Námestie slobody- poškodené zábradlie

Zodpovednosť za riešenie: Sabinov

Vyriešený

Dobry den. Uz dost dlhu dobu je poskodene zabradlie na chodniku podlz. hlavnej cesty smerom do Presova nedaleko kruhoveho objazdu .. cca 50 m za nim.. zrejme ho poskodilo nejake auto pri dopr. nehode a je zatlacene do chodniku a tym padom je tam zuzeny priehod.. Bolo by dobre dat to do poriadku.. Je to v tomto stave uz fakt dlhu dobu.. min. od jesene minuleho roku..

09. máj 2021

Michal Hajduk

+ Ešte je na niektorých miestach nelogicky osadené- posunuté a chodník je dorobený...
10. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Predmetné zábradlie nie je majetkom mesta Sabinov, a teda nie je možné vynakladať naň výdavky z rozpočtu mesta. Poškodené zábradlie vo Vami uvádzanej časti ako aj poškodené zábradlie v kruhovom objazde je v majetku spoločnosti Kaufland Slovenská republika v. o. s., ktoré ho realizovalo v rámci výstavby obchodného domu. Prípadná údržba a oprava je tak v kompetencii uvedenej spoločnosti. O vzniknutej situácií bude spoločnosť Kaufland Slovenská republika v. o. s. opätovne upovedomená.

Mgr. Lukáš Janiga
oddelenie právne a správy majetku
10. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Kaufland Slovenská republika v. o. s.
10. máj 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
11. máj 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali subjektu, ktorý označila samospráva ako zodpovedný.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

prikladám vyjadrenie subjektu, ktorý samospráva označila ako zodpovedný:

"Vážená pani Addová,

ďakujeme za Vašu správu zo dňa 11.05.2021 09:27. Dovoľte, aby sme sa ospravedlnili za neskoršiu odpoveď. Aktuálne evidujeme zvýšený počet otázok a podnetov zo strany našich zákazníkov a nakoľko sa každému podrobne venujeme, môže reakcia dlhšie trvať.
Dovoľujeme si Vás informovať, že daná lokalita nespadá do našej pôsobnosti, nakoľko dané zábradlie nie je umiestnené na našom pozemku a nebolo realizované v súvislosti s úpravami štátnej cesty pri výstavbe OC KL. Nachádzalo sa tam ešte pred výstavbou obchodného centra.

Vopred ďakujeme za pochopenie.

Prajeme Vám príjemný deň.


S pozdravom,

Zuzana Papajová
Zákaznícky manažment Kaufland"

Opätovne kontaktujeme samosprávu.

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Sabinov
09. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mesto Sabinov v predmetnej veci vykonalo intenzívne skúmanie majetkových pomerov medzi Slovenskou správou ciest (SSC), spoločnosťou Kaufland ako aj preverovaním stavebnotechnických podkladov súvisiacich s poškodenými bezpečnostnými prvkami. Ak bude potrebné na preukázanie zodpovedného subjektu (nechám na Vašom zvážení) veľmi rád poskytnem kompletnú odpoveď SSC, ktorá vrátane preberacieho protokolu uviedla, že nikdy predmetnú časť stavby objektu SO- 01-komunikácie a terénne úpravy od investora neprebrala do správy a majetku. Uvedené platí aj za mesto Sabinov. Zároveň mesto Sabinov vie preukázať kompletnou projektovou dokumentáciou (povolenou v stavebnom konaní a verifikovanú v následnou povoľovacom - kolaudačnom konaní), že poškodené zábradlie na kruhovej križovatke, ako aj poškodené zábradlie v časti smerom na výjazd z mesta je realizované investorom v rámci citovaných konaní a súvisia ako celok so samotnou výstavbou obchodného domu. Je potrebné (s prihliadnutím na odpoveď od spoločnosti prevádzkujúcej obchodný dom) pripomenúť, že vlastníctvo pozemku, na ktoré sa spoločnosť odvoláva, nemá absolútne žiadny súvis s vlastníctvom bezpečnostných prvkov, ktoré sú poškodené a sú predmetom tohto podnetu. Mesto Sabinov mrzí chabí zodpovednostný prístup tejto spoločnosti k svoju majetku, ako aj k miere prípadného ohrozenia života a zdravia chodcov, ku ktorému môže dôjsť v príčinnej súvislosti s nedostatočným bezpečnostným prvkom miestnej komunikácie na predmetných úsekoch.

Mgr. Lukáš Janiga
vedúci oddelenia právneho a správy majetku mesta Sabinov
14. jún 2021

Dávid Hambalek

Dobrý deň, mňa by skôr zaujímalo, že z akého dôvodu je zábradlie tak ďaleko (cca 1m) od obrubníka. Tým pádom je zbytočne nevyužitá časť chodníka. Je to úsek asi 10-15m. Ďakujem za odpoveď
15. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Pán Hambalek, na to vám nevieme odpovedať, s ohľadom na vyššie uvedené komentáre podotýkam, že mesto Sabinov si projektovú dokumentáciu uvedenej stavby a jej bezpečnostných prvkov neobjednalo, ani ju nevlastní.

Martin Judičák, prednosta MsÚ
01. júl 2021

Feri

Mna z Vas uradnikov asi (...) ... je to presne tak ako vsade: to ne nase, to ich. Ale to, ze ti co kosia travniky "mestske" kosia aj sukromne, cudzie, (minule kosili travnik na pozemku ktory patri VUC) to nie je problem tak ako aj ine veci. Kokso, nechapem ze z toho robi mesto taky problem ... fakt robite z komara somara. Sak treba zobrat troch styroch VPP jak sa do toho zapru, tak to aj vyrvu, nie len narovnaju. To je fakt taky problem?!? Verim tomu, ze keby sa jednalo o cestu pred p. primatorom, alebo nejakym poslancom tak uz je to 1000x opravene.
01. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

samosprávu sme upozornili na Váš komentár s prosbou o reakciu, avšak podnet zostáva naďalej uzavretý.

S pozdravom

Tím portálu Odkaz pre starostu
03. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
z Vašej strany ide o celkom zaujímavý (podnetný) prístup k riešeniu danej veci, avšak mesto Sabinov vzhľadom na skutočnosť, že nakladá z verejnými zdrojmi, je pri vynakladaní finančných prostriedkov do cudzieho majetku bez právneho titulu blokované. Takýmto prístupom v nedávnej minulosti v danej lokalite docielilo kompletnú opravu poškodeného osvetlenia, zbytočne neminulo takmer 4.000,- € a následne majetkovo vysporiadalo vlastníctvo predmetného osvetlenia s jasným vymedzením povinností pri jeho údržbe a prevádzke.
V prípade poškodeného zábradlia, na ktoré poukazujete v tomto podnete, došlo k výraznému posunu, ktorý spočíva v priznaní si vlastníckeho práva zo strany spoločnosti Kaufland, ktorá ho na vlastné náklady opraví a následne majetkovo prevedie do vlastníctva mesta, čím nepochybne opäť dôjde k úspore finančných prostriedkov mesta, ku ktorým zrejme prispievate aj Vy.

Mgr. Lukáš Janiga
oddelenie právne a správy majetku
28. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Poškodené zábradlie bolo opravené

Martin Judičák, prednosta MsÚ
26. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po nadobudnutí predmetného zábradlia do majetku mesta, došlo k jeho následnej oprave. Priložené fotografie.

Mgr. Lukáš Janiga, oddelenie právne správy majetku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania