1. mája-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Rozhanovce

Vyriešený
meno
Rozhanovčan 28. októbra 2019

Dobrý deň, reagujem na zápis zo stavebnej komisie zo dňa 7.8.2019, v ktorej p. ing. Nosáľ navrhol osadiť billboardy na začiatku obce. Chcem apelovať na p. starostu, aby prehodnotil tento návrh. Osadzovanie billboardov predstavuje v súčasnej dobe nielen zásah do životného prostredia, ale v neposlednom rade odpútava pozornosť a ohrozuje tým účastníkov verejnej dopravy. V súčasnosti by sme sa mali snažiť reklamy eliminovať, ako je tomu aj v západnej Európe, kde ľudia pochopili, že zisky z reklám nemajú rovnaku hodnotu ako bezpečnosť a zachovanie rázu krajiny. Pri prehodnotení tohto návrhu odporúčam stretnúť sa s obyvateľmi, osloviť ich, dať do povedomia návrh, aby aj oni vyjadrili svoj názor. Veď poslanci majú v konečnom dôsledku reprezentovať a hájiť záujmy občanov.
PS:obrázok je ilustračný

29. október 2019

Odpoveď samosprávy

dobry den, p. Nosal navrhol vizualny putac ktory by upozornoval na spomalenie rychlosti hlavne pred krizovatou ZS. Nejde o komerne velke reklamne plochy, prekaza Vam aj tento druh?

Adamcik, zastupca starostu
30. október 2019

Rozhanovčan

Dobrý deň, ďakujem za objasnenie návrhu v zápisnici. Menší pútač (nie billboard), ktorý má opodstatnenie a bude prispievať k bezpečnosti v obci samozrejme neprekáža, práve naopak. Budú mať obyvatelia Rozhanoviec možnosť vidieť návrhy a miesto ich osadenia?
30. október 2019

František Nosáľ

Dobrý deň,
z nižšie uvedeného /jedného z možných návrhov/ vizuálu billboardu, vyzývajúceho k bezpečnejšej jazde by evidentne neplynuli žiadne reklamné zisky - pre nikoho...ak neberiem do úvahy benefit v podobe osvety a možného príspevku k zvýšeniu bezpečnosti v našej obci.
Je to samozrejme len jeden z malých krôčikov, ako prispieť k tomu, aby sa do našej obce nevrútili autá nebezpečnou rýchlosťou. Samozrejme, že to nemusí zapôsobiť na každého, tak, ako na každého nepôsobí ani zákonné obmedzenie rýchlosti.
Ak je záujem zo strany obyvateľov a autora námetu o stretnutie sa k tejto téme, rád sa ho zúčastním a myslím, že aj vedenie obce.
Čo sa týka požiadavky na zverejnenie môjho návrhu pre obyvateľov obce, je to na rozhodnutí pána starostu, ja osobne som o tom dával info a príspevky na FB skupine Rozhanovce už niekoľkokrát.

František Nosáľ, poslanec OZ Rozhanovce
30. október 2019

František Nosáľ

Tak ešte jedno doplnenie v reakcii na dopyty z nicku Rozhanovčan...

František Nosáľ
Vizuálny rozprávač · 14. augusta
Trúfaš si navrhnúť vizuál bilboardu s problematikou vyzývajúcou k bezpečnejšej a ohľaduplnejšej jazde cez našu obec ?
Chceš sa zúčastniť súťaže o najkreatívnejší a najpôsobivejší nápad v tejto oblasti ?
Sleduj obecnú stránku a čoskoro sa dozvieš aká výhra Ťa čaká...a do tej doby si premysli aspoň ústredný motív... :)

Tento text a ilustračné foto bolo zverejnené 14.8. na stránke FB skupine Rozhanovce, obyvateľov doslova prosím, aby dali nejaké návrhy...:)

Čo sa týka navrhovaných miest na osadenie, kalkulácie nákladov, súvisiacich prác a podobne, všetko toto som zaslal na obec a zatiaľ sa s tým nič nedeje, takže to, že autor námetu to našiel v zápise stavebnej komisie nemusí v podstate nič viac znamenať...
Pokiaľ ale je záujem to prebrať osobne, nemám problém tieto veci posunúť k nahliadnutiu komukoľvek, akurát poprosím o priame stretnutie, nevidím žiadny dôvod na anonymitu, ak sa jedná o prospešnú vec nás všetkých.
Pripájam kontakt na seba - 0911 715 501, prípadne správa cez FB

František Nosáľ
30. október 2019

Rozhanovčan

Super, ďakujem za objasnenie a chválim návrh, vyzerá výstižne. Podnet bol vytvorený len na základe zápisnice, facebook konto nevlastním. Dodatočne sa pripojím, hoc len sloganmi (ktoré už možno odzneli) a hádam tak konštruktívne podporím myšlienku:
"Nie je to len 50-tka, môže to byť aj môj zachránený život."
"Pozor, deti a zvieratá na ceste! Jazdi, akoby boli tvoje." "Stojí za to ponáhľať sa do hrobu/za mreže?"
Veľa zdaru prajem!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.