17.novembra-kôš-nevhodne umiestnený

Zodpovednosť za riešenie: Sabinov

Uzavretý
meno
Juliana Nastišinová 08. februára 2021

Vážený pán primátor,
z obývačky nášho okna sa roky pozeráme na smetné koše, ktorých je neúrekom - k 12 odpadkovým kontajnerom pribudli 3 smetné nádoby na bio odpad. Na niektorých uliciach sú nádoby na odpad ukryté pod prístreškami. Myslím si, že takéto riešenie by si zaslúžili aj obyvatelia bytov na 17. nov. 70-71, keďže pred ich vchodmi sú sústredené zberné nádoby, ktoré využívajú aj obyvatelia iných vchodov. Určite by to vylepšilo estetický vzhľad spomínaného okolia a eliminovalo "navštevy" neprispôsobivých občanov z okolia.
Ďakujem, že sa uvedeným podnetom budete zaobetať.
S úctou J. Nastišinová

10. február 2021

Odpoveď samosprávy

Požiadavky na vybudovanie uzamykateľných prístreškov kontajnerov evidujeme vo viacerých lokalitách mesta. Vaša požiadavka sme zaradili do pripravovaného plánu investičných akcii mesta. Mesto Sabinov má záujem vybudovať takéto uzamykateľné stojiská kontajnerov vo všetkých lokalitách pri bytových domoch. Realizácia prístreškov je však podmienená odsúhlasením priorít spomínaného plánu investičných akcií na rok 2021 a hlavne schválením potrebných finančných prostriedkov poslancami mestského obyvateľstva. V prípade schválenia tejto investičnej akcie z plánu na rok 2021 mesto je pripravené vybudovať takýto uzamykateľný prístrešok kontajnerov v priebehu tohto kalendárneho roka.
Kto? oddelenie rozvoja, výstavby a spoločný stavebný úrad
Kedy? po schválení v investičnom pláne a po pridelení finančných prostriedkov poslancami MsZ

Ing. Viliam Palenčár, vedúci OKS
20. august 2022

Juliana Nastišinová

17.novembra-kôš-nevhodne umiestnený

Asi pred poldruha rokom som upozornila na veľký počet kontajnerov pred vchodmi na ulici, p. Palenčár mi oznámil, že je to v štádiu riešenia. Zmenilo sa akurát jedno - kontajnery sa pred uvedenými vchodmi rozdelili na dve miesta, pribudli ešte koše na bioodpad. Dočkajú sa obyvatelia týchto vchodov uzamykateľných prístreškov , tak ako je to v iných častiach mesta? O estetike prostredia na dosť frekventovanej časti (autá, chodci) sa vôbec nedá hovoriť.
20. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v rozpočte mesta na rok 2022 sú zapracované náklady na spracovanie projektovej dokumentácie na výstavbu polo podzemného kontajnerového stanovištia aj v predmetnej lokalite. Samotná výstavba nového stanovištia kontajnerov môže byť realizovaná najskôr v roku 2023 v prípade schválenia finančných prostriedkov v Mestskom zastupiteľstve.

Ing. Marek Greš, referát výstavby a územného plánovania
18. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na kalendárny rok 2024 nemáme schválené finančné prostriedky v rozpočte mesta.

Ing. Marek Greš
Referát výstavby a územného plánovania

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania