého trávnika sa začalo "jednať" a "hľadať" riešenie ešte za predošlého primátora. Ak bola väčšina občanov nespokojná s minulým vedením, očakávame od nového vedenia mesta lepší a rýchlejší prístup k ihrisku, ktoré by malo byť pre mesto vysokou prioritou. Všetci chceme, aby sa na ihrisko chodilo športovať (a čo najviac mladých a detí), nie aby tam chodili partie fajčiť a robiť neporiadok.
Teraz pred voľbami je najlepšia príležitosť osloviť čo najviac štátnych úradov so žiadosťou o dotáciu, príspevok, projekt, ... Koľko štátnych inštitúcií, nadácií, združení a iných subjektov, ktoré podporujú takéto športové projekty mesto oslovilo? Koľko firiem a podnikateľov z RT vedenie mesta oslovilo so žiadosťou o pomoc?
21. september 2015

Peter Musil

Dobrý deň je smutné vidieť v akom žalostnom stave je ihrisko s umelou (teraz už pomaly so žiadnou) trávou.Verím ,že oprava ihriska je finančne náročná, ale povedzme si úprimne, kto nesie za to zodpovednosť, aby sa predišlo takejto rastúcej devastácii ihriska? Nie náhodou by sa malo mesto postarať, aby tam bol poriadok a zabezpečiť aj vstup na ihrisko, tak ako je to aj v iných okolitých dedinách? Myslím si , že ako občania kúpeľného mestečka si zaslúžime kultúrnejší športový stánok, ktorý by bol našou pýchou a o ktorý by sme sa potom s radosťou starali všetci spolu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania