Live kamera na www.rajecke-teplice.sk mimo prevádzky

Zodpovednosť za riešenie: Rajecké Teplice

Vyriešený
meno
Jozef 11. apríla 2017

Už viac týždňov je obraz z kamery na webe Rajeckých Teplíc nedostupný. Je to škoda, lebo je to dobrá pomôcka pre turistov, lebo si môžu skontrolovať aktuálny stav počasia, prípadne sa presvedčiť ako je nasnežené, napršané a podobne. Okrem toho to má i bezpečnostný charakter, lebo zachytáva námestie, ktoré je prirodzeným komunikačným centrom mesta.

26. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Na odstránení poruchy sa pracuje, o obnovení jej funkčnosti budeme informovať. Porucha vznikla pravdepodobne z dôvodu výmeny a modernizácie technickej časti Informačného systému, ktorú práve realizujeme a na ktorú je kamera napojená.

Ing. Miroslav Mikula, prednosta MsÚ
26. apríl 2017

Jozef

Zistili ste to, keď som to napísal alebo kedy predtým?
Kto je to ten "sa", čo to má na starosti?
Kedy je predpokladaný termín odstránenia poruchy?
01. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Problémy s prevádzkou kamery sme zistili už dávnejšie, keď paradoxne obraz kamery bol dostupný zo zahraničia, ale nám bol nedostupný. Možno sa jednalo o inú poruchu, ale od tohoto momentu nedostupnosť evidujeme.
Ako som napísal v prvej odpovedi, ešte stále - aj v tejto chvíli je v realizácii modernizácia - rozširovanie kamerového systému v meste, čo si môžu pozornejší obyvatelia aj návštevníci mesta všimnúť (fy STOP LUP). Pravdepodobne z dôvodu zásahu do súvisiacich ostatných častí systému (správa internetového sídla mesta) sa vyskytli problémy aj s IP adresou, čo riešime so správcom webu aj správcom našich informačných systémov.
Prevádzka kamery bude obnovená najneskôr ku dňu ukončenia modernizácie kamerového systému príp. internetového sídla, čo by malo predstavovať najbližšie týždne.

Ing. Miroslav Mikula, prednosta MsÚ
01. jún 2017

Jozef

Ten správca Vašich IT systémov, ktorý to rieši je od 31.5.2017! firma AutoCont SK (viď zmluvy na webe RT http://www.rajecke-teplice.sk/?stranka=dokumenty&typ=zmluva sídliaca v AUPARK TOWER Einsteinova 24 Bratislava za 175 EUR za mesiac bez DPH?
Asi ste pri odpovedi zabudli, že zo zverejnených faktúr a zmlúv sa dá kdečo vyčítať.
06. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Domnievame sa, že sme na nič nezabudli, pretože zmluvy, faktúry a pod. sa zverejňujú práve preto, aby si verejnosť mohla pozrieť, akým spôsobom a za akých podmienok (ako výsledok verejného obstarávania) sa zmluvy uzatvárajú. Sme preto radi, že to v tomto prípade uvedený účel spĺňa.
Úloha Vami uvedeného zmluvného partnera je presne popísaná v predmete zmluvy. Tohto problému - nefunkčnej kamery sa dotýka okrajovo a dotýkajú sa ho aj (alebo hlavne) iné zverejnené zmluvy. Kto má hlbší záujem, môže sa oboznámiť taktiež s nimi.
Pri odpovedi na podnet sa snažíme odpovedať priamo a nezavadzať pisateľa podnetu a čitateľov nepodstatnými vecami resp. detailami. Preto aj v tomto prípade sme čo najjednoduchším spôsobom uviedli v čom je problém a kedy by mal byť odstránený.

Ing. Miroslav Mikula, prednosta MsÚ
14. august 2017

Odpoveď samosprávy

Live kamera je funkčná.

Ing. Miroslav Mikula, prednosta MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania