Osloboditeľov-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Rajecké Teplice

Vyriešený
meno
Jakub Kostolný 06. júla 2020

Zdravím.

Rád by som upozornil na dlhodobo neriešený problém parkovania áut prevažne návštevníkov kúpaliska Laura.
Autá parkujú v rozpore s vyhláškou (nedostatočný priestor na prejazd, parkovanie v križovatke, parkovanie na zelenej ploche s detským ihriskom...).
Ešte je len začiatok sezóny, takže to tu bude takmer denne.

Má mesto po toľkých rokoch neriešenia problému konečne nejaké riešenie?
Ak sú priľahlé komunikácie, pozemky obecné/mestské, nie je možné vyberať pokuty, ktoré by sa určite zišli na chod mesta?
Nie je možné riešiť stále sa opakujúcu situáciu s vedením kúpaliska?
Ako by bol zaručený prejazd záchranných zložiek?


Ďakujem.

06. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto nie je vlastníkom žiadnych pozemkov v centre mesta – kúpaliska, na ktorých by mohlo vybudovať parkoviská. Po rokoch však dokázalo nájsť dohodu so Slovenskými liečebnými kúpeľmi a parkovacie miesta vybudujú v objekte športovej haly. Táto skutočnosť je aktuálne riešená v Zmenách a doplnkoch č. 13 územného plánu a to formou zmeny funkčného využitia športovej haly na parkovisko. Ostatné plochy využívané návštevníkmi kúpaliska na parkovanie sú vo vlastníctve iných osôb, ktoré pravidelne vyzývame a upozorňujeme, aby si na svojich nehnuteľnostiach udržiavali poriadok. Tak je tomu napr. aj v prípade zelenej plochy na ul. Osloboditeľov za kúpaliskom, pri vodnom toku Rajčanka, ktorej je vlastníkom Urbár Stránske a ktorý sme viackrát upozornili na nevhodné parkovanie motorových vozidiel. V prípade porušenia zákazu státia alebo zastavenia, zvlášť na rizikových a kritických miestach (napr. pred barom Skala), mestská polícia vec rieši počas výkonu služby. Keďže príslušníci mestskej polície nemôžu z kapacitných dôvodov zabezpečiť trvalú hliadkovaciu činnosť, v ich neprítomnosti je potrebné akúkoľvek vec dopravy riešiť prostredníctvom štátnej polície. Z uvedených dôvodov prosíme občanov, ak majú vedomosť o porušovaní parkovania v meste, aby toto ohlásili štátnej polícii, za čo im ďakujeme. Len spoločnými silami môžeme vzniknuté problémy riešiť.
Kto? Mestská polícia

Ing. Miroslav Mikula, prednosta MsÚ
13. júl 2020

Zuzana Knapcová

Tadeto sa nedostanú ani záchranné zložky ....
16. január 2024

Odpoveď samosprávy

Podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.