Parkovanie pri bare Skala

Zodpovednosť za riešenie: Rajecké Teplice

V riešení
meno
Jakub Kostolný 09. marca 2018

Pekny den.
Rad by som vedel, kedy zacne mesto riesit parkovanie navstevnikov zariadenia "bar Skala". Uz viacrocny problem sa cyklicky opakuje pri prichode sezony a zlepseni pocasia. Vodici nerespektuju dopravne znacenia a stoja na nevhodnych miestach. Problem bol z mojej strany niekolko krat predlozeny starostke, mestskej policii aj statnej policii. Nic sa do teraz neudialo (ak nepocitam " zasah" mestskych policajtov v bare, ked sa ustrachane opytaju koho je vozidlo a poslusne poprosia o jeho preparkovanie, namiesto riesenia problemu).

22. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Vážení občania.
Opatrenia, ktoré sme systematicky vykonávali v predchádzajúcich rokoch nejaký výsledok predsa len priniesli. Primerane k naším možnostiam sa budeme snažiť v nich pokračovať. Avšak netreba zabúdať, že v centre nášho mesta sa dlhodobo zanedbávalo riešenie parkovacích miest a teraz sa to prejavuje v celom rozsahu a nie zriedka aj porušovaním predpisov. Občania si možno všimli, že okrem iných činností, sme sa aktívne „pustili“ aj do budovania nových parkovacích miest pri bytových domoch na sídlisku Pionierska. Žiaľ na takom mieste, ako je napr. okolie baru Skala a ani v blízkom okolí nevlastní mesto žiadne pozemky, takže nemôže situáciu s parkovaním vyriešiť. Slovenské liečebné kúpele plánujú výstavbu záchytného parkoviska, preto veríme, že situácia sa podstatne zlepší.
Ak si svoje povinnosti príslušníci mestskej polície riadne neplnili, správnym miestom na ich riešenie a preverenie skutočného priebehu udalosti je vedenie mesta a nie zosmiešňovane ich na webovom sídle mesta.


Ing. Miroslav Mikula, prednosta MsÚ
06. júl 2020

Jakub Kostolný

Osloboditeľov-parkovanie-problémové

Zdravím.

Rád by som opätovne upozornil na nedodržiavanie dopravného značenia na ul. Osloboditeľov (bar Skala).
Autá parkujú v zákaze (fotky priložené v prílohe).
Volaná mestská polícia - neúspešne.
Privolaná štátna polícia.

Môžem poznať Vaše riešenie vzniknutej a stále opakovanej situácie?
Čo môžem ako občan urobiť pri zopakovaní popisovanej situácie, keď mestská polícia nie je dostupná?
Budú majitelia áut na priložených fotkách oficiálnou cestou požiadaní o vysvetlenie protizákonného parkovania a bude im udelená pokuta?
Veď to sú peniaze, ktoré by mesto určite vedelo použiť na mnoho projektov.

Ďakujem.
06. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania