Kosenie cintorín

Zodpovednosť za riešenie: Rajecké Teplice

V riešení
meno
Marek 08. septembra 2016

Prosím aby na cintoríne nekosili rotačnou kosačkou. Trávu to drtí, rozmetá a hroby sú celé špinavé od trávy a ešte sú aj zelené, čo sa zle čistí. Nech to kosia kosačkou so zberným košom a detaily manuálne kosákom. Toto nie je údržba ale robenie bordelu, navyše na hroboch.

22. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Veľké plochy na cintoríne sa kosia kosačkou so zberným košom, plochy ktoré nie je možné kosiť touto kosačkou sa vykášajú strunovou kosačkou. Nie je možné fyzicky zabezpečiť kosenie ručným kosákom. Okrem toho, túto činnosť vykonávame namiesto nájomcov hrobových miest, ktorí na túto povinnosť akosi "pozabúdajú". V zmysle VZN mesta č. 64/2010 o správe cintorínov a domov smútku v meste Rajecké Teplice, ktorého súčasťou je - Prevádzkový poriadok cintorínov bod 15.: Nájomca hrobového miesta je povinný udržiavať miesto na cintoríne v riadnom stave a tiež kosiť uličky pri hrobe.


Štefan Pagáč, vedúci OTS
24. september 2016

Marek

Stunovou kosačkou kosíte pomaly všetky uličky, lebo sa im nechce manipulovať s klasickou kosačkou. to nie je kosenie, ale robenie neporiadku podrvenou travou. Ak mestu robí problém pokosiť tých pár uličiek na cintoríne a ešte si vydá VZN na to, tak to je sila. úžasný prístup...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania