Matice slovenskej-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Sabinov

Vyriešený
meno
Ria Dulinova 17. októbra 2021

Asi pred týždňom,upratané vl.bytu.
V zmysle vš.záv..nariadenia mesta o nakladaní s kom.odpadom je každý obyvateľ mesta povinný ukladať odpad do zb.nádob na to určených tak,aby sa dali uzatvoriť a odpad nevypadol.Ukladanie odpadu mimo zb.nádob je Zakázané.
Je to priestupok na úseku odpad.hospodárstva.Za každé stanovište zb.nádob sú zodpovední nielen užívateľa bytov ale aj správca.
Správca je povinný zabezpečiť,aby bolo dostatočné množstvo zb.nádob a aby bol odvoz odpadu vykonaný dostatočne často a tiež zabezpečuje čistotu stanovišťa.Ak sú nádoby správca obj.častejší odvoz odpadu.
Záver:v posledných dvoch číslach Sabinovského mesačníka sú vyfotené zb.nádoby a neporiadok.Kto je za to zodpovedný?Všetko sa hádže na ľudí.
NEBUĎTE JEDNOSMERNÍ.Žiaľ v tomto meste chýba kontrola a zodpovednosť!

17. október 2021

Ria

Matice slovenskej-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Po telefonickej výzve zástupcov vl.bytov pracovníka M.úradu som vyvesila oznam do každého vchodu.Viď.foto.V b.dome 1/5,14/15 žiaden oznam nevisí.Pravdepodobne ani v b.dome č.19/20 lebo dnes z vchodu č.19 bola vyhodená krabica mimo zb.nádoby.
,kľúče od zámku majú aj iný ĺudia,ktorý tu nebývajú.
Poprosím návod,ako použiť kontajner na odpad vopchatý do roha stanovišťa firmou Pedersen.
Vypadnuté smetie z kontajnera na zem bolo do neho kopnuté vysypané a zodvihnuté iba jej časť.
Preto žiadam správcu mesta,aby problém z neporiadkom poriešili tak,aby na to nedoplácali ľudia ktorým záleži na poriadku.
Nič iné ma nenapadá iba zriadiť kamerový systém a pokutovať a hlavne nenechať upratovať pár vlastníkov bytov,ktorý sa nemôžu pozerať na neporiadok po iných
26. október 2021

Odpoveď samosprávy

Predmetné stanovisko kontajnerov má dostatočný počet kontajnerov na komunálny odpad, pričom tieto kontajnery sa vyprázdňujú dvakrát do týždňa.
Kontajner bol v rohu posunutý niekým kto uložil do stanoviska veľkorozmerný odpad k vstupnej bráne. Dnes, 26.10.2021, sa všetky kontajnery dali v pohode použiť.
Kto? OKS

Ing. Viliam Palenčár, vedúci OKS
25. november 2021

Odpoveď samosprávy

problém bol odstránený

Ing. Viliam Palenčár, vedúci OKS

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania