Chodník ku kúpalisku

Zodpovednosť za riešenie: Rajecké Teplice

Vyriešený
meno
Jana 26. januára 2016

Dobrý deň prajem,
Touto cestou by som rada upozornila na problém, ktorý sa týka všetkých občanov mesta R.T. a taktiež turistov, ktorí sa chcú dostať na autobusovú zastávku ku kúpalisku. "Chodník" k zastávke Rajecké Teplice - kúpalisko je v katastrofálnom stave, resp. nedá sa to nazvať chodníkom. Každá cesta zo zastávky je pre nás nebezpečná, vzhľadom na to, že momentálne sú tam kopy snehu, ktoré chodcov vytláčajú na hlavnú cestu. V lete je tam problém s ohradením resp. oddelením od priekopy. Retiazku, ktorá tam bola namontovaná akože vo funkcii zábradlia, ani nekomentujem. K mestu Rajecké Teplice nepatria len občania, ktorí bývajú v centre, preto by sme boli radi, keby ste si začali všímať aj ostatných, taktiež obyvateľov mesta R.T.

26. január 2016

Jana

Ešte doplním, že pre tých, ktorí bývajú pri kúpalisku, je najbližšia zastávka práve tá pri kúpalisku a je nespravodlivé, že sa na ňu človek nedostane normálnym spôsobom. Taktiež rodičia, ktorí chcú ísť s deťmi na ihrisko do Skalky (jediné normálne, bezpečné ihrisko), majú strach z toho, že buď im dieťa prejde auto, alebo spadnú do priekopy. Preto by bolo fajn, keby sa mesto začalo venovať aj iným častiam R.T. Chodníky je potrebné stavať aj na iných miestach ako v centre, zabezpečte nám aspoň ako tak bezpečnú cestu k spojom. Vďaka!
11. február 2016

Odpoveď samosprávy

Prístup na autobusovú zástavku na ceste I/64 „pri kúpalisku“ je jedným z ťažšie riešiteľných problémov, s ktorým mesto zatiaľ neúspešne zápasí, pričom sa nejedná o finančnú stránku. Len pre predstavu uvádzame, že jeden z ďalších pokusov o riešenie začal v roku 2006 a následne aj 2010. Posledné konanie o územnom a stavebnom povolení privádzacieho chodníka bolo v poslednom štádiu zastavené z dôvodu negatívneho stanoviska železníc (zasahovanie do telesa železničného zvršku) napriek tomu, že k dispozícii boli navrhnuté tri alternatívy chodníka. Tento fakt vystihuje podstatu veci, ktorou je komplikované usporiadanie železnice a cesty I. triedy. Jediné, čo môžeme v tejto situácii bezodkladne zabezpečiť je, že vedenie Slovenskej správy ciest sme požiadali, aby pri odhŕňaní snehu a udržiavaní cesty I/64 v úseku od mosta ku kúpalisku až po parkovisko s autobusovou zastávkou udržiavalo krajnicu zo strany železnice čistú a rozšírenú. Takéto nariadenie platí aj pre oddelenie technických služieb mesta v čase, keď vykonáva zimnú údržbu miestnych komunikácii v priľahlom okolí. Prosíme verejnosť o pochopenie, že pokiaľ sa nezmení celkové priestorové usporiadanie na danom, pre chodcov nebezpečnom mieste, iné rozumnejšie a trvalé riešenie nevieme v tomto momente zabezpečiť. Samozrejme budeme rokovať aj s dotknutými subjektmi, hlavne železnicami a správou ciest, aby sme sa pokúsili prísť na novú alternatívu a prijateľné riešenie.



Ing. Miroslav Mikula, prednosta MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania